На последниот преглед ми беше 32мм. Сега сум 30та недела. Во вторник сум на контрола (одвај чекам), па ќе ти кажам нова состојба. Најмногу ми падна на 27мм.
Мамички како се осеќате пред сам крај на бременоста? Јас сум веќе 38+4 и ситно броиме, за симптоми немам никакви ниту пак грб ме боли ни препони а и во оваа бременост немам ниту отоци. Се осеќам како пеперутка По мене а и по докторот вели ќе одам до крај, а јас сум веќе нестрплива си го сакам бебчето да го гушнам
Здраво и од мене Само еден ден сме разлика со термините. И јас си чекам да дојди време ама керкава се заинаетила и не сака да излегува. Денес се слушнав со докторот, вторник одам на цтг и рече ако издржам до наредниот понеделник ке ме породи царски. јас секако го берам стравот ама од кога ми кажа преге сум уплашена и не можам еве да спијам. за максимум една недела ке се гушкаме со принцезата дај боже да се намести па да чекаме за нормален пораѓај
А зошто да не чека до 40 недела па да закажи ако треба ... Нелим имаш време од утре до др недела за да се намести. Со лесно нека ви е и нека ни помогни господ на сите.
40 недела ке бидам утре на цтг кр кажи докторот дали е добра малечката, дали добива доволно храна и дали има доволно плодова вода. кој ке чека утре до 1
Тука сум и јас Мојата е наместена, чепот е паднат ама изгледа не и се излегува уште. Болки немам воопшто вчера бев на цтг, утре пак па ќе видиме.
@Peperutka-bt Јас па сватив дела си 39 недела .значи исто ни е терминот и јас сум нестрплива да видам утре што ќе кажат.Страв ми е од надносување заради водата и бебето. @kiki_riki tebe koga ti bese terminot?
Цел ден лежам имам менструални болки,скроз долу,матичниот минкажа дека е нормално за 33 недела веќе 34 ќе почнам задутре, но ме фати страв денес,и два магнезиума пиев но нешто не ми помогна.
@IvanaCS Оф леле , пак ли вагинално ти мерија? Што ти кажаа сега , да мируваш ли? Дај Боже да дочекаме 36та
Да, вагинално.. Магнезиум да зголемам по 4 пати на ден (од 250), утрогестанот од 200 продолжувам. И строго мирување.. Многу се вознемирив.
@Dzulija* @Peperutka-bt како поминавте денес? Јас добро ми направија цтг болки немам сега останува да чекаме.
@IvanaCS знам како ти е , смири се ќе издржи . Веќе сме во во безбедни недели. И јас сум цела стегната чекам сл вторник контрола па ќе видиме . Но овој пат не давам да ме чепкаат долу . Нека измери абдоменално . Не е и убаво веќе да се чепка . Се надевам ќе дочекаме 9ти месец
Пред еден саат завршив со преглед. Вумбарката нема абер за излегување. Не е свртена па закажавме за царски за во понеделник. Оооооо, не ми се чека