Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Kika(1)

Kika(1) Активен член

Незнам дали веќе сум за во оваа тема 27полни недели во 28 влезена :) дали сум веќе 7 месец и трето тромесечие

irenadaniel, Emana and Jasnabasna like this.
  2. Emana

Emana Активен член

:)

Attached Files:

3. MiAmor

MiAmor Популарен член

Женски како се справувате со кандида,дали ставате вагиналети,незнам дали е подобро канестен или бетадин

4. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Првата бременост ја поминав со кандида,и памтам дека ставав канестен ,за бетадин немам искуство.

5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Zenski kaj ste kako ste? Nema nikoj pisano odamna, pa se setiv ovde da go spodelam moeto iznenaduvanje :)) si brojam nedeli kako si pominuvaat, pa sega koga vidov deka id utre vlagam vo 8mi mesec se zaprepastiv malkucka |( koga pominaa??? Jas sum pri kraj veke, a kojznae dali sum spremna se i dali mi falat uste milion raboti da dokupam ili se veke imam. kojznae kako ke bide, kako ke pominam, malku poveke pocnav da razmisluvam na taa tema iako do skoro bev tolku hrabra...

irenadaniel likes this.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

И јас уште малку влегувам во 8ми. Си велев кога ќе поминат 9 месеци а еве ги уште малку. Почнав да не можам да спијам и ми тежи стомакот а сум премногу активна со одење, движење. Уште немам апсолутно ништо купено, планирам почеток на март да почнам и се надевам нема бебе да изненади порано да не е ништо ниту купено ниту спремно, но како ќе биде така. Немам некој проблем посебно, месецов само неколку пати имав киселини но поминуваа за неколку минути, во веце одам многу слабо и чудно ми е малку но сепак е нормално нели зависи до бременост, не можам да се откачам од кандидата и така.

irenadaniel likes this.
  7. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Jas sum srekjna sto kupiv 90% od toa sto ke mi treba do sega, posto sega ke trebase da mislam 1000 evra kako da gi dadam odednas. Vaka postepeno kupuvav i na kraj mi ostanaa kozmetikata, za vo bolnica za mene da se spremam i uste nesto sitno.
    Za kandida neznam kako ja lecis ama kaj mene mn efikasno se pokaza kantarion ulje domasno na vloska saat vreme da e na mene i ja trgam. Navecer vaginaleti od kantarion isto. Ne sum ja imala vo bremenost, sma pred toa dva pati od antibiotici mi se pojavi, pa vaka se spasuvav.
    Jas se dvizam kako mecka... Bebe e golemo, 2200 mi rekoa na poslednata kontrola vo 29ta ned mislam bese. Tesko mi e da se navednam, sadovi da naredam vo masina i sl domakinski raboti, ama se tesam uste malku deka mi ostana :) ke pominat brzo ovie ne celi za mene dva mes pa posle ke uzivame so bebuski i ke spieme na stomak! :D

sofi2107 and irenadaniel like this.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Не се ли многу 1 000 евра? :D Прилично големо за 29та недела. Моето во 31ва недела е 1 600грама.

9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Pa so se kolicka krevetce relaksator itn mislam deka stignuva do taa suma...
    Jas se uplasiv kako ke go rodam iskreno, ama ke vidime na sledna kontrola sto ke kazat :)

gjoker4e likes this.
  10. irenadaniel

Majki ne davajte mnogu pari za prolazni raboti ,jas prvoto kupiv kolicka oo 9000den prekrasna dusa i izbadovme,krevet 4000 ili 5000 relakdator 3000 i eve sega za zenskoto nisto ne kupiv osven aliste nekoe pozz

victoria and gjoker4e like this.
  11. Kika(1)

Kika(1) Активен член

Добра сум и јас и бебушот во 26недела беше 1100гр за десетина дена сум на контрола
    Овие недели мн мрда дури понекогаш з знае да ме заболи ама се издржува
    При крај на месецов планирам да почнам да се спремам, свекрва ми и мајка ми неможат да дочекаат да почнеме да купуваме облека
    Овој месец не го осетив мн брзо ми помина се чудам кога стигнав скоро 30 недела а на почеток си викав кога ќе помине неделата а не па месецот ми изгледаше како година

12. Anence95

Anence95 Нов член

Mamicki nova sum jas 36 nedela sum ama nekako me fakjaat bolki dali mozam da idam a ctg na dezuren vo gak i kolku se plaka bez uput?

irenadaniel likes this.
  13. irenadaniel

За ск незнам колку како а за одење можиш кога сакаш,јас во 33 бев на цтг.

14. MiAmor

MiAmor Популарен член

Ctg без упат е 500 ден освен ако не смениле нешто а со упат 40 ден,така мислам,јас сум 37 па уште не сум отишла на ctg,да не ти е рано 36 недела

15. Mama25

Mama25 Популарен член

Мешиња ај ја како неука 8-| после две деца да прашам какви се породилни болки?

Во петокот бев на контрола сега за сега се е во ред инаку 36 недела, бебе одлично напредува 3.300 до кај ќе стига којзнае, јас сум горе- доле добра освен што ме маваат хормони повремено па добивам некои луди идеји во глава. Де сум летаргична и само би спиела, па ме фаќаат црвци не би се прибрала дома. Нозе отекуваат ако стојам па гледам или да движам или све 4 у вис:D.

Докторката ме праша имам ли болки, ама ја ко во саксија да сум растена, болки не сум имала ни со двете, освен кога ми го пукаа водењакот таму па времето дур чекаш би го нарекла болкА.
    Приметувам како коската долу подзаболува некогаш на пократки интервали ама си викам тоа не е тоа.
    На Цтг уште не сум почнала во петокот ми закажа повторен преглед па најверојатно ќе каже кога да почнам.
    Инаку ми одобри и патувања само да не биле долги, па би сакала ова со болкиве некоја да разјасни да знам што да си очекувам ако ме фати негде во кола.

vitamina likes this.
  16. Anence95

Anence95 Нов член

Имав болки ама матичната кажаа лажни :)

17. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Здраво девојки да ви се придружам и јас. Веќе сум 28ма недела :)

Божур, joy1, gjoker4e and 2 others like this.
  18. Божур

Божур Истакнат член

Zdravo i od mene, ja sum 30 nedela pa sakav da prasam dali se zadolzitelni brisevite vo 35 nedela, ili toa e relativna rabota... Od moi prijatelki,koleski i rodnini koi imaat deca ednite vikaat deka moralo da se zemat, drugi pak ne im zemale zatoa sto bilo rizik... I sega nezz sto da pravam... Maticnata mi rece da odam kajnea da mi zeme, a doktoorv so kje me poragja uste nisto ne mi spomna za brisevite, za 3 nedeli kje odam pak na posledno eho i mi rece posle toa za CTG kje se vidime....
    Inace kako ste? Kako se bebuski? Kolku kg kacivte?
    Jas imam probelm malku bebevo so nozete u rebra mi mava ne mozam da disam i da sedam imam bolki hahaha a do sega sum 8.5 kg popravena.
    Ubav den mesinja :sun::inlove::hug:

19. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Ако планираш спонтано да се пораѓаш обавезно прави брисеви. Ако не тогаш .. како сакаш

tamarce.j, Emana and Божур like this.
  20. Божур

Божур Истакнат член

Pa planiram ( iako toa ne mozes da znaes) ali ako mozam zasto da ne ... Kje go prasam mojov gin koga kje odam za 3 nedeli na pregled, mozebi ne ni spomnal nisto bidejki e rano...