1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Денес бев на контрола. Бебе супер според мерките 3 дена е понапред, брисеви супер, крвна слика супер. Денес бев и на прво цтг бебе ептен размрдано :) Сега следна контрола наредната недела. За спремање сеуште не сум спремна од поголеми работи ни останаја уште душече и коритце и поситните работи како козметика и работи за мене. За перење планирам од наредна недела некако ми е чудно сеуште ми е нестварно дека сум при крај :)

Девојки што сте веќе 9 месец дали бебињата ви мрдаат многу? Од вчера мака мачам неможам да седам бебе постојано клоца и цел стомак ми се испакнува како бранови. Истото е и кога лежам. Само кога сум простум сум ок ама па многу брзо се уморувам и неможам да стојам :) не знам во која положба да функционирам кај жешко па и ова почнувам психички да попуштам се почнува да ме нервира.

Последна измена од модератор: 9 јуни 2017
    На barby, Dzulija*, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Јас сум пред деветти месец, бебушка мрда ја осекам кога седнувам да одморам само. И навечер за да заспие мама потешко.
    Жешково ме уништи,денес дури потечени ми се рацете и нозете :(

Не се нервирај, ке ти фали мрдањето во стомак кога ке излезе :)

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Знам според тоа што те читав ист ден ни е термин плус двете од бт :) Знам дека ќе фали и дека се нервирам за глупости ама сега при крај хормоните дивеаат :)

На Peperutka-bt му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Јас сум 37 +3
    Вчера ми течеше нешто лепливо а до сега немав никаков исцедок и забележав како капка две розовка црвена на д.веш.Што значи тоа дали е тој чепот или повеќе течи тој ? Да се обратам на доктор ?

5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.675
    чепот ќе е :) слушни се со док најверојатно сигурно ќе треба да те прегледа шо се вика почнува процесот :) ајде ситно броиш се со убаво :hug::l:

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Леле...фала а дека беше само неколку капки или така е? И на хартијата немаше ништо .
    Утре имам закажано на цтг или да не чекам до утре?

7. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    29.110
    Ако немаш други болки, крварење не мораш одма да одиш..штом утре имаш закажано таман . За првото чепот ми падна во сабота, се породив во среда.. За второво, во вторник, се породив во четврток.. Не мора да значи одма дека кога ќе падне ќе се породиш.. Битно тука си, си почнува процесот.. Само со лесно да ти е :) и да се гушкаш со бебуш побрзо :hug:

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Чепот не тече туку е густо и лигаво.

9. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Тоа густо и лигаво беше кремасто а розовото како флека беше на д.веш

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Epa cepot e togas :)

11. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    274
  12. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    @Dzulija* не мора да значи дека одма ќе се породиш, мене ми падна чепот во понедалникот и еве уште чекам за се гушнам со синко. Докторот ми рече дека со паднат чеп некои и до две недели издржувале. Зависи кај секого различно. Ве гушкаме, најлесно да си поминеш

На Dzulija* и janickaskopje им се допаѓа ова.
  13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    21.939
    Мешиња од последните брисеви во 35та недела излезе дека имам ешерихија коли.До сега сите микробиолошки и секоја уринокултура ми излегувале чисти и се нервирам сега баш речиси на крајот треба да ставам ампицилин вагиналети.
    Сте имале ли некоја ваква бактерија, и зошто јас мислев дека таа се открива со уринокултура па малку чудно ми падна, брисот е за стрептокока, или претпоставувам се работи за некој нејзин тип.Докторката рече од типот Б била и не е страшна, ама сепак се нервирам зошто сега да излезе позитивен резултат.

14. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    И тебе побрзо нека те олесни господ да си ги гушкаме синковците ... Која недела си?

15. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Според менструација сум 36, ама ме водат според мерките на бебето 38 недела, 2 недели плус е. Се надевам дека до крај на следната недела ќе се породам, не можам више да издржам

16. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Ајде господ нека клава рака кај сите и нека ти помогни да се олесниш побрзо

17. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Здраво мамички. Ние денес бевме на последна контрола. Во вторник ни закажаа да се видиме, пораѓај ке биде или среда или четврток. Емоциите ми се скрос во општ хаос. Бебушка веќе е 3.200. Плодова вода има, плацента малку почнала да покажува знаци на застареност но како што рече докторот, сосема нормално за 38 недела. Наместена си со главчето надоле, засега сите изгледи се за нормален пораѓај. Инаку, го поминав и тој фамозен преглед со рака за прв пат. Очекував болно искуство по она што го имав читано. Незнам дали е до докторот или нешто друго, ама поминав супер. Неможам да разберам што им се случило на тие женички кои го опишуваа тој чин така страшно, но се надевам дека сите вие ќе поминете со лесно како што поминав и јас. Ве гушкам сите, и нека е со лесно. :hug: :sun:

На Mari*, stevemila, ma4e1311 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А баш те мислев каде си?
    Нема да чекате болки, со провокација ќе одите? Оти како ќе знаеш кога ќе биде пораѓајот? :)

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Со провокација, само зависи од она што ќе види во вторник ќе одлучи дали среда да ме примат или четврток. Сигурно така проценил докторот дека е најдобро, ние тој дел му го оставивме него. До тогаш ќе крене секако 3.500, ако остави да чекаме уште ќе надмине и термин и големина, и можно е да треба после со царски, што не е посакувана опција ниту од наша страна ниту по мислење на докторот. А штом го направивме и вагиналниот преглед, очекувам и чепот да падне деновиве, имам контракции .. чувствувам дека ќе се поклопат коцките ;) . Па како ќе биде, нека биде. Господ нека е со нас.

На stevemila, ada21, Mia.milicka и 10 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ајде, едвај те чекам ♡♡

На eli25, Momichka, Dzulija* и 1 друга личност им се допаѓа ова.