Незнам дали веќе сум за во оваа тема 27полни недели во 28 влезена дали сум веќе 7 месец и трето тромесечие
Женски како се справувате со кандида,дали ставате вагиналети,незнам дали е подобро канестен или бетадин
Zenski kaj ste kako ste? Nema nikoj pisano odamna, pa se setiv ovde da go spodelam moeto iznenaduvanje ) si brojam nedeli kako si pominuvaat, pa sega koga vidov deka id utre vlagam vo 8mi mesec se zaprepastiv malkucka koga pominaa??? Jas sum pri kraj veke, a kojznae dali sum spremna se i dali mi falat uste milion raboti da dokupam ili se veke imam. kojznae kako ke bide, kako ke pominam, malku poveke pocnav da razmisluvam na taa tema iako do skoro bev tolku hrabra...
И јас уште малку влегувам во 8ми. Си велев кога ќе поминат 9 месеци а еве ги уште малку. Почнав да не можам да спијам и ми тежи стомакот а сум премногу активна со одење, движење. Уште немам апсолутно ништо купено, планирам почеток на март да почнам и се надевам нема бебе да изненади порано да не е ништо ниту купено ниту спремно, но како ќе биде така. Немам некој проблем посебно, месецов само неколку пати имав киселини но поминуваа за неколку минути, во веце одам многу слабо и чудно ми е малку но сепак е нормално нели зависи до бременост, не можам да се откачам од кандидата и така.
Jas sum srekjna sto kupiv 90% od toa sto ke mi treba do sega, posto sega ke trebase da mislam 1000 evra kako da gi dadam odednas. Vaka postepeno kupuvav i na kraj mi ostanaa kozmetikata, za vo bolnica za mene da se spremam i uste nesto sitno. Za kandida neznam kako ja lecis ama kaj mene mn efikasno se pokaza kantarion ulje domasno na vloska saat vreme da e na mene i ja trgam. Navecer vaginaleti od kantarion isto. Ne sum ja imala vo bremenost, sma pred toa dva pati od antibiotici mi se pojavi, pa vaka se spasuvav. Jas se dvizam kako mecka... Bebe e golemo, 2200 mi rekoa na poslednata kontrola vo 29ta ned mislam bese. Tesko mi e da se navednam, sadovi da naredam vo masina i sl domakinski raboti, ama se tesam uste malku deka mi ostana ke pominat brzo ovie ne celi za mene dva mes pa posle ke uzivame so bebuski i ke spieme na stomak!
Pa so se kolicka krevetce relaksator itn mislam deka stignuva do taa suma... Jas se uplasiv kako ke go rodam iskreno, ama ke vidime na sledna kontrola sto ke kazat
Majki ne davajte mnogu pari za prolazni raboti ,jas prvoto kupiv kolicka oo 9000den prekrasna dusa i izbadovme,krevet 4000 ili 5000 relakdator 3000 i eve sega za zenskoto nisto ne kupiv osven aliste nekoe pozz
Добра сум и јас и бебушот во 26недела беше 1100гр за десетина дена сум на контрола Овие недели мн мрда дури понекогаш з знае да ме заболи ама се издржува При крај на месецов планирам да почнам да се спремам, свекрва ми и мајка ми неможат да дочекаат да почнеме да купуваме облека Овој месец не го осетив мн брзо ми помина се чудам кога стигнав скоро 30 недела а на почеток си викав кога ќе помине неделата а не па месецот ми изгледаше како година
Mamicki nova sum jas 36 nedela sum ama nekako me fakjaat bolki dali mozam da idam a ctg na dezuren vo gak i kolku se plaka bez uput?
Ctg без упат е 500 ден освен ако не смениле нешто а со упат 40 ден,така мислам,јас сум 37 па уште не сум отишла на ctg,да не ти е рано 36 недела
Мешиња ај ја како неука после две деца да прашам какви се породилни болки? Во петокот бев на контрола сега за сега се е во ред инаку 36 недела, бебе одлично напредува 3.300 до кај ќе стига којзнае, јас сум горе- доле добра освен што ме маваат хормони повремено па добивам некои луди идеји во глава. Де сум летаргична и само би спиела, па ме фаќаат црвци не би се прибрала дома. Нозе отекуваат ако стојам па гледам или да движам или све 4 у вис. Докторката ме праша имам ли болки, ама ја ко во саксија да сум растена, болки не сум имала ни со двете, освен кога ми го пукаа водењакот таму па времето дур чекаш би го нарекла болкА. Приметувам како коската долу подзаболува некогаш на пократки интервали ама си викам тоа не е тоа. На Цтг уште не сум почнала во петокот ми закажа повторен преглед па најверојатно ќе каже кога да почнам. Инаку ми одобри и патувања само да не биле долги, па би сакала ова со болкиве некоја да разјасни да знам што да си очекувам ако ме фати негде во кола.
Zdravo i od mene, ja sum 30 nedela pa sakav da prasam dali se zadolzitelni brisevite vo 35 nedela, ili toa e relativna rabota... Od moi prijatelki,koleski i rodnini koi imaat deca ednite vikaat deka moralo da se zemat, drugi pak ne im zemale zatoa sto bilo rizik... I sega nezz sto da pravam... Maticnata mi rece da odam kajnea da mi zeme, a doktoorv so kje me poragja uste nisto ne mi spomna za brisevite, za 3 nedeli kje odam pak na posledno eho i mi rece posle toa za CTG kje se vidime.... Inace kako ste? Kako se bebuski? Kolku kg kacivte? Jas imam probelm malku bebevo so nozete u rebra mi mava ne mozam da disam i da sedam imam bolki hahaha a do sega sum 8.5 kg popravena. Ubav den mesinja
Pa planiram ( iako toa ne mozes da znaes) ali ako mozam zasto da ne ... Kje go prasam mojov gin koga kje odam za 3 nedeli na pregled, mozebi ne ni spomnal nisto bidejki e rano...