Дај боже нека заврне.. Два денс исто прави.. крај немаат маките.. Туку на тоа нека биде лошото.. Како што не сум спиена три ноќи, се чудам како воопшто стојам на нозе.. Синко се оркорна од кашлица.. Бар температурат помина со лесно.. Пиеме антибиотик, ќе заздрави.. Ама само да се секираш за нешто.
Леле, исто ми е и мене, многу е тешко времево. Како замаена сум целата, башка и некои чудни болки во стомак, само лежам денеска.
Исто, како со мокра чорапа удрена сум. Не мерев притисок, којзнае колку ми е низок, гадење имам цел ден. Ќе помине грдово време па ќе пркнеме
Не сум голем кафе пијач.. Но.. Кога сум си направила едно ајс нес кафе со 3лажици од сладоледот од кам со карамела одма живнав... Кај нас убаво заврна.. И си го пиев кафето на тераса во најголемиот дожд.. Мм ми вели, аман породисе да ти се средат хормониве Едит: мешиња што сте при крај... Практикувате некои вежби за истегнување? Во првата бременост вежбсв многу.. Вторава ми се водеше кско ризична и не смеев.. Ама од пред недела дена по 15тина минути практикувам од вежбиве
Мамички, а бе спијат ли вашите бебуши во мешето? Ова моето како 24/7 да пуца топка внатре. Нормално ли е вака?
Моето исто така. Навечер неможам да спијам клоца, наутро ме буди,преку ден клоца некогаш си велам од кај ја наоѓа таа сила ако биди вака и кога ќе се роди тешко мене инаку не знам дали ви се случува и вас кога ќе легнам на десна страна мислам дека ќе излези бебето клоца силно осеќам бранови. Од страв да не му наштетам одма се вртам на лева страна. Секоја вечер како здрвена спијам само на лева страна кога ќе станам поуморена се осеќам отколку кога ќе легнам.
деталИ на подготовка за кафето плис за несоници но комент се мрднувам недела и пол .. со вежбиве баш се добри и олеснителни али и ја се водев на старт ризично и ми е шубе да правам сега
Hahahha...jako ti bese ova A navistina site mi velat naspij se sega Soprugot mi veli izdrzi uste malku, posle jas ke si ja zemam i ke ja gledam. Pojma nema sto ne ceka... Kiki.. duri ostanav bremena, spievme "romanticno"..gusnati. Kako pocna da raste stomaceto, taka me fakase nervoza i s'klet, i soprugot odese se poveke vo kos od spalnata, a jas se prevrtuvav levo-desno na siroko. A sega, na kraj, da ne snima nekoj smeski sme. Toj kutriot uste vo kos maksimum, a jas obratno vo tekot na nokta site mozni akrobacii gi pravam. Na kraj so glavata kaj nozete naopaku svrtena stasav samo i samo pozicija da najdam. Nitu levo, nitu desno ne me faka mesto. A bebuska, isto i kaj mene, ako sum na desna strana pogolem pritisok custvuvam . No ako sum na levo legnata postojano imam custvo deka mi se mokri. I ajde sega..nikako ne si,..
Нека не те плаши мало растегнување посебно ако истераш полна 38 недела.. А и навистина, психолошки момент е многу битен.. Во главата да си зацртаме и визуелизираме дека се ќе тече ок за да не го грчиме телото .. Инаку за кафенцето.. Бидејќи го отепаа сладоледот на форумов, го зедов и стварно е прееееедобар.. Си направив стандард нес кафе со млеко на апаратче за матење, три лажици сладолед и чоколаден прелив А бујрум, јас дс правам
Здраво мамички, како сте. Да ве прашам ви влијае ли оваа променливо време? Јас сум 31ва недела и до сега не сум имала некои проблеми со притисокот цело време ми беше нормален, а вчера на прегледот ми беше висок.Докторката ми напиша апчиња и рече да се напијам едно и да го следам.Немав никакви индикации, ни отоци ни болење глава нешто, а ни пак бев вознемирена. Баш се исплашив, од каде сега тоа.Времето беше малку тешко па заврна поручекта и си мислам да не ми е од тоа.А каква сум, сега цело време на тоа ќе мислам.
Деф ми треба психолошка припрема со несонициве и све се испореметив .. јас мн а сакам и јогата али се ми беше страв да се опуштам .. Сладоледот е врв и јас го зедов веќе втора кут на проба ми е не а давам на никој а од вага бегам После баш ќе пробам со кафе вака ми се засвиѓа идеава На втора тура кај мене
Јас немам искуство со висок притисок но би ти препорачала да мериш и во консултација со докторката да се обидеш со чајче да го намалиш. Јас на почетокот на бременоста си го купив роибос со калинка чајот од Ла Ча. Во бременоста е исклучително препорачлив (дури и за малишанчиња е препорачлив, во Африка го ценат како млеко за дечиња) ама не знаев дека самиот има предиспозиции да го спушта притисокот а и самата калинка имала таков ефект. Јас сум со природно низок притисок, многу осетлив на метеоролошки промено и за жал не ми годеше. Се разбира со висок притисок нема играње, подобро апче отколку ризик но можеби ќе ти биде од помош при некое умерено покачување. Во секој случај нервирањето не е воопшто од помош. Поздрав