Zdravo.. dali nekoja od vas ima niski trombociti? I namalena kolicina na plodovata voda? Jas sum 34ned. Dali e normalno?
Само сакав да ви посакам да уживате во третото тромесечие. Да не се плашите од пораѓајот туку од доењето и да доите без оглед на се. Тоа е најдоброто нешто што може да му го пружите на вашето бебе. Тоа не е само храна. Тоа е квалитетна здрава храна, топлина, близина, заштита... Мајчиното млеко е најдобрата храна за вашето бебе. Шетајте, одете на фризер, шопинг, туширајте се со саати со миризливи ноти. Прочитајте добра книга гледајте добар филм со сопругот. Уживајте во третото тромесечие тишина и мир. Со лесно.
35+5 недела сум, имам некој лигав исцедок, малку но чудно ми е. Што може да е? На последниот брид ми открија Етерококи бактеријабактерија, пијам Цефалексин.
Pa toa e od od bakteriata sigurno, i jas ja imam. Deneska go zavrsiv amoksiklavot,ama nemam nekoja promena. Sigurno mu e ubavo da sedi kaj mene hahah
Здраво и јас да ви се приклучам.. Бремена сум 35+4 имам болки во долниот дел на половините и некој печења во стомакот кај папот десната страна ве молам за совети дали некој имал таквит проблеми?
Vii blagodaram denes bevbna kontrola doktorkata mi rece vi red e samo pocnala postelkata da mi zdree pa kolku nedeli mozi da izdrzi bebceto so zdreana postelka
Hmm e toa ne znam. I jas sum 35+4dena hehehe.. ama bas vcera bev na kontrola ama ne mi rece niss za postelkata..
Колку ја знам. Од 5ти до 7ми месец смее после 7миот месец не. Зошто и најмало нешто може да предизвика предвремено родување. Барем така ми рече докторката. Така и праев. Сеа чекам да се породам да средам и останатиот заб.
Јас прашував за тоа дали смеам со анестезија ми рекоа дека не било препорачливо.. Само имало некој лек дадти ставаат за да ја смират болката
Zdravo idni majki kako ste? Kako se cuvstvuvate,nekoja promena ? Dali se spremate za golemiot kraj hehe. Jas denes sum 36ned i nekako pocna da me faka panika.. treba da pocnam da ja spremam torbicata haha. Vie?
Zdravo i na tebe panikata se poveke ii poveke raste sekoja idna bolka ti se cini kako da e vistinskata jas ododenes sum 36+2.. A za torbicata e spremna od koga vlegov vo 9ti..so lesno neka ni e na site
Hehe blisku sme jas i ti. So lesno samo. Kade ke se porodis ti? Sto imas spremeno vo torbicata? Jas denes planiram da gi peram alistata sto mi se kupeni za bebusot haha. Taka malce da si imaat miris blag.
Jas vo strumica ke se porodam a ti? Paa vo torbicata imam za bebusot 3 kompleta za mene pidzami vloski vlazni marami pavloviceva za bebusot vlecki za mene.. Ti sto ke zemes
Jas uste ne sum kupila za bebusot,denes moze ke izlezam.. Jas zdravje vo skopje cair,ama tamu tamu ne ostaile pizami i vlecki da se zeme. Ke zemam za licna higiena samo, vloski i toa izgleda samo.
Ова ко ја да сум го пишувала пороѓајот ми беше песна во споредба со доењето. А се породив со царски. Претрпев невидена болка при доење и мастит и се’... ама фала богу издржав и догурав до тие 40 дена, кога одеднаш се’ почна магично да се подобрува. Уживајте во тишината, во добра книга, во безгрижните моменти со партнерот, и ангажирајте однапред армија помош која ќе стартува штом се вратите од болница