Zdravo prijatelki, Sakav da se konsultiram so vas, cisto dali i kaj Vas se javuva istoto ili nesto ne e kako sto treba. Sega sum 33 nedela i zabelezav e deka imam postojan iscedok na momenti belo kako sperma i toa e vo mali kolicini kako malo virce na dolniot ves ( a pravev brisevi i cisti se) a posle denesnovo setanje cel dolen ves mi e utop ama se gleda deka e voda ne e takov gust iscedok tuku bas kako navodenite samo. Ne znam dali sum se ispotila od trienje na nozete ili neprimetno mi istekuva vodicka? Denes prv pat zabelezav i deka bebe mi e mnogu mirno, piev neskafe mrdkase i koga jadev malku mrdase, a do sega voobicaeno epten silno me mavase osekjav nodze race se. Od 28 nedela pocnav da primam kleksan i togas konstatiraa plodova voda 10 znaci na granica na minimum dozvoleno. Mi preporacaa miruvanje i zemav odmor od rabota miruvam po cel den den osven za nuznite potrebi sto stanuvam i ednas do dva pati nedelno sto kje se razdvizam po pola saat, vednas stom osetam umor prestanuvam. Pred 2 dena bevme posleden pat na doktor, plodobata voda e namalena za ovoj period si stoi uste na minimum dozvolena, mi kazaa so kleksanot da prodolzam, ctg pravev i isto bese vo red,2 kontrakcii pokaza no bile lazni se sprema matkata za ragjanje bidejki bolki ne osetiv. Prethodniot pregled (pred 10 dena) razmisluvaa za da mi dadat inekcija za zreenje no na segasniov pregled mi kazaa deka ne treba. Vase iskistvo so eventualnk potenje vo dolniot del? Kako da znam dali mi istekuva od vodata zosto realno nisto ne osekjam?
Јас мислам дека е пот. И јас кога одам или седам на топло целите гаки ми се мокри немам суво делче на нив. Но знам дека е пот. Нема шанси да е плодова вода.
Колку треба да е срценцето на машко бебче? Вчера на цтг маж ми беше со мене и го гледаше, се движеше околу 145,147,150 а кога мрткаше одеше 160. Сестрата вика има тахикардија, а докторот рече се е ок.
Искрено незнам кај моето коха беше мирнонодеше околу 120-130 а пак имаше момент кога падна на 104 но ништо не ми рекоа кпга мрдаше беше околи 140-150 а колку е правилно незнам.
На снаа ми и идеше и до 170 две недели пред пораѓај , докторот и беше рекол дека апсолутно нема простор за загрижување. И мислам дека и беше напоменето на цтг да оди барем 1 час после пиењето на метформинот. Она роди женско, незнам има ли врска тоа
Eli 25 i jas vcera bev na ctg, kaj mene kaj dvete bebcinja idese id 120 do 160 nekade, ako doktorot ti rekol vo red e se, ne se grizi vo red e.. koga mrdaat izgleda I pulsot e povisok I obratno.Jas vcera primiv prvo inekcija za zreenje pa bev na ctg, pa pak mnogu mrdkaa, a sprotivno od inekcijata dr. rece trebale da bidat mirni. Ako nekoj strucno znae neka ne pouci sto e normalno, vaka koga odime neznaeme da si gi citame ctg-ta. Denes ti si 36+1 taka isto kako mene pomnam si.
Каква тахикардија, врска нема таа. Од 120-160 отчукувања во минута е нормално, без разлика дали е машко или женско. Едит: Кога се успани ниска вредност покажува на цгт-то, па затоа на жените им ги мрдаат стомаците лево десно за да се разбудат бебињата ,бидејќи тогаш подобар резултат даваше.
Моето беше од 130 до 160 докторот и сестрата ми рекоа супер е, машко е моето. И кога клоцаше наеднаш се креваше пулсот.
Jas sum 33 +3, pred 3 dena pravecme prvo ctg vo sistina, srcebienjata se dvizea 130 do 150, doktorot rece deka od 100 pa do 180 e normalno zavisno kolku e aktivno vo momentot bebeto, i me posovetuvaa na naredni ctg da doagjam ubavo najadena za i bebeto da bide poaktivno. Nemas prostor za panika deka postoi moznost za tahikardija. Ovie vrednosti se tahikardija za vozrasen covek no za bebe se normalni.
Моево цело време мрткаше, на почеток ги изместуваше тие се лизгаа, па ги преместуваа Благо иначе не јадам пред цтг, а бев јаденс 3 часа претходно.
Ајде нешто да прашам да ми разјасни те Во 29та недела ми направија цтг, не покажа контракции, во 32+5 повторно цтг, покажа контракции некаде при крајот. Јас мислам дека овие контракции ги имам уште од 22ра недела. Но вака, што ако во моментот додека ти го прават цтг-то не се покаже контракции, а покасно во денот ги имаш ама др не може да ги види? Што фајде тогаш што ми правеле цтг? Јасно е дека неможе цел ден да те држат на апаратот ама вака?
Јас денес си бев на контрола на Гак, цервиксот 1.6, еден прст отворена, докторката вика нема простор за паника, најлошото го надминавме, да продужиш со строго лежење (а јас дека дома, станувАм минимум 10 пати дневно за до вц) и да се молиш да изгурате до 37ма недела... сеа сме 34та, синко е 2 и 300... и така..
Кој доктор те води на Гак? Јас и ти сме еден ден разлика со термини. И ја другата недела одам на контрола на гак
Др. Ливринова ме води цело време и сум многу задоволна од жената... Иначе овие два дена го осеќам малово со глава се мава наназад директ кај шо не треба, чувството е како икање, ама се осеќа дека со главата удира, па се караме да седи мирен уште малце