Да контракции се јас од 8 мес почнав да ги осеќам... еве сега сум 35+4 и некои денови кога сум физички по активна ми се почести што е нормално. Али од прејадување не ми се случило... Мислам дека не е страшно али сепак прашај си го гин за да ти биде мирна душата
Благодарам @Божур , а со болка ли се твоите контракции ? Кај мене не , всушност малку околу папокот , но на моменти мешето така ми се истегнува а и тогаш ме заболува местото, баш онака се гледа каде што е главчето на бебето. Баш ми е страв, се јавив на матичната ми рече да се напијам магнезиум и да одмарам претежно на левата страна.
Da i jas pijam 2 pati na den magnezium. Imam bolki nekad vo grbot i stomakot a nekogas i dole vo predel na jajnicite. Da treba povekje odmor
На колку временска разлика го пиете магнезиумот? Јас пијам едно денот ама изгледа ќе треба да почнам по две, па дали треба да помине одреден временски период од едниот до другиот?
Јас си пиев едно сабајле, за преку ден да немам болки, а едно пред легнување бидејќи во сон ме фаќаа грчеви. На 10-12-14 саати ќе му дојде.
Здраво мамички. Дали случајно некоја може да ми пуште линк од тоа видеото, рекламата што е за 9 месеци бременост, но со превод го имаше а не можам да го најдам. Еве ја на англиски..
Јас прв пат правев CTG сега во 35та, ОК беше, без никакви знаци за предвремено породување. Брисот за GBS ми го зема матичната во 34та, еве конечно е готов и нема ништо. Магнезиум пијам сабајле и вечер по 250г, поради болки и контракции.
На периоди ти се? колку траат? Која недела си? Јас кога ги имам пропратени се и со цврст стомак.. Денес исполнив 38ма јас..
Dva tri pati dnevno. Kratko traat, nema tocno opredeleno vreme na intervali. Treba da se lazni.. Mnogu rano e, od utre 33 terame. Samo sakav da znam dali e toa sto treba da go ocekuvam, samo verojatno mnogu po izrazeno? I da, kako tvrd stomakot ide, kako grc da me fatil.. Ama kratko, potoa pominuva.
Тие се т. н. Лажни брекстон никстон контракции.. Да.. Исто како што опишуваш и ти баш околу 31-32и јас осеќав.. Си се спрема матката за тоа што видтински ќе следува .. Одмарај тогаш, подлегни малку.. Вистинските кога ќе дојдат ќе знаеш дека тоа е тоа
И јас вчера осетив болка во долниот дел како со нож да ме сечеше нешто. Се присетив на менструалните болки.
Да се пријавам и јас полека но сигурно стигнавме до последното тромесечје ,29недела сум од денес во средата бев на контрола се е супер дечко мој пораснал 1150гр станал плус докторот успеа да го фати како прави гримаса како да се смее и ми даде таква слика ние дома живи радостии Него јас активно си возам треба ли да внимавам или пак да престанам да возам кола некој совет имате ?
Cestitki i so lesno neka e. Inaku jas otkako ostanav ne vozam. A pak sega vo golemite meseci, ne ni pomisluvam. Raseana, nervozna, dekoncentrirana, so povremeni grcevi i kontrakcii.. ne mi e mesto pozadi volan. Mesinja, a be ve boli li grb, muskultura.. ova kaj mene od koza da izlezam mi ide. Sekoj milimetar boli, lek?
Немс Нема лек, ќе си трпиме така ми викаат мене Инаку и мене се ме боли особено назад кај опашката. Тешко ми е да се наведнам да облечам чевли, одвај станувам од кревет, мускули на раце и нозе ме болат. Пијам по еден магнезиум на ден но не ми помага многу.
Јас немам болки во кичмата имам многу одвреме на време во препоните и колената и се мачкам со алгасан гел кога бев на контрола баш прашав дали може да земав од некој гелови што се за опуштање на мускулатура и матичнава ми дозволи ,земи пробај може ќе ти помогне .