Fala na infoto janicka denes treba da ni pristigne krevetceto pa sega uste postelina ni fali. Verojatno ima i ogradici tamu taka? Llele kolku sum vozbudena nikogas ne sum se custvuvala tolku ubavo....
da kompleti se ovaa stranava e od prodavnica ksrsi 26juli na bitpazar ama imas i vnstre tie prodavnici sto se po kockata sto ima bebeski raboti....a ima i struzanka pa prosetaj vidi a imas i na aliexpress ja vcera gleav za spalna postelnini ))
Бев вчера да барам оградици и се запрепастив со цените, а мислам дека и 2 комплета треба да се земат, за да се менуваат нели... Сепак на битпазар и дуќанот што јаничка гл спомна мисламдека има солиден избор.
poveke izbor ima na bitpazar pozadi pazarot kockata sto e vo tie prodavnici t.s ne deka ima poveke izbor tuku poeftini se a vo taa prodavnica ja koa vlegov se zagleav bas u najskapata 3800mnbese ubava ama koake vidis i sodrzi poveke raboti.....jorgan plus navlaka pernice plus dve navkaki ko sto procitav a jas iam 4ogradici carsafce jorgan i pernice
Zenski jas na kontrola bev, i mi kazaa deka imam nekoi kontrakcii na ctg i ako prodolzat vo bolnica vo meguvreme da miruvam bidejki mu e rano na bebus, pocetok na 9ti mesec...
Zdravo devojki,kazete mi koga planirate ili pocnavte da gi perete alistata za bebus? jas sum sedmi mesec , ama sega sum slobodna, i se cuvstvuvam dobro,pa se mislam da pocnam ama rano e sepak!!!
Mamicki ja zakazavme poslednata kontrola i brisevi za slednata sreda. Edvaj cekam so dusa da go vidam maleckoto ...se nadvam i ovoj pat se ke bide vo red. Inaku do krajov na nedelava ke se kompletirame so oblekata za maleckoto i potoa samo citenje i perenje....Bas sum vozbudena i postojano si se prasuvam dali ke uspejam se da postignam...ama znam deka se ke bide ok zatoa sto taka dlaboko si veruvam vo sebe. Popravena sum 10 kg a vlegov vo 35 nedela. Meseto seuste mi e poprilicno gore....a levata raka mi trne celo vreme. Na momenti duri ne custvuvam nesto koga drzam ili rabotam. Poteceni mi se prstite na racete sto smetam deka e normalno bidejki veke se blizi vremeto za sredba. Na rabota ke odam uste 2 nedeli pa potoa zemam star odmor (osven ako princezava ne kaze poinaku). Pozdrav do site i imajte prijaten den.
Мешиња најубави ајде вие што сте блиску,при крај со термините споделете некое искуство,некој симптом имате што наговестува дека нашите најмили доаѓаат.Мене терминот ми е до понеделник ама никакви симптоми,болки и таква слична работа немам.На болница ми рекоа да одам ако ме фатат болки,пукне водењакот или па да чекам ако ми помине терминот па да одам.А јас немам трпение едвај ја чекам средбата со синко....Се извинувам што ви досаѓам ама ако има некоја да сподели да каже нешто би и била преблагодарна.
Јас почнав кога влегов во 9 ти месец, 36 недела и успеав да исперам и испеглам скоро се до сега. Надвор е ладно и побавно се сушат алиштата, сакав со време да ми е се спремно. Имаме уште некои ситници но во главно сме спремни
meme mi e spremna oblekata od poodamna )) isprana ispeglaana si cekaaa )) uste 9 dena iam do kraj....i si cekam amaa nekako ne i se izlaga
jas veke nemozam da disam....bebuska e mnogu nemirna ,grcevi vo preponi,bolki vo dolniot del kaj stomakot...da neznaev kakvi se vistinskite bolki ke odev sekoj den na bolnica,a na ctg se e vo red utre sme ponovo na krajniot termin pa....ke vidime site ve baknuvam
Еве и ние уште 2 недели имаме до краен термин, ама некако немам симптоми никакви, освен што ме стега навечер доле како менструални болки ама кратко траат и сабајле ништо. Инаку јас се исправ, испеглав, ми остана уште да си купам влошки и пелени за во болница, ама тоа може и последниот ден да се направи. Многу сум возбудена, бидејќи не знам што ме чека, многу сум среќна, леле едвај чекам да се сретнеме со синко.
Bas ubavo sto ste blisku do krajniot termin.Jas sega sum 35 nedela ama gi pravam poslednite podgotovki. Od slednata nedela sakam se da isperam bidejki so denesnite bebcinja nikogas ne se znae...sepak oni komandaat koga ke izlezat na ovoj svet....Krevetceto vcera konecno ni pristigna sega samo uste postelinka da kupime. Mnogu sum srekna do sega ne mi se veruvase.Ama gledajki kako ni se polni sobickata so bebeska oprema poleka pocnuva i vozbudata da raste. Bi sakala da spodelite sto vi se slucuva i kako gi dozivuvate poslednite denovi pred poroduvanjeto!!!
еве јас тинче така иам благи болки во препони ама ми поминуват....кога ке одморам воопшто не се осекам тешко...а и нозете ме болат кога сум изморена да...амс после спиење или одмор ко ке станам ич не се осекам тешко .....вчера своеволно си отидов на цтг и таа сесррата пет пати ме праша кој ке ми го гледа како да сум и отишла на гости а не во државна институција каде има доктор,,,,работава беше дали си си договорена со некој доктор....катастрофа вечерта имав гости па ја прашав другарката и ми рече покрај цтг то обавезно и праеле и ехо она во државна одела и не била договорена со никој....и така сеа си чекам....да ме фати што побрзо и да се породам. и да си е де во ред...некоја фобија ме мава ради ова немониторирање незнам зошто...мооже и дека се ближи терминот )и цело време се мислам....како ке испадне знам само дека несакам провокација на неотворено.....да мми шибнат а воопшто да не ми почне породувањето..
Е мене истото ми се случува и тоа сакав да ве прашам. Препоните многу ме болат и имам често грчеви, нозете од внатре ги чувствувам ко после интензивно вежбање кога ќе се воспалат мускулите што да се прави? Нормално е ова или јас се форсирам многу? Шетам секој ден интензивно 40 мин без престан... Чувствувам и болки во долниот дел на стомакот, и вчера ми истече како исцедок и тренерките ги наводенав, но не верувам дека беше водењакот, нели тоа треба многу да тече??? Бебуш беше многу активен вчера а и денес си мрда, па си мислам дека сме ОК... Е не знаев дека вакво било исчекувањето, секоја минута се преиспитувам дали ме боли многу или малку [/QUOTE]
Chauvce, Tince, Janicka i site sto ste vo iscekuvanje, vi posakuvam lesno poroduvanje i pobrgu da se olesnite)
40 мин.шеташ? јас не можам толку, после цел ден сум кома, а башка ме стега бешиката. Ама викаат убаво било да шеташ да се симне бебето. Јас шетам исто скоро секој ден ама не повеќе од 30 мин. и тоа со пауза. На моите пријателки што дури сега влегуваат во 9ти месец стомачињата им се веќе спуштени.