крајот е и те како битен така да јас нема да чекам до термин (како што ми рекоа) доколку нема ништо за цтг туку ке си отидам со потврдата за некој ден..иначе добив одговор значи тоновите на срцето на бебето не би смееле да се покачат(пријателка прд4 дена се породи царски...почнале болките ама тоновите на бебето биле високи и одма ја однеле на царски)....и покрај болки и контракции..работава е изигравање сам свој доктор цела брееменост ss
Бафи Мила 7ми месец си веќе од 27 до 31 седми,од 32 до 36 осми месец,од 36 до 40 деветти уште малце имаш
Не те разбрав, што значи тоноовите да се високи? Да идат отчукувањата над 170? Кога бев јас на ехо првите 5 мин многу беа високи тоновите, до 200, но можеби зошто лежев на грб после кога се свртев на страна се нормализира.... Бебето не е вознемирено при пораѓај?
епа според случајов на пријателкава не треба да се високи (ама незнам точно до колку ) .....ради високите тонови ја однеле на царски ...јас на последново цтг накај 180 ми одеа за разлика од ко лежев 130-150 п.с. јас го поставив прашањето нелли за цтг ама не добиводговор....е сеа со случајовв на пријателкава ми се разјасни дека не треба да имс високи тонови тоа значи дека е вознемирено...она добила порпдилни болки сакала природно ама ради тоа царски
Каква потврда? Ќе одиш и покрај тоа што немаш болки? За да те стават на патолошка? Не те разбрав баш...
ne ne na salter sestrata mi rece so potvrdata na.koja.mi e naplateno ctgto so taa da doagam ke mi vazi zasto upatot za ctg.go zadrzuvaat prviot pat.... sesttrra sama na salter mi. kaza sekoj nareden pat koa ke doagas ova.ke go pokazes......a zaso mi rece doktoron da ne idam neznam...
Инфо од прва рака, од Здрава бременост одговор, директно од одговорните: "Почитувани, ќе ве молам за инфо: Дали е дозволено носење свои спаваќи и облека за бебето за време на престојот во ГАК? Благодарам однапред" "Ne e dozvoleno, bidejki takvi se pravilata.Pozdrav." Јас имам најблизок на ГАК, оваа информација ја знаев, ама еве и официјално. Може изолирани случаеви поминале, ама правилото е поинакво. Кој не верува, нека праша пак....
Mamicki treba da gi napravam poslednite brisevi bidejki za dva dena vleguvam vo 35 nedela. Pa bi sakala da mi kazete dali i ti se nosat vo institutot za javno zdravje kako prvite brisevi?
Јас од утре ја започнувам 37ма недела како и да е расте возбудата Веќе го започнав породилното па сега ја приготвувам облеката за бебчето (перење,пеглање),за во болница по нешто,низ дома средување да биде се исчистено,па ќе ни текне што друго ни недостига па трк во купување......Инаку и јас бев на првото цтг минатата недела,и ехо преглед ми направија на болница,микробиолошките брисеви ми се чисти се е во ред сега останува да си чекаме Оваа недела чувствувам повеќе болка во нозете и препоните,по малку отеченост во глуждовите, но после одмарање поминува,изгледа нормално е во оваа фаза од бременоста. Како и да е повеќето ситно броиме па со Господ напред уште малку ќе се гушкаме со бебушките
Мешиња најубави од денес сме 39+0 ,торбите и мојата и од синко чекаат спремни.И јас одвај чекам да се олеснам,бидејќи више сама на себе сум си тешка.Ама како што ми изгледа ќе надминеме и термин,немам никакви симптоми дека синко доаѓа,ни болки во препони,ни кичма,ништо....
Јас сум од гв така да тука ќе се пораѓам,со господ напред ако е се во ред,природно планирам,кога бев на CTG покажа некои слаби контракции кои јас не ги чуствував,постелката 2 степан зрела,синко супер наместен,гинекологот ми рече за 10-ина дена по негово ќе биде.Ама ова моево изгледа ке биде некое инает голем...хехе
Денес бев на прво цтг се си беше во ред, немаше контракции и следно доаѓање за 2 недели. Бебе си уживка, си спиеше докторката рече до крај ќе истераме.
Mamuski kade da baram postelina za krevetce i ogradica se komplet? Vie od kade kupuvavte...i kolku cinat odprilika?
jas ja nacekav na popust vo anzi 990 inace se dvizat poskapo od1700 nagore na pazar gledav okolku zavisi od kaj sakas http://tekodoo.com/shop/6-bebeshki-postelnini-i-kompleti imas i vo struzanka ama na pazar se poeftini a istiot matrijal e pretezno jas sakav bela da najdam ama memase sve se sareni....pa na kraj si kupiv na metro i mi izleze carsavce so dve jastucnici mali