Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Napraviv sve odma, minatata nedela, brisevite negativni, urinokultira sterilna, krvna slika top. Samo toa brisot za streptokoka ne mi go napravija, mnogu bilo rano kao. Taka da ne ke da e od bakterija, a I bebe e mnogu nisko, so glavata u karlica. Ama neka posedi bar uste mesec dena, mala e za izlaganje :)

2. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107

Epa i kaj mene e taka nisko go nosev do 5 posle se kaci i od 7mi pak se spusti... i jas mislam deka ne e od bakterija ali ajde kje napravam sa sekoj slucaj stom vika dr da se vidi... i jas na 5 maj vo 9ti vleguvam... mora da sedi miren

На 2ndLuck му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Isto, tuka sme negde, ama mene posledno merenje bebe mi bese nedela pomalo. Mora da izdrzat. Kolku ti kazaa tebe na posledno merenje za bebe?

4. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    Bev vo vtornikot 1.900 mi rece pokrupno malku za nedelata.

5. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Super ako e ponapred, mene vo 31va nedela 1550 mi ja izmeri, pomalecka e, moram da ja zbuckam malce :)
    Isto taka primetiv deka I gradive mi se spremaat, imam po nekoja kapka mleko vekje. I so prvoto taka imav uste vo 7 mi mesec, eve sega vo 8mi pocna.

На Божур му/ѝ се допаѓа ова.
  6. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    29.144
    Денес почнуваме 36:inlove: ги зедов резултатите од брисевите, се е во ред и спремно ќе чекаме да посака да излезе... Бидејќи цела бременост е долу и со утрогестан сум цело време... Последното кутивче го завршувам и повеќе нема да ставаме.. Крвната слика горе долу солидна 110хем, и фе 11..здравје боже нека издржи колку што може повеќе внатре.. Па после ќе се гушкамеееее... Поззз мешиња:hug::hug:

На forumce, gjoker4e, Божур и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    Superr so lesnooo uzivaj vo poslednite trudnicki denovi

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    377
    Dali nekoja ima visok pritisok vo treto tromesecie? Skoro 28 nedela sum i veke 24h ne mi se spusta od 140 so 90-100 do sega nemav nikakov problem so pritisokot maksimum sto sum imala e 130 so 80 ne znam dali da odam na klinika posto se osekjam tesko i premoreno iako lezam ne rabotam nisto.

9. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    222
    Исто беше и кај мене, болки огромни, на крај испадна минимално скратен цервикс, бебето ниско.
    Ме ставија 15 дена на терапија и мирување и одма микро брисеви и уринокултура проверив. Сѐ уредно.
    Сега е ОК, освен магнезиум 2 пати дневно, не примам ништо друго, ама болките си ги имам пак...
    Кога точно се прави брис за стрептокока, мене нареден преглед ми е во 34та недела, па да знам што да очекувам :)

На Ani297 и Божур им се допаѓа ова.
  10. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    29.144
    Јас го завршувам кутивчево утрогестан и само магнезиум исто ќе пијам.. Иста ситуација, скратено грло, ниско поставен плод.. Јас во 35недела ги направив брисевите-4 ми зеде матичната, вагинален, од цервикс, стрептокока и листерија. Се е чисто, да мирувам повеќе за да издржиме бар до 37+5,да исполниме 38..после нека излегуваат :hug::inlove:

На Божур, 2ndLuck и Kay Scarpetta им се допаѓа ова.
  11. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    222
    Ајде дај Боже, еднаш да стигнам до 9ти, поточно 37ма недела, така нели викаат дека не е убаво да се роди бебчето пред 37ма.
    Толку сме издржале, ќе стиснеме заби уште малце па ќе се гушкаме, не само вака да ги галиме преку мешињата :hug:

На ♡BuBaLe♡, 2ndLuck и victoria им се допаѓа ова.
  12. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    29.144
    Ќе стигнеме... Мора за нив:hug: и јас тоа се молам... Многу проблеми надминавме оваа бременост, со божја помош се ќе биде во ред.. Јас сум 35+0,барем уште две недели да издржи... Така викаат полни бар 37..првото ми беше на термин, 40+0...ова ме намачи малку... Ама само нека се роди здраво право, па после по газето ќе добие:inlove:

На ♡BuBaLe♡, Божур, 2ndLuck и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Брисот за стрептокока мене ми рекоа после 35 недела, до кај 37ма. Прашај си на преглед таман пред тоа ќе одиш.

Леле ќе биде сигурно, ти си бар поблиску со терминот. Јас првото во 41+2 го родив, ова како тргнало се молам само 37ма да ја фатиме. Само позитивно, и ќе биде гушкање на крај :hug:

Јас имам обично низок притисок, за мене и 120 со 80 е висок и го осеќам. Најубаво да следиш ситуација и ако не се смени ништо трк на лекар. Пробај со храна некако дали ке се спушти. И дали имаш отоци или само притисокот висок?

Последна измена од модератор: 8 април 2017
    На ♡BuBaLe♡, Ellyy и victoria им се допаѓа ова.
  14. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    29.144
    :D и кај тебе значи второто за по газето :) нека се живи и здрави само... Се ќе издржиме... И утре други ден пуфки ќе ни продаваат:)

15. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    И мајка ми исто вика, ќе види она по газето, само нека излезе :D
    Само така, живи здрави и ќе издржиме се :)

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Феминки ве читам и се замислив малку мене во неполна 32 др. Ме прати на брис за стрептокока... некоја толку рано?

17. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    И мене докторката кај што одам приватно ме прати да ги направам сите брисеви во 31ва недела и тој за стрептокока, ради сплет на околности. Арно ама матичната само тој за стрептокока не ми го направи, ми рече рано е, ќе почекаме. Ако те пратила види со неа, може има причина зашто, може и не е така рано, 3 недели плус/минус, ако има нешто бар на време да се исчисти. Со првата бременост не ни постоеше тој брис, природно се породив и само микробиолошките ги правеа во 35 та.

18. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Прашав немаше некоја посебна причина него да не ме малтретирал после со доаѓање. Му однесов рез ми ги врати рече ќе ти требаат за пораѓање.еве ти упат за ЦТГ и со лесно :)
    Ми дојде рано некако ама тоа е ....

19. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Девојки, 30 недела сум. За во 34 треба да одам повторно на контрола, и покрај останатите анализи, пишува да имам и анализи од брис за.GBS. Kako se zema toj, kade se ispituva..ima nekoja pominato niz ova da spodeli info?

20. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Тоа е брис за стрептокока. Се зема како и сите се носи на микробиологија или јавно здравје или приватно кај сакаш и тоа е тоа

На ♡BuBaLe♡, Божур и Natasa. P им се допаѓа ова.