Jas denes zedov rezultat od urinokultura i pak bakterijava prisutna-enterococus. Pa ne samo ovaa sega tuku i esherija coli.. hmm nekoe iskustvo? Pred tri nedeli mi izleze streptokoka i piev antibiotik,posle pak analiza,izleze samo enterococus pa pak piev antibiotik i sega sega hahah. Mozno e so antibiotici i pak nisto?
Извини што се мешам ама ќе ти одговорам јас, мене ми го пукнаа водењакот во болница со едно долго пластично како стапче. Не боли пукањето мене ми беше непријатно дека ме раширија со она железното и го пукнаа. Провокација си добив ама не се отварав и покрај провокација и завршив со царски.
Pukanjeto na vodenjakot ne go ni osetiv ne mi ni kazaa deka ke go pukaat rekoa legni za pregled doktorot samo go imashe izgleda skrieno zeelvceto ili sto i da e kako igla i go puka samo znam deka ispustiv voda megutoa ne se oseka. Taka da toj del nisto strasno ajde so lesno na site sto si cekame. Jas ete posle site golgoti so tezok poragaj reshiv posle 5 godini na vtoro sepak se za ljubovta koja ja dobivas od niv. Se nadevam ke pominam poubavo
А одма доби појаки болки? Со поголемиот кога требаше да се пораѓам, во болница ми го пукнаа водењакот. За брзо време почнав да го гледам Господ во пижами. Ужасно ми беше. И кога на тоа ќе ги додадам двете провокации, мислев дека ќе пукнам.
Ни јас не го осетив пукањето, знаев како ќе изгледа па не се извадив од памет кога го видов шилото Ме легнаа на бокс и осетив само топла вода и потоа ме напунија со бетадине Болките почнаа во рок од 15 минути!
@SummerGirl iskreno nemav bolki loso se otvarav nekoj koj go ima citano moeto pateshestvie znae. Ne bi sakala nikogo da uplasam ete stom sum se reshila za vtoro znaci ili sum hrabra ili luda heheheh. Nemav bolki mi go puknaa vodenjakot sabajle vo 9 se porodiv drugoto sabajle vo 8 toa bese najloshoto deka nemas bolki nemozes da davas napon deteto pocna da gubi tonovi kasno bese za carski, posle dva hitni konziliimi Adela reshi so vakum ke go vadi. Sreka ete pominavme bez posledici za deteto pocna da dishes koga go izvadija deteto mi e top ama nie toagas zaglavivme 7 dena jas so dve kesi krv raspukan cerviks matka abe kasapena. Mi bese strav i dali ke ostanam so vtoro pa ete od prv obid ostanav i gurame zdravje boze so pozitivni misli. Maloto bese 4190
И тука ми дојде ред да се пријавам, 27+0,иии официјално 7ми почнат Абе кога ли помина... На контрола оваа недела или следната да одам?Има ли некои битни работи за гледање сега или да си почекам до следна недела?
I jas oficijalno 27+ od denes mene sleden pregled mi e 32 nesto mi dojde mnogu skoro mesec dena go nemam videno bebce bitno jas se osekam super i go slusam besnoto mrdanje na kuklata
Zdravo mesinja kako ste.. Mi ostana uste 20 dena do termin pa se poveke strav me faka vas uste kolku vi ostanuva do kraj
Апликацијава ми одбројува уште 26 дена , а јас одбројувам денови на работа Поголемата мака. За пораѓај и размислувам и не размислувам. Само сакам да бидне брзо а богами и поскоро. Не се трпам веќе, нервозна сум, сѐ ме боли, и баш сега решиле пријатели да се јавуваат да се видиме. Дома ги впрегнав сите да помогнат во "фото-финишот" зашто неможам веќе сама да досредам сѐ. Денес го пратив маж ми да купи мало пакетче пелени за во болница, и како прв пат да купува ја прашувал продавачката Ми се врати со пелени величина XS за бебиња под 3kg Нажалост утре ќе го враќам да ги замени, кога незнае да заврти телефон
Од денес 37ма недела. Одам на цтг секој втор ден, ок е секогаш резултатот. Од минатата недела постелката почнала да зрее. Бебето е карлично поставено и затоа ќе одам на договорен царски. Породени мајки во Систина, дали треба нешто да носам со мене во болница или само облеката за бебе пред заминување дома?
Не ми се верува стасавме и ние до последното тромесечие 27+ ајј колку брзо летна времето со лесно нека ни е на сите