хахаха... исто сме и ние мила, мојов цар кога клоца и шиба, ми прави карикатури на стомакот, одма се испакнува на површина и стое неколку секунди па го погалувам и полека се повлекува а и болките се секундарни се издржуваат ајдеее уште малцее.... јас и ти гледам исто сме, каде ќе се пораѓаш
Zeni mi treba brz odgovor malku poveke sum zagrizena... Veke vtor den mi e maka kako da kje povrakjam, tesko mi e na stomakot kako so voda da mi se polni i nateznuva, desnata strana od stomakot me boli kako slabinata da me pritiska. Normalno e se ova? Ili da trknam do kaj gin da me zirne? Bebus do zavcera ne da go osekav nego bokser imav vo stomak, ovie dva dena go nema recisi... Go osekam ama ne tolku jako kako pred toa. Malku sum zagrizena...
мислам дека ако имаш мака,најдобро ќе ти помогне милење од професионалец-доктор. Верувам бебуш дека е ок...Можеби не си отишла во ВЦ подолго време?Или се имаш истегнато? Меѓутоа зашто да нагаѓаш,многу поедноставно ќе ти биде да тркнеш до ГАК(ако си од СК),има дежурна амбуланта не ти треба нит упат,нит има гужва попладне...
Да одиш на гинеколог најдобро,не за да те паничам туку за ти да си рает,јас пред една недела имав болки и заминав на доктор си реков толку ке се породам во 33неделами направија цтг и преглед и се беше ок фала богу.
Ти е мачно нормално.. веќе одиш накај трето тримесечие бебето е поголемко и те претиска најверојатно. Па од тоа и соте болки. Сум имала и јас болки моментални некаде и тоа е поради положба на бебе и притискања и е нормално. Во однос на мрдањето нормално е и секојдневно да го нема со ист интензитет и актовност. Некогаш повеќе некогаш поналку но важно е да го има бар еднаш во денот да изреагира.. Ако сакаш оди си на контрола но сметам дека нема ништо страшно и бебињата не можат да мрдаат целодневно нормално.
Taka i mislev, ama sepak neznam kako e normalno i malce panika ko da me fati pa vikam aj da ve prasam vas vo poodminati nedeli sto ste najdobro ke mi kazete, za da ne panicam i trcam na gin odma. Fala vitamina, pomirna sum veke!
Sedmi mesec teram. Pred 3 dena mi se pojavi zgolemen iscedok kako zoltenikav. Maticniot mi kaza mikrobioloski i pap vo 32 ke mi zeme. Neznam dali treba da panicam prethodno imav iscedok kako voda se mokrev celata a sega bojata e smeneta. Drugo, dali kaj sekogo se pojavuvaat otoci na noze prsti itn. Edna moja prijatelka e kolku mene ama celata e pottecena mi se cudi kako ne sum otcena duri stomakot vo sporedba so mojot i e kako da nosi bliznaci. Se plasam da ne e nesto vo red.
јас утре влегувам во 9 месец па фала богу нити сум отечена ни многу поправена само 10 кг и многу тоа ми го потенцираат.пострашно е да си отечена и издувана
Naj losho e da se sporeduvame,znaci edna ista zena vo dve bremenosti ne e ista a ne pak razlicni zeni.
35+3 bolki vo grbot ne podnoslivi osobeno navecer,tolku tromavo se custvuvam sto neznam dali odam ili se vlecam inaku i ao kg gledam sum se napravila Gica imam95 a pocnav so 79-80otprilika ,na rabota ne odam poveke no somasnata rabota me izmoruva poveke i obvrskite okolu sinko makar sto i soprugot pomaga,vie zeni kako pominuvate vo ovie posledni nedeli ?
Јас сум од утре 37ма...Баш исцрпено се осеќам..А и ова снегов и мразот ме нервирааат..Никаде неможам сама да прошетам страв ми е да не се излизгам..Треба маж ми да го договарам за шетање,а најубаво ми е сама по продавници.И све ме боцка нешто доле,едвај чекам со докторов да се видам да ми каже шо е ова боцкање.Затоа ми фуфка и да се договарам за по кафиња со другарки,викам немој да мне стегне некоја породилна болка
Леле не сум сама значимене кај се ме боли таму мие страв да мрднам негде ми се чини околу болница да се вртакам хахахах
Mami sto piete/jadete protiv kiselini, me ubija i denje i noke sto i da jadam veke neposdnoslivo mi stana.
Жени и предходно имав пишано за киселини зрно ориз помага ,мене кога ми кажаја бев скептична ама пробав и делува ,пробајте не губите ништо