1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Цвет88 можно е. Мене така ми прави . Уште од сабајле кога се мијам над умивалник дека поднаведната и почнува да клоца :lol:

На Ano, fana и Цвет88 им се допаѓа ова.
  2. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Мамички вие што сте 9 месец, да вр прашам бебето ми е помалку активно, мрда ама не толку мнофу како претходно цел стомак ми го разбрануваше, во петок дум на контрола ќе со прашам пак,но јас многу уморно се осеќам само ми се спие, да напоменам мн ми е низок притисокот денес 100 со 57 ми беше.

3. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Нормално е да се осеќаш уморно и жешкото време има влијание на тоа како се чувствуваш, а бебето можеби му е тесно затоа неможе да го чуствуваш како порано... Доколку е активно осеќаш бар 10 движења во текот на денот не е страшно, страшно е ако не го осеќаш ич или пак многу слабо тогаш право на лекар немој да чекаш.

На ada21, ma4e1311 и karibian им се допаѓа ова.
  4. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Уф не сум бројала никогаш феталнибфвижења,може има десет го осеќам се истегнува повеќе удира со ножињата,баш ќе прашам сигурно цтг ќе ми прават оти тогаш ќе бидам 36+2

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Se dodeka mrda na 2 do 3h po nekolku minuti nema mesto za panika no sekkao moras ova da mu go kazes na doktorot.

6. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @ma4e1311 веќе во последните недели е нормално да се намалат движењата . Нема веќе толку место . Секаде го пишува тоа . Така да опушти се , нормално е.

На Seduction и eli25 им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.522
    И кај мене не е како порано, само се папчи, покажува коленце или лакте:) Не можат да се превртуваат ко у 20 и некоја недела , немаат толку место.

На Seduction и Ano им се допаѓа ова.
  8. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    И моето исто е помалку активно и јас сум 36+
    не се грижи нормално е нема повеќе место за да се превртува.
    Моево најчесто се испапчува де лево де десно па горе или некаде В ребра настрана ќе удри.
    Вчера сабајлето го немаше 3-4 сати да мрдни ама вечерта па повеќе си клоцаше.

На Seduction, Ano, ma4e1311 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Исто , преку ден послабо,ама затоа невечр надоканди,

На Seduction, eli25, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Maeve

Maeve Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    913
    За испапчување уште не сме го напраиле тоа, али од ко не пуштија во болница со клоцањево слабо... насабајле и навечер онака ќе ме размава нежно во ребра, а после може и цел ден да го нема... си викам не паничи, омалаксана јас, па и тој.. башка дома сме сеа, посмирени... ама ко за 33 пуни, многу сме мирни, дури да се загрижи човек..

11. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Кај сите е различно.
    Еве и кај мене не е секој ден исто, ама насабајле и навечер е најактивно, преку ден се случувало и воопшто да не го осетам.
    Лежи и одмарај немој да мислиш на лоши работи, гали меше имаш уште 3 недели до 9 ти месец.
    Ќе биде се во ред, а сигурно и дома ти е полесно. Храбра мамичка си ти. :hug:

На Maeve му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    432
    Доколку прими нова доза инекции за зреење на плуќата, од нив се смирува бебето многу..

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Maeve

Maeve Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    913
    Примив да, ама се' си беше нормално.. ова овие два дена само.. ко осеќам кога ика и малкуцка ако мрдне... ја научена да ринта, фудбал да игра унатре...
    И тоа си мислев да не е, лежањето нон стоп, дома опуштена, пожешко, поомалаксана... да не е од новата доза еритромицин шо ми ја дадоа, ама и во болница тоа го пиев, па мука немаше...
    ќе си почекам, ако продолжи вака консултација одма со доктор..

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Кои инекции за зреење на плуќата прими и која доза? И од која недела почна да примаш?

15. Maeve

Maeve Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    913
    Примив флостерон, во 26 недела две ампули на 24 часа, и во 32 недела исто така две ампули на 24 часа... ама тоа беше пред една недела и мака немавме тогаш, си клоцкавме...

16. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.398
    Допаѓања:
    22.644
    Мами, мене ми почнаа грчеви во листовите, страшни, само во спиење. До толку што од болка сабајле несвесно се свртев на меше на кратко....пијам магнезиум, пијам б6, вака сум супер али коа ќе ме фатат рипам од кревет, ниедна положба не ми е удобна.
    Уште една недела и 30ка...
    Него како се занимавате кога ви е досадно...еве веќе неколку дена средувам плакари, соба...само прередувам и пак се шлакнувам. Станувам рано, ќе завршам се што иам работа и еве овој период више немам обврски, порано не станував од компјутер, сега ништо не ми е интересно.

На Isabel и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. aleksandricka77

aleksandricka77 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    6
    Мешиња во недела влегуваме веќе во 36 недела и почнуваме ситно да броиме.Сакам да прасам од кога и која е процедурата кога почнувам да одам на клиника на цтг?дали матичната ме птаќа или?

18. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Матичниот треба да ти даде упат за кај сакаш да се пораѓаш, прво правиш цтг па кај доктор на ехо. Со лесно нека е

На aleksandricka77 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.522
    Мене ме фати манија за пеглање:D На маж ми му извадив маици од нафталин и му ги испеглав и наредив на закачалка (facepalm) И за средување. Вчера го терав маж ми да кречи, да лепи тапети..... Бев во меркур купував глупости трошев пари:angel: Демек со нови бои да го дочекаме :inlove: Душа, едвај чекам да го гњавам :l: Кога гледав клипови на youtube за тоа како мрдаат бебушки и покажуваат стапалче, мислев дека тоа го има таму некаде :rofl: Вчера се снимав и гледам немирково ептен егзибиции прави 8-| Може ќе заврши на you tube :D

На mssuniquee, Seduction, stevemila и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.133
    Допаѓања:
    40.498
    Ова изгледа групно. И јас вчера се фатив со се и сешто. Само брзо се заморувам па ќе си приседнам и се така. Можам да замислам кога ќе останам дома што ќе правам.:rofl:
    А за егзибиции на синко да не зборам. Сабајлево дури се чудам. Се појавува на места на кои до сега не се појавувал. Штета што сум на работа па не можам да го снимам.

Уф возбуда левел почна да расте нагло:whew:

На Seduction, kukla21, karibian и 2 други им се допаѓа ова.