Ајде со среќа уште малку имаш.. Не се секирај. Јас од старт од прва крвна слика на 6 недели имам покачено леукоцити, а се осеќам ок, веќе сум 13+3 и ми рекоа кај секого различно реагира организмот, нормално било за голем број трудници да не се секирам. За милион работи се секирам, па и за ова..не можам веќе хахахаха...
Види си со доктор најубаво, ама ако се друго ти е во ред може и од самата бременост да си е покачено, не се грижи премногу.
не видов соодветна тема, ако има пишете ми: за положбата на бебето во матката: кога се свртело надолу со главата, дали со некоja интервенција. Jaс сум 31 недела, минатата недела беше надолу, а сношти во полусон го осетив како ја сврти главата т.е. се сврти перпендикуларно, а попладнето бев на термин и тогаш веќе беше скрос исправено. Ми рекоа до 34 може да се врти и уште не е ништо точно, ама ме интересира дали имал некој така да се свртело па после пак да се сврти? Го осеќате ли во која положба е?
Јас цела бременост се борам со покачени леукоцити. Еднаш 16, после 18, па 19, 17 илјади... од сегде добивам ист одговор. Таква ти е бременоста. Провери си следен пат и ЦРП (це ер пе)ако е тоа океј, биди без грижи. Терај си нека расте мешко.
Vo 35 nedela.sum I vo.golema panika za poragajot.. vtor bremenost mi e I treba dasum.carski rez. Preplasena sum... kako ke bide sto ke bide, pa.I so sluckive.naokolu, zbydalev. Neznam kako da se smiram. Dali smeam da pijam nesro, kako da go resam.ovoj problem?srceto mi lupa,za sekoja sitnica se.voznemiryvam, se karam
Ооо душичка. Сите сме биле такви. Кој повеќе кој помалку. Јас не сум бремена но баш се прашував како им е на трудните со приказниве. Стравот е нормален. По втор пат може и да е поголем. Можеш да пиеш бедоксин б6 или магнезиум+ б комплекс прашок на алкалоид. Мене магнезиумот многу ми помогна. Знаеш дека се ќе помине како една секунда. Но стравот сега е неизбежен посебно во 9ти месец. Одвлечи го вниманието од црната хроника и смични муабети и приказни за пораѓај. Пушти си музика, релансирај го телото умот и душата, направи си миризлива купка. Земи пример од мајките на инстаграм кои уживаат во секој ден од бременоста и се среќни наспроти нас од македонија кои живееме со страв во коски.
Drugi sto.sakav da ve prasam, nekogas taka mi se mesti plodot sto.snemuvam vozduh, srceto pocnuva da mi lupa I nemozam.da.legnam na grb, msilam nemozam da disam... na sto se.dolzi toa?duri I se osekam omalaksano I se.mi se spie
Znsci da.ne.se.plasam? Mozam.da.prevzemam.nesto.ili.so tek na vreme koga ke.se.simne podole podrugo ke e?
Или кога ќе се симне или кога ќе се породиш ќе мине. Јас сум 36та недела и на грб кога ќе легнам останувам без здив. Не секогаш ама се случува.
Ете ме и мене 31 недела ,бебе спуштено скроз долу дури на ехо неможеше да се види главчето и си примивме инекции за зреење сега лежим таман почнав да станувам пак исто цела бременост се изналежив
I kaj mene e mnoogu nisko od sam pocetok se do posledna kontrola,na pocetokot leze sega ne mi kazale da lezam bebe e so nozete nadolu pa edvaj mu ga najdoa. Osekas li nesto kako da ke izleze sekoj moment? Jas sum celo vreme so tezina I sekogas imam odgovor bebe e nisko od tamu I bolkite I pritisokot.
сакав да ве прашам, какви ви е чувството во стомакот во последните денови, 39+? какви се мрдањата на бебето? кај мене само како тупаница да речам се турка и ми се прави на мешето како рид де од една страна, де од друга, некогаш и со нозете ичи рацете исто така, како да се тегне, скрос ми се деформира стомаков ако го гледаш од горе дали и кај вас е вака слично? на преглед докторката ми рече нешто демек малку плодова вода, и да пијам повеќе вода - зар е тоа поврзано? сега кога се мрда вака бебенцево си викам како да знам дали ми е намалена водата, дали му е тесно? или да не измислувам многу))
28+0 официјално трето тромесечие имам долги 7 недели за лежење и мнооогу пазење верувам во Господ дека ќе биде добро и дека се до соодветната недела ќе нема да ме плаши веќе бебуш , ќе си седи мирен не можам да си верувам колку брзо летнаа 28 недели и уште колку малку има до запознавањето на третото сонце