Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. ada21

ada21 Популарен член

@Цвет88 можно е. Мене така ми прави . Уште од сабајле кога се мијам над умивалник дека поднаведната и почнува да клоца :lol:

Ano, fana and Цвет88 like this.
  2. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Мамички вие што сте 9 месец, да вр прашам бебето ми е помалку активно, мрда ама не толку мнофу како претходно цел стомак ми го разбрануваше, во петок дум на контрола ќе со прашам пак,но јас многу уморно се осеќам само ми се спие, да напоменам мн ми е низок притисокот денес 100 со 57 ми беше.

3. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Нормално е да се осеќаш уморно и жешкото време има влијание на тоа како се чувствуваш, а бебето можеби му е тесно затоа неможе да го чуствуваш како порано... Доколку е активно осеќаш бар 10 движења во текот на денот не е страшно, страшно е ако не го осеќаш ич или пак многу слабо тогаш право на лекар немој да чекаш.

ada21, ma4e1311 and karibian like this.
  4. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Уф не сум бројала никогаш феталнибфвижења,може има десет го осеќам се истегнува повеќе удира со ножињата,баш ќе прашам сигурно цтг ќе ми прават оти тогаш ќе бидам 36+2

ada21 likes this.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Se dodeka mrda na 2 do 3h po nekolku minuti nema mesto za panika no sekkao moras ova da mu go kazes na doktorot.

6. ada21

ada21 Популарен член

@ma4e1311 веќе во последните недели е нормално да се намалат движењата . Нема веќе толку место . Секаде го пишува тоа . Така да опушти се , нормално е.

Seduction and eli25 like this.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

И кај мене не е како порано, само се папчи, покажува коленце или лакте:) Не можат да се превртуваат ко у 20 и некоја недела , немаат толку место.

Seduction and Ano like this.
  8. orhideea

orhideea Форумски идол

И моето исто е помалку активно и јас сум 36+
    не се грижи нормално е нема повеќе место за да се превртува.
    Моево најчесто се испапчува де лево де десно па горе или некаде В ребра настрана ќе удри.
    Вчера сабајлето го немаше 3-4 сати да мрдни ама вечерта па повеќе си клоцаше.

9. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Исто , преку ден послабо,ама затоа невечр надоканди,

Seduction, eli25, Ano and 2 others like this.
  10. Maeve

Maeve Истакнат член

За испапчување уште не сме го напраиле тоа, али од ко не пуштија во болница со клоцањево слабо... насабајле и навечер онака ќе ме размава нежно во ребра, а после може и цел ден да го нема... си викам не паничи, омалаксана јас, па и тој.. башка дома сме сеа, посмирени... ама ко за 33 пуни, многу сме мирни, дури да се загрижи човек..

11. orhideea

orhideea Форумски идол

Кај сите е различно.
    Еве и кај мене не е секој ден исто, ама насабајле и навечер е најактивно, преку ден се случувало и воопшто да не го осетам.
    Лежи и одмарај немој да мислиш на лоши работи, гали меше имаш уште 3 недели до 9 ти месец.
    Ќе биде се во ред, а сигурно и дома ти е полесно. Храбра мамичка си ти. :hug:

Maeve likes this.
  12. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Доколку прими нова доза инекции за зреење на плуќата, од нив се смирува бебето многу..

eli25 likes this.
  13. Maeve

Maeve Истакнат член

Примив да, ама се' си беше нормално.. ова овие два дена само.. ко осеќам кога ика и малкуцка ако мрдне... ја научена да ринта, фудбал да игра унатре...
    И тоа си мислев да не е, лежањето нон стоп, дома опуштена, пожешко, поомалаксана... да не е од новата доза еритромицин шо ми ја дадоа, ама и во болница тоа го пиев, па мука немаше...
    ќе си почекам, ако продолжи вака консултација одма со доктор..

orhideea likes this.
  14. iki26

iki26 Популарен член

Кои инекции за зреење на плуќата прими и која доза? И од која недела почна да примаш?

15. Maeve

Maeve Истакнат член

Примив флостерон, во 26 недела две ампули на 24 часа, и во 32 недела исто така две ампули на 24 часа... ама тоа беше пред една недела и мака немавме тогаш, си клоцкавме...

16. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Мами, мене ми почнаа грчеви во листовите, страшни, само во спиење. До толку што од болка сабајле несвесно се свртев на меше на кратко....пијам магнезиум, пијам б6, вака сум супер али коа ќе ме фатат рипам од кревет, ниедна положба не ми е удобна.
    Уште една недела и 30ка...
    Него како се занимавате кога ви е досадно...еве веќе неколку дена средувам плакари, соба...само прередувам и пак се шлакнувам. Станувам рано, ќе завршам се што иам работа и еве овој период више немам обврски, порано не станував од компјутер, сега ништо не ми е интересно.

Isabel and kukla21 like this.
  17. aleksandricka77

aleksandricka77 Истакнат член

Мешиња во недела влегуваме веќе во 36 недела и почнуваме ситно да броиме.Сакам да прасам од кога и која е процедурата кога почнувам да одам на клиника на цтг?дали матичната ме птаќа или?

18. fina erika

fina erika Популарен член

Матичниот треба да ти даде упат за кај сакаш да се пораѓаш, прво правиш цтг па кај доктор на ехо. Со лесно нека е

aleksandricka77 likes this.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Мене ме фати манија за пеглање:D На маж ми му извадив маици од нафталин и му ги испеглав и наредив на закачалка (facepalm) И за средување. Вчера го терав маж ми да кречи, да лепи тапети..... Бев во меркур купував глупости трошев пари:angel: Демек со нови бои да го дочекаме :inlove: Душа, едвај чекам да го гњавам :l: Кога гледав клипови на youtube за тоа како мрдаат бебушки и покажуваат стапалче, мислев дека тоа го има таму некаде :rofl: Вчера се снимав и гледам немирково ептен егзибиции прави 8-| Може ќе заврши на you tube :D

20. Ano

Ano Форумски идол

Ова изгледа групно. И јас вчера се фатив со се и сешто. Само брзо се заморувам па ќе си приседнам и се така. Можам да замислам кога ќе останам дома што ќе правам.:rofl:
    А за егзибиции на синко да не зборам. Сабајлево дури се чудам. Се појавува на места на кои до сега не се појавувал. Штета што сум на работа па не можам да го снимам.

Уф возбуда левел почна да расте нагло:whew:

Seduction, kukla21, karibian and 2 others like this.