Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Јас исто на преглед прв пат ќе во Чаир ќе одам за недела ипол. Точно во 34 недела. Имам упат за кај др. Зоран Илиевски и демек со врска ќе одиме. И јас незнам шо да му кажам на човекот. Шо да му речам докторе може ли ти да ме породиш, секако ако одиме природно а не на договорен царски тогаш знам дека можам да се договорам.
    Мене стварно ништо не ми значи кој др ќе се погоди тогаш на смена да ме породи ама маж ми и моите дома мислат дека ако договорам доктор пола работа сум ја завршила :?::?: Матичната ми вика ќе пробаш да се договориш ќе му речиш докторе дали може да ве викнам да дојдите можеби недај боже непто наопаку ќе тргне па ќе мора да се оде у сала. А мене глупо ми е и сеа само се стегам. За тој доктор па ми кажаа дека и пари неќел, да може со пари да се договорам би дала само моите и маж ми да си ги тргнам од врат.
    Некоја што имала врска доктор а ми каже како настапила?

На Flora98 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Девојки, 9 месец дум, ме болболат коските само во левиот дел од вагината. Дали значи дека бебето се спушта во тој дел? Коските, односно левиот предел ме боли само при некои движења. :|

3. Flora98

Flora98 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    248
    Na primer jas so vrska,onaka postapiv,i kazav deka so nea sakam da se porodam ama zboram za carski predvremeno dogovoreno znaci. A za prirodno ne ni dojde muabetot. Ama ti najubavo da postapis kako vika maz ti. Da i reces deka sakas ppojke prirodno i toj i ako ne e na smena da trgne da dojde pa ako nesto ne biduva barem da e i za carski prisuten.. posto ne se znae,eve eve sto lezam tuka,mnogumina trgnaa za normalno poroduvanje ama zavrsija pretezno na carski,zavisi kaj sekoja pacientka razlicno..

На mary28 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    neznam dali e spusteno na levo ili ne ama mene uste od 7 mi mesec me boli na levo bas nakaj vaginata preponite duri i krivam pri odenje poveke mi lici na pogoden nerv bebinjata rastat i moze da fatat nekoj nerv. Ama e neprijatno osobeno koga nemozes da se dvizis ajde uste malku ke se izdrzi

На AudreyH му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Прати ги мт и твоите нека договараат. (facepalm)

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Дали на ехо се гледа дали е заматена плодовата вода?

7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.314
    Допаѓања:
    182.768
    Мислам дека се гледа.

8. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.900
    28+1 :party: уште малкууу, мачнините и киселините ми се вратија, а бебево незнам дали воопшто одмара некогаш, :sweat: до крај мислам дека ќе ми требаат пелени бешиката му е омилен орган за шутирање изгледа :lol:па на толку мрдање клоцање превртување очекувам дека ќе ни олесни на излегување . :?: Дали големата активност на бепчо би го олеснило раѓањето??

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    997
    Илиевски ја породи другарка ми, со врски, договорен царски. И не е точно дека не зема пари, уште на почетокот, при првата средба и кажал дека избор на доктор се плаќа. После исписот во дворот на болницата во плик му дале 100 евра. Инаку таа е многу задоволна од него.

10. mary28

mary28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    78
    Aj vaka da ve prasam kako se custvuvat veke vo 3 to tromesecje, jas namesto da uzviam postojano se mislam se li e vo red, pa nemoj predvreme da se rodi pa ova pa ona....

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    ajde ne prashuvaj heheheh se salam sekoj so svoi misli custva pa i zavisno kolku imas vreme. Nema potreba za grizi uzivaj so bebeto vo stomak neznam dali ti e prvo ili vtoro no koristi go sekoj moment. Jas od bas iskreno million obvrski nemam vreme za mislenje. Rabota, ucenje da zavrsam imam uste dva ispiti pa brkam sesijava so eden pamet de mi tekna vtor faks :) edno doma 5 godini zulimi pravi se rasturivme krecime cistime renovirame. Prosto na momenti se zaboravam deka sum bremena. Iskreno toa mi se slucuva navecer so ova sum popravena samo nepolni 10 kg i sum srekna letam mislam deka se mozam. Inaku kako sto ke kaze gospod taka ke bide koga ke mu se izlaga ke izleze.

На duffi, mimiiiii, baby 5 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Нормално е тоа сите мислиме ама гледај позитивно да си мислеш полесно ќе ти е... инаку за како сме не питај :) жешко тешко дур без воздух останам како и да е ситно броиме :*

На mary28 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Јас и ти сме 1 ден разлика во терминот. И кога ќе прочитам од тебе ситно броиме... ме фаќа паника.
    А јас па си викам ехее уште 2 месеци има. Демек уште многу...:^)
    А лета време.:o:

На karak, mimiiiii, Chanell* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Лета мила ехееј кога останав едвај чекав јули а сега каКо се ближи ме фаќа паника...како и да е јас си рачунам 36полна и нека излава ако сака... и затоа мене ми е скоро :)

На *Milicka*, karak и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Ааааа епа чим го чекаш ти во 36та полна тогаш си 4 недели понапред со размислувања од мене :D

На karak, Chanell* и baby 5 им се допаѓа ова.
  16. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Така ми кажа матична нека доседи до 36 полна и ако му се брза нека излава а јас и велам ќе ме мачи до крај да се испотам едно убаво хаха

На *Milicka*, karak, mimiiiii и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    Пред некој ден прочитав дека бебе во 32ра недела веќе е спремно за живеење во надворешниот свет, и сеа цело време тоа го мислам дека може ќе сака уште сеа да излезе, дека кај и да е може да ме фатат болки па јас нема да знам дека тоа се тие болки, па како ли ќе стигнам до Систина за пораѓај, и дека може и дома да се породам.. Или по пат во кола недајбоже.

Луѓе ми бега паметот веќе :rofl:

@TeddyGrey Свести се мајче оти ситно броиме!Еве Јунските термини се исчистија, нашите идат на ред^_^

На duffi, La diabla, mimiiiii и 2 други им се допаѓа ова.
  18. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    И ја мислам дека има уште многу време дури мислам дека и август ќе ме фати:D
    Инаку да не се жалам добро се осеќам само малце забавена верзија сум.

@Chanell* избра ли доктор во Систина?

На duffi, baby 5 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  19. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    @mimiiiii Нее сеуште,сега баш листав по темиве гледам за Петровска нај пофални зборови имаат тие што имаат искуство со неа. Ќе ја прашам и матичната, она ги знае сите ваљда ќе ми препорача некој и самата ако не кажам конкретно кај кого сакам.
    Ти избра?

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    А ако се погодат на одмор?
    Ептен ќе е сезона на одмори.
    Јас за кој и да помислам си викам, а што ако е на одмор?!

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.