Леле мешковци имате ли болки во ребрата? Јас иам од десна страна не цело време ама пример кога сум подолго во една иста положба и насабајле кога се будам. Дали дека малава е цело време натртена на десна страна....чат пат знае и јајникот ама тоа пример еднаш во денот ептен кратко....среќа залади, па живнав малку и ептен ми прија свежичко...колку поладно тоа подобро. Вака општо земено ок се чувствувам, не се ни освестувам дека се ближи крајот. 32+4 денес уште една контрола здравје кај матичната и после чаир. Едвај чекам да си се гушкаме.
Mi se slucuva i mene, 36+2 ehhhh da bea samo rebrata, kicma mng me boli i preponite. Vo cetvrtok sum na kontrola rekoa i vaginalno kje me proverat. Najmnogu od se krivo mi e sto se utrpav od slakanje so masla i krema na zestinive i strii pak mi iskocija. Sestra mi vika ko geografska karta sum. Od edna strana sakam da si posedi za da kaci na tezina (minatata nedela 35ta bese 2.600kg) a od druga strana vekje ne mozam da izdrzam tesko mi e, nitu spijam ko covek a se dvizam ko slon, doma sum 40 dena i stvarno vekje sakam da se olesnam. Popravena sum 12kg ama se e u stomak naprcen, likot mi e ist, race noze toa se mi ostana isto. Eve da ve pozdravi bebus so denesnava zanimacija
Те познав Иначе оди во категорија скриено катче и стави слика од мешево, преубава идеја!!! Преубаво ти е ке се стопиме сите таму https://forum.femina.mk/threads/Какви-сме-бевме-како-трудници-слики.14707/page-73
I kaj mene bese karlicno posledniot pregled, ama nekako me podisplasija udarive dolu Dobro e stom ne sum edinstvena
Istiot problem go imam i jas, maticniot mi rece toa mora da se iscisti bidejki moze da se porodis pred vreme... me izvadi od pamet toa bese 24 nedela posle nekolku dena bev na drug ginekolog toj rece ako e belo i gusto kako urda samo canesten 3 si stavaj oti moze da se stvori infekcija i da pukne vodenjakot, pa jas ne vidov urda ama si staviv pak vaginaleti od strav, taka da nemaj gajle sega sum 28 nedela i uate go imam ama ne e mnigu ponekogas i na mene e kako voda
Од 37 недела имав менструални болки по 1 час во денот, најчесто насабајле. Потоа во 38-39 и по 2-3 сати имав болки. Нормално е матката се спрема. Ајде со лесно да ти биде
Пап не се прави, брисеви во 35та недела. А мислам со близнаци беше? Тогаш порано мислам ги прават ако одиш природно Другарка една 33,34та ги направи...
Пап не треба,и дека со близнаци си порано направи само за Стрептокока. Јас во 31 нед. направив за стрептокока.
ќе одам наредната недела на контрола за д димери, ќе барам право и брис за стрептокока, тогаш ќе бидам 32 недела
Среќа што постои оваа тема и за се што се плашев и прашував прочитав тука Јас искрено мислев дека кога ќе влезам во 7ми месец ќе се опуштам ама не било така Затоа и решив да одам на работа додека можам бидејќи кога седам дома само читам нешто и си правам филмови @stevemila ги правеше истите брисеви што се прават и после 12та недела?