Во консултација со матичен лекар (таа ми ги препиша) плус со уште две мислења од доктор во приватна клиника и докторот што ме пораѓаше за првото дете.. Не верувам ако нд беше нешто во ред ќе дозволеа да ги користам
Мешиња, дали користите вагинални креми или масти? Има едни што се препорачуваат од 32 недела, други од 36 недела, па натаму. Треба да се прават масажи со истите, со цел подобра еластичност.
Zenski da prasam od koja nedela odote na CTG? Mene mi zakaza dr za vo cetvrtok kje bidam 35+4 ne e malku rano ?
И јас сум иста, 32 недела пред 3 недели имав контракции со тврд стомак малку крв, исто ми рекоа докторите 2 пати на ден магнезиум и мирување, одмарав некој ден и пак на работа... само се крстам да издржиме до 37 недела.
Таман си е. Најправилно е да се почне од 36та недела ама некои гинеколози советуваат порано некои покасно не знам зошто. И јас прв пат бев во 36та недела. Ако е се во ред ќе ти кажат да одиш пак за две недели.
Гарант идеме кај ист гинеколог мене на 34+5 по мое, а по негово и последна менструација 35+5 и ја мислам дека е рано, ама тврди дека е таман
И мене ми дадоа упат од 35+1 да одам. Доста ми е скратен цервиксот и сум на строго мирување, може затоа. Бракстон хикс контракции ме будат од сон веќе, морав да инсталирам апликација за да мерам, стварно се непријатни и силни. Некоја членка прашување за ставање вагиналети, еве јас сум секоја вечер со утрогестан, секое сабајле со нео пенотран форте оваа недела. Овие вториве се во случај да реши човечето дека нејќе да седи у хотелот. Добро може и оти се пожалив и на чуден исцедок па за секој случај. Ми зема брис за стрептокока и плус да види да не има бактерија некоја. Значи трет пар микро веќе, не знам шо да кажам.
Da da sig ti e radi toa moras da miruvas... mene vo petokot mi bese taka skoro 4ipol saati imav lazni kontrakcii me bolese cela kicma stomakot dole kaj sramnata koska pritisok i bolki osekjav... epten se izvadiv od pamet pa mu se javiv na dr i mi rece da odam utre sabajle da me bidi. jas od denes sum 35 nedela.... miruvanje samo .... ajde da vlezeme vo 9ti i posle se e drugo
И јас од денес сум официјално 35 недела Мора да издржиме до 36та, мачно е да се лежи, но што е тука е.
Само смирено мешиња.. Релаксирање до мах, опуштено и со позитивни мисли... Јас до 36 бев со утрогестан, од 8-13 со депо прогестерон со хеѓатоми, крварење... Нсјголемиот страв ми беше да не се породам предвреме... Но еве сум 37+2.. Ќе биде се... Само верба во Бога... Тој е голем и сите не чува *
исто и јас ко тебе буквално па и со деновите сме тука ми бегаш со ден понапред само све ќе помини се ќе биди добро ќе си ги гушкаме за брзо само опуштено баш така
Мојот стикер продолжува. Денес сум 40+5, а се чувствувам како 50 дена да поминаа од термин. Откако надминав термин секој втор ден одам на ЦТГ и ехо и едвај чекам да се породам. Во бременоста бев дури и преактивна за трудница па од 7ми месец бев со малку страв да не се породам предвремено и кога стигнав 37ма недела ми олесна што издржав до тогаш, а сега еве ме 41 недела уште некој ден 42ва. Хороскопскиот знак му се смени во бик па сега да видиме колкав инает ќе тера, до кога ќе се инаети и нема да излегува. Поздрав мешиња
Mu se pogodil apartmanot si saka do kraj da go iskoristi bebusot za site pari..znae deka vrakanje nema
Мамички.. а бе секаде читам дека зголем исцедок е нормален особено при крајот. Ама дали и кај вас е толку многу зголемен... или има простор за сомнеж кај мене дека нешто не е во ред? И друго, еве веќе трета ден има болки долу кај срамната коска, како притисок некој, дури и како подуено го чувствувам на левата страна, како жлезда да има излезено. Има некоја вакво нешто..искуство?