Воопшто не е активна темава Имате ли Брекстон Хикс контракции и кога почнуваат? Има ли некое правило или може и да не се појават?
Јас имам од почеток на 7 месец и сеуште си ги имам 30+4 недела сум , мислам дека нема правило и кај секоја трудница е различно
еве и тука ќе пишам може повеке да ми одговорите.. здравје треба да одам др недела на заказжан царски ама сум препплашена, второ ми е... денес кога бев на интернист добив напад на паника и имав висок пулс и притисок 130 со 90... усте повеке се исплашив... незнам како да се смирам...знам дека не е толку страшно ама паниката ме надвладува... и ми е страв од притисокот и срцебиенјето...совети
Jas gi imam uste pocetok 7 mesec,nekogas se cesti nekogas ne,ama mene mi pocna so problemi bremenost pa moram da lezam iako nekogas e tesko toa biddjki sum Sama i so dete. Misli pozitivno deka naskoro ke si guskas bebuskanajvazno zdravi i zivi da ste a bolkite i stravovite ke pominat koga ke si go gusnis bebus
Решение за сите би било да ти препишат дијазепам, ем ќе те смири, ем ќе го исконтролира притисокот и срцебиењето, јас пијам тоа, се разбира со дозвола на доктор, така што прашај. На самиот царски исто имаат начини да те смират и те контролираат цело време, и притисокот и пулсот така што ќе бидеш во сигурни раце, само издржи ја неделава и со лесно!
Zdravo. Znaci i jas sega treba da se priklucam tuka. Sum 27+1den,i ok e dosega. Sakav da prasam dali nekoja od vas primila inekci na 28ma nedela nedela za zreenje na belitee drobovi vo slucaj ako ide do predvremeno poroduvanje?
Aha a ti zos gi gi primase, imas nekoj problem? Mene onaka preventivno posto sum imala abortusi i edno mrtvo rodeno
Mesinja znae li nekoj do koja nedela se primat ovie inekcii za zreenje? Mene mi spomnaa za slednata nedela da primam edna doza a jas ke bidam 36 polni nedeli.
Istoto go mislev i jas ama sekako ke primam 2 dozi vo 37 nedela. Na cudo ostanav koga mi kazaa,mislam deka nema da mu nastetat na bebeto ama mislev deka e spremno vo 37.
Прочитав дека си 31 недела... Па ти си одамна во трето тромесечие, со полни 27 недели веќе почнува третото
Mesinja jas sum 34 nedela I ima nekoja nervoza vo racete I nozetw ne znam kako da ja opisam dali ima nekoj takvo iskustvo inaku poveke lezam pa se razmisluvam dada ne mi e od toa sto ne sum razmrdana