Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Да Луси, пешачам и тоа многу, стомачето ми е многу спуштено а докторката ми рече шетај повеќе за да се отвараш побрзо и јас буквално си сфатив:lol: Затоа се мислам да не претерувам зошто јас сум упорна ама па затоа препоните ме болат и ми се згрчуваат, не ни знаев дека на тоа место постојат мускули :lol:
    Ќе одмарам повеќе денес да видам дали има промени...

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^верувај дека е вистина, јас пешачев до максимум...и навистина поминав глатко што се вели

На chache87 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Да не заборавам да ве потсетам да јадете урми! Јас вчера се сетив и си купив :)
    Ем подобро од чоколади и шеќери ем викаат дека помагаат за полесно породување :)

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Mene licno setanjeto mnogu mi godi, ako samo eden den ne izlezam od doma da se razodam veke sledniot den sum ko tapa, celata tromava, mrzliva, nemam sila....a koga odam mnogu poubavo se cuvstvuvam, isto ko i koga ne sum bremena:)e sega edvaj cekam da vidam kakov ke bide poradjajot....:)

5. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    274
    јас само што се вратив од шетање си купив две капчиња за бебуш ама ич избор бреее и по дома се движам не сум мирна ич вчера другарката ми вила како ги качуваш скалите пошо сум на 4ти :))

6. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Чаче тоа со водата да не ти е пот од шетање или може делумно да е водењакот, не секогаш водењакот тече од еднаш како кофа вода. Ја сум за шетање ама ме фатија синусите и глава ме боли, џабе витамини, супи, немам температура а се чувствувам слабо. Чаеви и мед по 3 литри. Чувствувате како бебушите немаат веќе место? Моето си мрда ама не е како пред 1 недела. Јас од страв за водењак да не пукне дур шетам све во црните тренерки излегувам :)

7. janickaskopje

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    274
    не секогаш тече наеднаш на една девојка кога лежев и течеше цела недела малце по малце и беше дупнат некаде горе така барем ми кажа :)

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Нормален е зголемен воденест исцедок во последните две недели пред пороѓај...и јас од пусти страв да не истекува водењакот отидов на контрола.
    Ако сте во можност проверете си да си бидете мирни ;)

9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.621
    Допаѓања:
    15.728
    И јас така сум слушнала дека може и по малку да си истекува водењакот, знаеш треба да е чисто проѕирно како водичка,ако мења боја накај зелено да се оди веднаш на лекар,ама и јас некој пат многу сум како мокра доле,ама од белото прање,ме нервира страшно нема мирис ама ме иритира,дури како потпарена сум па се мачкам со кантарион масло.
    А за шетање цела бременост не сум седната,па и дека живеам на 7-ми и лифтот еден период ни беше расипан па можее да замислете како се качував :)и сега еве уште се движам ама заболува половина,препони па ќе ме сецне доле и знам дека е време за одмор:D

10. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Јадете урми да и јас читав и мислам дека некаде и напишав, жените кои јаделе се отварале побрзо од останатите. Има во КАМ без коска и не се скапи

На janickaskopje и Domakica им се допаѓа ова.
  11. janickaskopje

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    274
    jas imam haha ke jadam sea :)))

12. Najmili

Najmili Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    48
    I jas si setam sekojdnevno i jadam urmicki kako lokumcinja...ama sega za sega nemam nikakvi reakcii....najverojatno e rano. Se custvuvam odlicno...osobeno koga sum vo dvizenje...Imam belo pranje ama ne e nesto strasno. Kaj moja drugarka vodenjakot i tecel postepeno ...i na kraj ostanalo detevo so pomatena voda pa edvaj go spasija!! Fala bogu sega e dobro...ama mislam deka podobro e ako nesto vio e somnietlno da se proveri otkolku da se pretposavuva i ceka!!!

На janickaskopje му/ѝ се допаѓа ова.
  13. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Само што се вратив од преглед, ЦТГ добро, ме прегледа вагинално и грлото на матката било омекнато но бебушка е високо, а јас баш си мислев се спуштило...
    Наредно во среда на преглед, нека си седи бебуш внатре уште малце :)

На danichap и janickaskopje им се допаѓа ова.
  14. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Породилно отворивте?јас денес ќе одам кај матичниот да ми отвори.

15. janickaskopje

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    274
    чаче мене ми е омекнато цел месец :)) јас го отворив труудничкото ко излегов од болница,,,за една недела месец ке напраам точно на даумот

16. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Janicka кога ти е термин? Според разговорот со докторката едвај би стигнала до термин, таа вика спремно е бебево... Добро би било да почека уште една недела...
    Луси јас го отворив понеделникот уште, си одмарам дома цела недела :)

17. janickaskopje

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    274
    меме ми е термим петок нареден уште една недела......а понапред е моево ама пак не му се излага како што гледам :) матичниот ми рече демек до средина на ноември ке биде според димензиите...ама уште си чекам искрено сакам да ме фатат боллки веќе зашто бебето е зрело пред пред недела димемзииите му одговараа за 40 недела...во чаир на ехо ама они пак ја гледаст менструацијата.....и дома мисла ме фаќа дали е во ред се...дали има вода доволно итн итн..зашто веке после незнаж ни колку е здраво да седи уште...сепак кога лежев на патолошка 80% беа со поминат термин и ги чекаа до 41 мислам

п.с и пак си шетав денес и дома досадно е во исчекување :) и уште едно капче си купив :))

На chache87 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Еве само што зборев со сметководителката и вика дека подобро би било да го отворам на 1 декември, такашто ќе одам следниот понеделник да го отворам.

19. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Zenski jas sum doma, ne odam na rabota poveke zosto treba da miruvam, na pregledot vo sistina mi otkrija vusok pritisok a se drugo e vo red, krvna slika, proteini, masti se uredno. Mi kazaa kaj nekoi trudnici od samata plodova voda nekoi materii imale takvo vlijanie vrz organizmot na majkata sto doveduva do pokacen pritisok. Sega so terapija metildopa odmaram da ne napravi belja pritisokov na kraj :o

20. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Не се сеќирај, како ти рекле да правиш така прави, одмарај се и јади здраво :)

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.