Ajde vie sto ste veke treto trimesecie vo 36 ta bea poslednite brisevi ili ne. Za da znam da sledam so vreme termini na microbiologija
Тоа докторот одредува ,мене на пример почнаа да ме ставаат на цтг во 33 недела од тогаш на две недели па еднаш неделно ,после на два дена ,сепак докторот е тој што кажува кога да дојдеш .
Оваа бременост решив да не се малтретирам на цтг. Ќе си одам на уште една-две контроли (36та сум) кај матичниот да види до каде е плацента и плодова вода, и ќе си чекам болки
Иако ми е прва почнав на цтг уште од 37+2. Сепак имаш право чекај болки и знај на што си без некое малтретирање по 20-30 минути
Има жени кој познавм во 9ти ниту еднаш не отидоа на контрола ниту цтг дома си седеше цел 9ти си чекаше болки
@Lejlaah како си ти? Бебе како е, не те сватив вчера дали ти е водењакот пукнат или не? И ако е колку време ќе те држат со пукнат, не е ризик? Сношти ноќта ужас да не се повтори, нозете ми фаќаа грч на секој 1 час, трчај во вц на секој пола час, ужас. Денес од кревет не ни се стануваше ама мора ќерка да се спрема за во градинка. Имајте пријатен ден мешковци.
Душо викат дека не е водењак. Не знаат од што е млазот што ми потекол . Дали од премногу вода или инфекција по нивно. Термин ми е за 10 дена така да не се знае ништо со 2 прста не се задржува у болница. Сем баш пукање на водењак. Крв. Мукозен чеп и јаки болки од кој траат.
Jas so prvoto dve nedeli setav dva prsta otvorena bez puknam vodenjak. Vo bolnica mi go puknaa koga reshija da me poragaat