Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    И кај мене беше така. Вагинален преглед во четврток ( и мислам дека беше sweep), чепот ми падна по ден два. Во недела вечер требаше да одам вп болница за во понеделник со провокации да ме породат. Арно ама неделата ми пукна водењакот и по 6ч се породив :)

На Momichka и Natasa. P им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.501
    Ајде мамичка. Многу брзо ќе се гушкате значи. Те чекаме со убава породилна приказна.:*

На kukla21 и Natasa. P им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.152
    Допаѓања:
    124.524
    Од вчера ме болат странично до препони мускулите кога ќе мрдне бебе или на нагло вртење. И лево и десно околу папок. Лева страна ептен. Не можам да се свртам. Завчера бевме на преглед си викам да не е од што ме стискаше докторот да го слика бебчо да се намести. И препони ме штрекаат кога мрда мислам во препони мрда.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.501
    Слично ми беше и мене вчера. клоцкаше странично кон препоните ниско, па еве денес повторон се крена нагоре клоцкањето. Мислам дека уште имаат доволно ростор и лесно се вртат/превртуваат.

На karibian и eli25 им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.152
    Допаѓања:
    124.524
    @Ano којзнае шо прават:D Му викам малце мирен да биде. Изгледа сега ќе почнат такви болки ради тежината или ќе притискаат на некој нерв.

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.501
    Мислам дека копрва ќе станува забавно.
    Еве почнаа навечер киселини да ми се појавуваат. До сега немав никакви проблеми ниту со мачнини, гадење, ниту со повраќање ниту со киселини.
    А еве веќе осеќам еден ден е горе, еден ден доле. пред некој ден мислам дека буквално со нозете ми го буткаше стомакот лево кон слабината, на моменти пак клоца дирекно на бешика. Тоа е. ова се слатки маки, ќе си поофкаме и ќе ни помине:D

На Momichka, kukla21, manako1 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Еве мене в ребра и в слабина ме мава, баш на лева страна ко ќе сум почнува да мава силно, си мислам му смета нешто да не го притискам со лежењето шубе ми е :?:

На ada21, Ano и karibian им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.501
    И јас кога сум на лево е најактивен, Изгледа е нормално. Евентуално кога сум во полулежечка и тогаш знае ептен убаво да се расклоца. Кога ќе ме фати шубе дека не сум го осетила подолго во текот на денот, фаќам една од овие две позиции и скоро веднаш се пријавува дека е тука:D

На manako1, karibian и SophiaBella им се допаѓа ова.
  9. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Мене ми ја шутира бешиката :D Некогаш му велам како гаѓаш точно :sweat: и се подолу го осеќам да мрда, па во слабини па желудник, големо ми е веќе 2 кг е :inlove: денес си го видов.

@Natasa. P јас првиот вагинален преглед со рака ми беше во 27 недела и јас уплашена што читав дека е мн болно цела се здрвив од страв. Ама ништо не осетив или докторов беше нежен или незнам.

Со лесно да ти биде чекам да ни пратиш поздрави и од принцезата твоја :inlove:

На Natasa. P, manako1, karibian и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Мајки,

Знам дека е интересно да си легниме на грб и да гледаме како ни мрдаат малечките ама на часови по мајчина школа ни кажаја дека не треба да лежиме на грб зошто се намалувал дотокот на воздух на бебчињата и мрдаат затоа што немаат доволно.

Јас до вчера не знаев, а лежев и на грб. :(

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.152
    Допаѓања:
    124.524
    Јас 2 дена неможам да се свртам на страна:( Цело време лежам на грб и мисла ми е. Ме болат сите мускули и како и да се свртам ме пресекува доле ниско :(

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  12. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Цела бременост ја преспав на грб така ми беше најубаво. А и често додека лежев исто бев на грб

13. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Кога го прапав докторот за лежењето на грб ми вика дете ај не се будали никаде нема потврдено дека така бебето ќе има помалку кислород. И ти ќе си осетиш сама ако ти е неудобно на грб ќе си се свртиш сама на страна. Лежи си како ти е најудобно. Веќе при крајот самиот стомак ќе ти смета и нема да можеш на грб да лежиш.

На barby, SophiaBella и eli25 им се допаѓа ова.
  14. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Дај боже со лесно да заврши до крај. Еве уште една инфо да споделам за прашање за кое имам читано многу спротиставени мислења на форумот... во 9ти препорачливо било водење љубов, или ајде попрецизно да се има односи и тоа со ејакулација внатре во жената. Објаснувањето беше дека спермата содржела нешто што го олеснува отварањето и на тој начин се влијаело позитивнио на породилниот процес. :inlove:

На orhideea, Bubce38, karibian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Ја издржав скоро цела бременост без односи, сега на крај не ми се ризикува некако. Што ако одма после однос те фатат болки, а внатре полно сперма, малку незгодно би било пред докторите.
    Мм на шала ми вика, како да имаме односи, ако му сметам на малиот па внатре да ме фати со рацете и да не ме пушта:lol:

На Momichka, eli25, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Spermata i onaka izleguva odma :)

17. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Јас денеска бев на цтг нема болки нема отворање и четврток следна контрола така да и да бил чепот нема ништо болките се лажни и ќе си го чекаме мажето кога ќе сака тоа.

На victoria, barby и Natasa. P им се допаѓа ова.
  18. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    30,31ва недела нормална ли е блага и тапа болка во долниот дел на стомакот . Можно ли е да биде од што расте стомакот ? Ај некој со слично искуство нека каже :)

19. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Здраво и од мене денес.

Извинете ако ве испаничив за лежењето на грб.
    Тогаш дознав и јас, а се случуваше доста често да спијам или да лежам на грб.

Иначе уште сум дома :)
    Болки лажни и вчера имав и денес сабајле кратко.
    Треба кон крајот на неделата да офсм на цтг и почнува да ме фака еуфорија и паника малку и се.

Уште не ми се спремни торбичките за мене и бебето ама одма одсм да спремам.

Золва ми е повозбудена мислам од мене и мм и вика ке се породам до среда најкасно
    хаха

Поздрав до сите

На Dzulija*, Natasa. P, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Ни мене не ми е ништо спремно. Утре планирам да почнам со перење, па пеглање и спремање од понеделник. Си викам нема да изненади рано е сеуште. :)