Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Денес бев на контрола. Бебе супер според мерките 3 дена е понапред, брисеви супер, крвна слика супер. Денес бев и на прво цтг бебе ептен размрдано :) Сега следна контрола наредната недела. За спремање сеуште не сум спремна од поголеми работи ни останаја уште душече и коритце и поситните работи како козметика и работи за мене. За перење планирам од наредна недела некако ми е чудно сеуште ми е нестварно дека сум при крај :)

Девојки што сте веќе 9 месец дали бебињата ви мрдаат многу? Од вчера мака мачам неможам да седам бебе постојано клоца и цел стомак ми се испакнува како бранови. Истото е и кога лежам. Само кога сум простум сум ок ама па многу брзо се уморувам и неможам да стојам :) не знам во која положба да функционирам кај жешко па и ова почнувам психички да попуштам се почнува да ме нервира.

Last edited by a moderator: Jun 9, 2017
    barby, Dzulija*, Mari* and 3 others like this.
  2. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Јас сум пред деветти месец, бебушка мрда ја осекам кога седнувам да одморам само. И навечер за да заспие мама потешко.
    Жешково ме уништи,денес дури потечени ми се рацете и нозете :(

Не се нервирај, ке ти фали мрдањето во стомак кога ке излезе :)

kiki_riki likes this.
  3. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Знам според тоа што те читав ист ден ни е термин плус двете од бт :) Знам дека ќе фали и дека се нервирам за глупости ама сега при крај хормоните дивеаат :)

Peperutka-bt likes this.
  4. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Јас сум 37 +3
    Вчера ми течеше нешто лепливо а до сега немав никаков исцедок и забележав како капка две розовка црвена на д.веш.Што значи тоа дали е тој чепот или повеќе течи тој ? Да се обратам на доктор ?

5. Poppins

Poppins Популарен член

чепот ќе е :) слушни се со док најверојатно сигурно ќе треба да те прегледа шо се вика почнува процесот :) ајде ситно броиш се со убаво :hug::l:

Dzulija* likes this.
  6. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Леле...фала а дека беше само неколку капки или така е? И на хартијата немаше ништо .
    Утре имам закажано на цтг или да не чекам до утре?

7. victoria

victoria Форумски идол

Ако немаш други болки, крварење не мораш одма да одиш..штом утре имаш закажано таман . За првото чепот ми падна во сабота, се породив во среда.. За второво, во вторник, се породив во четврток.. Не мора да значи одма дека кога ќе падне ќе се породиш.. Битно тука си, си почнува процесот.. Само со лесно да ти е :) и да се гушкаш со бебуш побрзо :hug:

ada21 likes this.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Чепот не тече туку е густо и лигаво.

9. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Тоа густо и лигаво беше кремасто а розовото како флека беше на д.веш

Mari* likes this.
  10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Epa cepot e togas :)

Dzulija* likes this.
  11. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Dzulija* likes this.
  12. barby

barby Популарен член

@Dzulija* не мора да значи дека одма ќе се породиш, мене ми падна чепот во понедалникот и еве уште чекам за се гушнам со синко. Докторот ми рече дека со паднат чеп некои и до две недели издржувале. Зависи кај секого различно. Ве гушкаме, најлесно да си поминеш

Dzulija* and janickaskopje like this.
  13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Мешиња од последните брисеви во 35та недела излезе дека имам ешерихија коли.До сега сите микробиолошки и секоја уринокултура ми излегувале чисти и се нервирам сега баш речиси на крајот треба да ставам ампицилин вагиналети.
    Сте имале ли некоја ваква бактерија, и зошто јас мислев дека таа се открива со уринокултура па малку чудно ми падна, брисот е за стрептокока, или претпоставувам се работи за некој нејзин тип.Докторката рече од типот Б била и не е страшна, ама сепак се нервирам зошто сега да излезе позитивен резултат.

14. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

И тебе побрзо нека те олесни господ да си ги гушкаме синковците ... Која недела си?

15. barby

barby Популарен член

Според менструација сум 36, ама ме водат според мерките на бебето 38 недела, 2 недели плус е. Се надевам дека до крај на следната недела ќе се породам, не можам више да издржам

Dzulija* likes this.
  16. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Ајде господ нека клава рака кај сите и нека ти помогни да се олесниш побрзо

17. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Здраво мамички. Ние денес бевме на последна контрола. Во вторник ни закажаа да се видиме, пораѓај ке биде или среда или четврток. Емоциите ми се скрос во општ хаос. Бебушка веќе е 3.200. Плодова вода има, плацента малку почнала да покажува знаци на застареност но како што рече докторот, сосема нормално за 38 недела. Наместена си со главчето надоле, засега сите изгледи се за нормален пораѓај. Инаку, го поминав и тој фамозен преглед со рака за прв пат. Очекував болно искуство по она што го имав читано. Незнам дали е до докторот или нешто друго, ама поминав супер. Неможам да разберам што им се случило на тие женички кои го опишуваа тој чин така страшно, но се надевам дека сите вие ќе поминете со лесно како што поминав и јас. Ве гушкам сите, и нека е со лесно. :hug: :sun:

Mari*, stevemila, ma4e1311 and 12 others like this.
  18. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

А баш те мислев каде си?
    Нема да чекате болки, со провокација ќе одите? Оти како ќе знаеш кога ќе биде пораѓајот? :)

Natasa. P likes this.
  19. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Со провокација, само зависи од она што ќе види во вторник ќе одлучи дали среда да ме примат или четврток. Сигурно така проценил докторот дека е најдобро, ние тој дел му го оставивме него. До тогаш ќе крене секако 3.500, ако остави да чекаме уште ќе надмине и термин и големина, и можно е да треба после со царски, што не е посакувана опција ниту од наша страна ниту по мислење на докторот. А штом го направивме и вагиналниот преглед, очекувам и чепот да падне деновиве, имам контракции .. чувствувам дека ќе се поклопат коцките ;) . Па како ќе биде, нека биде. Господ нека е со нас.

20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ајде, едвај те чекам ♡♡