Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Јас сум на боледување, бебуш поставен, меко грло, цтг уредни, од болка ни б! Отворена??? Ма скроз си затворена вели докторкава :) Маж ми страв му е од стомакот да ме пипне, а не пакда помогне во зреење на постелка :) и така... Чувствувам имам уште 10 дена .. и ќе си чекам, нека се рани и нека ужива заштитен од мама синко.

2. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Мешиња најубави еве ние уште два дена до термин,на синко некако уарнето кај мама во меше.Вчера и денес имам течна столица после незз колку време.И денес имам некој прозирен исцедок,се извинувам вака што ќе објаснам ама баш како мрсули,ни бела боја,ни розева,туку баш прозирно а и синко денес нешто ми е послабо активен.Се надевам дека ова се некои знаци дека нашата средба се наближува и дека ќе биде деновиве.Ви посакувам на сите убав викенд,лесна бременост и уште полесен пораѓај.А кај нас ако нема ништо ново викендов понеделник сме на болница па да видиме што ќе ни кажат.

На janickaskopje му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Tince , jas pred nekolku dena citav nekade, ama neznam kade, deka nekolku dena pred poroduvanje doadja do tecna stolica, sto znaci organizmot sam se cisti i podgotvuva za poroduvanje! Drugo sto procitav e deka mukozniot cep znae da ima bledorozenikava boja i da ne padja odednas tuku postepeno, kako ligava tecnost, e sega nemam iskustvo i neznam dali e toa toa! kako i da e jas mislam deka za 2-3dena najmnogu ge si go drzis bebusot u race:)) ti posakuvam lesno da pomines, jadi urmi i ananas:)pozdrav

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    274
    bufii istoto i jas go citav nekade :))))

5. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Конечно падна секс синоќа и не беше баш така лошо...се снајдовме некако :D Тинчемајмунче тебе во понеделник може и да те задржат во болница. Ајде мила само со лесно и позитивни мисли, па да ни пишеш одма како беше :hug:

На Kaetana, Domakica, chache87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Нај искрено се надевам дека денес ќе ме фатат болки и се ќе биде природно,ама изгледа нема да биде така,ќе видиме здравје што ќе ни кажат утре на болница и обавезно ќе бидете обавестени што било и како било.Сега засега позз од нас и се најубаво.

7. janickaskopje

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    274
    jas vcera bevna eho ictg i pregled mi mapraija vaginalen otvorena 2 prsta ama iam infekcija dali e od cefaaleksinot...i mi dadoa kanesten efikasni li se treba li da iam iscedok odd koa ke staam vaginaleta nokta ? i jas cekam iam vremen do cetvrtok e sovetuvase bratucetkami daa si gi treniram skalite oo 3-4patipa vecer ke se pustam da ne me gledaat komsiite hahah timce ti pustam sreka i so lesno da bide daj boze da te fatat bolki i jas sakam da me fatat zaso do cetvrtok ako ne me fatat ke me xadrzat vvo bolnica a i garant ke me cekaat uste nedela..a ne mi se lezi za bezveze...bollje bi idela sekoj den nego da lezam...

p.s kazerte mi dali e opasno prirodno posto iam infekcija ?ako znaete..:)

8. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Мешковци најубави се слушнав со гинекологот што треба да ме пораѓа,ми кажа дека вечерва бил дежурен после 20:00 да појдам да ме видел вечерва дека утре ќе бил слободен од дежурство.Па така да ќе ве обавестам вечерва што биднало.

На Domakica и janickaskopje им се допаѓа ова.
  9. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Мешиња CTG уредно,ехо супер,плодова вода има доволно,ама синко успан бил абер нема за излегување,вагинално не ме прегледаа...Ако нема ништо во среда сме пак да видиме до каде е работава.

На janickaskopje, Bufi и danichap им се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Не е опасно, а и да фати кандида лесно се лечи ;)

@tincemajmunce и сите што сте при крај, со лесно :)

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. janickaskopje

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    274
    kitten mislev za poragajot dali e opasno...so infekcija ili kandida neznam so imam doktorkata rece iam bel iscedok od cerviksot..i sea kamesten stavam ama nexnam dali tri dena da gi koristam tolku pisuva vo upatstvoto

12. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Канестен не ти се баш многу ефикасни, стави си полигинекс тие се ставаат 6 дена и би требало да ти помине. Подобро да се изличеш, отколку да отидеш на пораѓај со инфекција. Може на бебето да му ја префрлиш, па греотка е да го мачиш со антибиотици после.

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Да да, и јас мислев за пороѓајот. Може да му се префрли но и немора. А ако му се префрли лесно се лечи.
    Во секој случај ставај си вагиналетки до крај, и јас ја имав последните две недели и ставав Гинодактарин два пати неделно.

14. janickaskopje

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    274
    lusi doktorkata(od pomladite) so me gledaese mi gi spomna tie ama se konsultiraa so lekarot so me primi iso mi prepisa amtibiotik i toj im rekol kanesten a i bratucetkami mi rece ne bile mn efikasni sea neznam so da praam..a na upatstvoto od kanesten pisuva tri dena da se koristat doktorot isto imase i doktor od mladite zaedno so doktorkata neznaese da mi kaze kolku dena da stavam...

15. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Janicka јас еднаш ставав канестен вагиналети и ми помина. 3 дена ставав толку треба и толку има во едно паковање. Кремот не ми помага а вагиналетите ми помогнаа. Ако ти рекол докторот ставај и немај гајле

16. janickaskopje

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    274
    falachache kiten i lusi :)

17. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Devojki, denes go cuvstvuvam stomakov ogromen, neznam zasto, i eve seg pocnuva nekako epten da me zaboluva nisko dole stomakot! Dali e toa normalno ili pak mozebi nesto ne e vo red? sto mislite? imam kontrola za 2dena

18. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Bufi која недела си? Така се наместил бебуш и притиска долу, не се грижи ништо страшно.

19. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    29nedela sum, i sigurno raste ...blagodaram

20. Najmili

Najmili Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    48
    Mamuski kako ste? Jas sum utre na poslednata kontrola i brisevi kaj maticnata. Od slednata nedela ke odam vo klinika na prvoto CTG. Me interesira dali upatot za ctg sto go dava maticniot glasi za konkreten doktor i den koga treba da odam i dali treba da sum vlezena vo 37 nedela ili da sum polna 37 nedela za istiot prv pat da go napravam? Isto taka bi sakala da znam dali posle ctg na klinika pravat i vaginalen pregled?