Aha..pa sto znam jas sakam da odam i skopje za drugo mislenje da vidam.pa ako mora carski toa e. Samo neka ni se zivi bebinjata pa drugoto ke se zaborai.
Денес прв пат бев на ЦТГ, 33+3 сум, прво се збунив, мислев ќе биде дури кога ќе влезам во 9ти а потоа се подзамислив, бидејќи тоа покажува дека имам мали контракции, а јас ништо не осеќам
Се збунив и јас, можеби онака превентивно, можеби дека немаше гужва поради снегов следен преглед ми е во 36та, па може сакале и пред тоа да направат... којзнае
Конечно 36+1 недела пуни 9 месец осетив слобода веќе од внимавање , што повеќе лежење и слично сега се размрда дефинитивно се да си средам , купив се што ми треба за во болница за бебе и мене исто и за од болница купив за мене и бебе , сега преостанува да ставам само по торбиците и да си чекам големиот најубав ден се надевам дека ќе почека бебуш Велигден да пројде па да искача како и да е ситно броиме веќе
Со лесно нека е само..Велат дека децата родени во оваа недела имале многу среќа и здравје така да и да те изненади и пред Велигден ако е тоа точно од срце ти посакувам да се породиш оваа недела
Успеавте сега со лесно нека е, па кога и да е (иако ќе ме фати мене паника ако бидне поранко, зашто уште од почеток си велев Снеже, па јас сум на ред ) Опуштено и уживај
Ви благодарам и на двете од се срце битно во сигорна недела сум и се ми е скоро спремно па ако сака и утре нека искача , ама реков после Велигден дека не сакам да е на мој роденден исто за батковците да ги шетнам во црква да видат шаренила па потоа да ни дојде новиов член како и да е само Господ да не чува од лошо и да пројдеме сите со лесно и брзо со живи и здрави бебушки во прегратки
Почна да ми се спушта стомак, паника ме фаќа ај кажете ми дека ќе терам вака уште неколку недели 35+ сум.
Не знам од лично искуство, од што имам читано/слушано од искуство во почеток на 9ти се спушта стомакот. Така е и цел 9ти. Нешто друго осеќаш?
Не, дури ни спуштањето не го осетив, блиските ми рекоа, па земав да си направам споредба (го сликам стомакот секоја недела ) и навистина на сликите се гледа разлика
Ajde trpenie,imas vreme.. jas pa celo vreme mi e spusteno stomakot.. ic ne mi bil spoeno so gradive,se nekako podole mi se gleda hahah
Девојки, 34 недела сум. Бебево некако многу ми е активно. И напнат некогаш го осеќам стомакот. Нормално ли е? Прва бременост ми е
Hahah bas i jas jakav da prasam vo vrska so ova..isto mi e aktivno mnogu pa nekogas se plasam da ne saka da skoka predvreme..