Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @V.odolija јас одкако знам за себе сум анемична. Што се немам пробано, сега во бременост ми се кажи железото со Прегназон. Има најголема концентрација од витаминиве за трудници. Скапичок е ама во него имаш се плус омега. Значи не треба дополнително да купуваш железо плус омега.
    Флорадикс мене ми остана така не допиен, и од него имав ужасна столица. На природна база е ама ич не ми пријаше. Пробај со семе од коприва во него мед и лимон.
    Со лесно до крајот :)
    0001489_pregnazon-complete-60s-capsules-768x768.jpeg

На Kay Scarpetta и V.odolija им се допаѓа ова.
  2. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Мене докторот ми ги препиша хеферол капсулите ,ги пијам веќе два месеци и задоволна сум имаат добар ефект, ми го качија и железето и хемоглобинот и не ми прават никакви маки .

3. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Здраво мешиња јас од денес ја почнувам 27 недела и трето тромесечие, многу се радувам се ближи времето кога ќе си го видам синко :inlove:
    И јас имам страв од пораѓањето ама не од болки туку дали ќе биде се во ред со бебето и со мене ете такви мисли понекогаш ми се вртат во глава.
    До сега имав лесна бременост, на почетокот немав гадења и мачнини исто како да не бев бремена, мешето од 5 месец некаде почна да ми се познава повеќе, ама и сега не ми е многу големо, до сега имам 6-7 кг плус, некогаш имам болки во колкови и бутови ама издржливо е.
    Притисок стално мерам, некогаш ми е повисок. Си имам и киселини особено навечер, некогаш ми помага ладно млеко без шеќер ама сношти не ми помогна не можев до 4 да си легнам, ќе видам денес како ќе биде.

Гушки до сите вас :hug:

На Lolipop23, Butterfly87, Kay Scarpetta и 2 други им се допаѓа ова.
  4. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    22.047
    Фала ти @Mama25 , баш утре ќе ја прашам матичната за прегназон.А инаку од семето немам некое покачување ама важно не се ни спушта хемоглобинот, барем го одржува.Но сега во поголемите месеци веројатно си треба поголем внес заради тоа што бебушка повеќе и си зема.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Дали некоја од вас имала болки при мокрење. Не болки како да те пече да ти лути додека мокриш, туку како некој притисок кај бешиката како тапа болка. Пр. Како да стегаш подолго време да држиш да не одиш во вц па потоа кога ќе одиш од стегање кога ќе се пуштат мускули нели се осеќа како болка. Се надевам добро објаснив :)

6. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Ми се случува и мене некогаш, напиј се чај од брусница или пролом вода, ако нема некоја инфекција ова ќе ти помогне

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    222
    Морам и јас да се надоврзам за Прегназонот. Ги пијам од 4ти месец (првите 3 само фолна киселина пиев) и не сум имала воопшто проблем ниту со железо ниту со хемоглобин. Малку ми се симна хемоглобинот кога примав Клексан, ама тоа е нормална нус појава.
    Јас ги земам од Виола 880 ден, а со оглед на тоа дека се пијат едно на ден ми траат 2 месеци (60 таблети се). Пак се каде-каде поевтини од останатите витамини за трудници кои гледам дека доста ги форсираат, а мојот организам супер ги поднесува еве цела бременост. Планирам и понатаму да ги пијам, додека дојам.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Gledam za zelezo se zboruva, dodeka bev bremena jadev med, taan, orevi I seme od kopriva se toa zaedno izmesano I nemav potreba od nikakov hemiski preparat za zelezo.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Masnickaaa

Masnickaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.015
    Денеска го купив сирупот Феро Ц, го најдов во Биоорганика, па ќе видам како ќе биде. Инаку јадам и мед со семе од коприва со мелени лешници и бадеми, јадам леќа, спанаќ, какао итн, ама хемоглобинот ми е под граница подолго време. Инаку пијам и Премама.

10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас искрено еве 30недела сум никакви витамини не сум земала и матичната и докторот од систина ми рекоа да не зимам дополнително витамини ако си јадам се ,така да освен фолната првите 12 недели и сега хеферолот земам магнезиум 400мг на алкалоид што е и да не се подречам немам проблеми до сега :)

11. GFlower

GFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    240
    Мене дополнително докторот ми препорача капсули Брусницин, на природна база. Ги најдов одвај во еурофарм, не се сеќавам на цена ама не беа ефтини нешто ама имаше многу капсули внатре. Тие и мнооогу вода ми помогнаа за блага уринарна инфекција

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Vo ponedelnik sum na kontrola. Si rekov do togas da slusnam vase iskustvo.

13. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.155
    Мешиња, денес 39+3,цтг мирно... Прв вагинален преглед.. И за чудо не беше многу непријатно.. Дсли беше и понежна докторката, не знам :D рече само наод уреден.. Велам, грлото омекнато е, има некои знаци... Само ми се насмевна и ми рече се е супер за два дена нс контрола.. Чувствувам малку дека е спуштено бебево.. Ама други симптоми немам.. :whew:
    Едвај чекам да се гушнеме со бебчо:inlove:

На ada21, Butterfly87, mariz и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    222
    Јас денес 37+2, исто прв вагинален преглед, ама не можам да кажам дека докторката беше нежна, мислам дека сите ѕвезди ги избројав колку и да се трудев да бидам опуштена. ЦТГ беше уредно, за недела дена на контрола. Стомакот ми се спушти последните два дена. Симптоми си осеќам, скоро сѐ ми кажува дека бебево се спрема да искача па се надевам нема да тера до крај :)

На Butterfly87, victoria, orhideea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.155
    Со лесно на сите па и на нас :) и со убави породилни приказни.. :hug:
    Уште малку остана.. Штом толку издржавме, сега се гледа гледа крајот.. Ќе се гушкаме здравје боже со бебушите:l::l:

На karibian и Kay Scarpetta им се допаѓа ова.
  16. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Многу помина малку остана ;)
    И јас денес на ЦТГ ама не ми правеа вагинален преглед рано ми е ваљда 36+6 по мене по последна менструација 37+6

17. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.155
    Рано е.. Поарно да не чепкаат толку рано... Нека поседи малку бебушка во мешето.. Има време.. :) :hug:

18. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Си се залепил за мене не се спушта

19. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.155
    Ако, гали си го и зборувај.. Кога ќе треба ќе се спушти, ќе излезе.. Право чудо е на што е спремно нашето тело..ќе видите со мм какво совршенство сте створиле :inlove:

На Kay Scarpetta и Butterfly87 им се допаѓа ова.
  20. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Дааааа
    Природа...

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.