Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Bici05

Bici05 Истакнат член

tarantula likes this.
  2. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

хахаха... исто сме и ние мила, мојов цар кога клоца и шиба, ми прави карикатури на стомакот, одма се испакнува на површина и стое неколку секунди па го погалувам и полека се повлекува :inlove: а и болките се секундарни се издржуваат :) ајдеее уште малцее.... јас и ти гледам исто сме, каде ќе се пораѓаш

irenadaniel and tarantula like this.
  3. tarantula

tarantula Популарен член

Da? Ja teram 35 ta nefela...i ti?:) Cair.A ti sto odluci,kade?

kavadar4anka likes this.
  4. kavadar4anka

Систина ја одбравме

5. tarantula

tarantula Популарен член

So lesno neka e;)

6. kavadar4anka

Со лесно нека е кај сите... Господ само нека дава се кај што треба!

tarantula likes this.
  7. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Zeni mi treba brz odgovor malku poveke sum zagrizena... Veke vtor den mi e maka kako da kje povrakjam, tesko mi e na stomakot kako so voda da mi se polni i nateznuva, desnata strana od stomakot me boli kako slabinata da me pritiska. Normalno e se ova? Ili da trknam do kaj gin da me zirne? Bebus do zavcera ne da go osekav nego bokser imav vo stomak, ovie dva dena go nema recisi... Go osekam ama ne tolku jako kako pred toa. Malku sum zagrizena...

8. tarantula

tarantula Популарен член

мислам дека ако имаш мака,најдобро ќе ти помогне милење од професионалец-доктор. Верувам бебуш дека е ок...Можеби не си отишла во ВЦ подолго време?Или се имаш истегнато? Меѓутоа зашто да нагаѓаш,многу поедноставно ќе ти биде да тркнеш до ГАК(ако си од СК),има дежурна амбуланта не ти треба нит упат,нит има гужва попладне...

9. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Да одиш на гинеколог најдобро,не за да те паничам туку за ти да си рает,јас пред една недела имав болки и заминав на доктор си реков толку ке се породам во 33недела:(ми направија цтг и преглед и се беше ок фала богу.

kavadar4anka likes this.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Ти е мачно нормално.. веќе одиш накај трето тримесечие бебето е поголемко и те претиска најверојатно. Па од тоа и соте болки. Сум имала и јас болки моментални некаде и тоа е поради положба на бебе и притискања и е нормално.
    Во однос на мрдањето нормално е и секојдневно да го нема со ист интензитет и актовност. Некогаш повеќе некогаш поналку но важно е да го има бар еднаш во денот да изреагира..
    Ако сакаш оди си на контрола но сметам дека нема ништо страшно и бебињата не можат да мрдаат целодневно нормално.

irenadaniel and Mari-Ja like this.
  11. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Taka i mislev, ama sepak neznam kako e normalno i malce panika ko da me fati pa vikam aj da ve prasam vas vo poodminati nedeli sto ste najdobro ke mi kazete, za da ne panicam i trcam na gin odma.
    Fala vitamina, pomirna sum veke!

vitamina likes this.
  12. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Sedmi mesec teram. Pred 3 dena mi se pojavi zgolemen iscedok kako zoltenikav. Maticniot mi kaza mikrobioloski i pap vo 32 ke mi zeme. Neznam dali treba da panicam prethodno imav iscedok kako voda se mokrev celata a sega bojata e smeneta. Drugo, dali kaj sekogo se pojavuvaat otoci na noze prsti itn. Edna moja prijatelka e kolku mene ama celata e pottecena mi se cudi kako ne sum otcena duri stomakot vo sporedba so mojot i e kako da nosi bliznaci. Se plasam da ne e nesto vo red.

irenadaniel likes this.
  13. esen16

esen16 Активен член

јас утре влегувам во 9 месец па фала богу нити сум отечена ни многу поправена само 10 кг и многу тоа ми го потенцираат.пострашно е да си отечена и издувана

14. irenadaniel

Naj losho e da se sporeduvame,znaci edna ista zena vo dve bremenosti ne e ista a ne pak razlicni zeni.

LanaDelR and kavadar4anka like this.
  15. irenadaniel

35+3 bolki vo grbot ne podnoslivi osobeno navecer,tolku tromavo se custvuvam sto neznam dali odam ili se vlecam inaku i ao kg gledam sum se napravila Gica imam95 a pocnav so 79-80otprilika ,na rabota ne odam poveke no somasnata rabota me izmoruva poveke i obvrskite okolu sinko makar sto i soprugot pomaga,vie zeni kako pominuvate vo ovie posledni nedeli ?

Emana likes this.
  16. tarantula

tarantula Популарен член

Јас сум од утре 37ма...Баш исцрпено се осеќам..А и ова снегов и мразот ме нервирааат..Никаде неможам сама да прошетам страв ми е да не се излизгам..Треба маж ми да го договарам за шетање,а најубаво ми е сама по продавници.И све ме боцка нешто доле,едвај чекам со докторов да се видам да ми каже шо е ова боцкање.Затоа ми фуфка и да се договарам за по кафиња со другарки,викам немој да мне стегне некоја породилна болка :) :) :)

17. irenadaniel

Леле не сум сама значи:)мене кај се ме боли таму мие страв да мрднам негде ми се чини околу болница да се вртакам хахахах

tarantula likes this.
  18. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Mami sto piete/jadete protiv kiselini, me ubija i denje i noke sto i da jadam veke neposdnoslivo mi stana.

19. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Имав ужасни киселини, Рупурут ми помогна :)

LanaDelR likes this.
  20. irenadaniel

Жени и предходно имав пишано за киселини зрно ориз помага ,мене кога ми кажаја бев скептична ама пробав и делува ,пробајте не губите ништо:)

Божур likes this.