Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Tweety Sweety

Tweety Sweety Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    61
    Благодарам на одговорите.
    Да се консултирав со лекарот остави на мене да одлучам. Рече и да направиме нема да има последици.
    Па затоа прашувам дали има некоја искуство да сподели. Во недоумица сум.
    Инаку да исчезнува при природно но постои голема веројатност да се пренесе инфекцијата на плодот бидејќи минува низ грлото на матката. Затоа и ми е маката. Оти незнам дали е исчезнато. А несакам да ризикувам да пренесам било што на плодот... :(

2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    36+ treba da odam na ctg vo sreda e Sega mi kaza maticniot ke me gledaat i eho. Kakvo vaginalno ili na stomak. Koj bil Sega brzo

3. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Абдоменално :)

4. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    1.642
    Мешиња а брисеви последни која недела правевте? Јас сум 34+0 па се мислам дали да почекам до 36та или да правам во текот на оваа недела ?

5. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Можеш и во 34 недела :)

6. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    1.642
    Мислев дали е подобро подоцна као со надеж ако има нешто па се примени терапија да остане грлото чисто до пораѓај .

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    Во принцип овие брисеви се за да се знае на пороѓај дали си имала некаква бактерија во случај бебето да префати да знаат каква терапија да применат.
    Но има и шанси терапијата во бременост да делува.
    Мое мислење е порано да се направат за да има време да бидеш под терапија, зашто не секоја жена дочекува полно 40 недели.

На CurlyBlossomGirl, Coco31 и tambelina им се допаѓа ова.
  8. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Мила јас последните ги правев во 33та недела. Беа негативни и од тогаш веќе ми рекоа дека нема потреба за никакви додатни испитувања. И тоа само еден брис беше. Не се три или повеќе. ;)

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.111
    Што убаво звучи да испаднат чисти брисеви.Јас од почетокот бев со кандида и уреаплазма.Во 19та недела испив една доза Еритромицин,ништо.Во 32 ги повторив,пак истото па пробав со Лекоклар.И тоа не помогна,па сега во 35та недела земав и Сумамед,ама еве ме со истите симптоми,што значи сеуште се присутни тие две.Од денес ставам вагиналети Мак Мирор,тоа ми е последен обид за да се исчисти колку толку. Некоја од вас имала искуство со овие инфекции до крајот на бременоста?

10. CurlyBlossomGirl

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Јас во првата бременост до 37ма недела бев постојано со антибиотици и вагиналети заради уреаплазма и кандида. За на крајните брисеви да излезе се негативно и баш на глас се израдував во Микробиологија дека конечно ги откачив инфекциите, а таа што ги даваше резултатите ми рече "Ти можеби и си немала инфекција, сега ја сменивме фирмата за набавка на реагенси, па покажува поинаку". Животе туго! Здравство на нивоу, стресови цела бременост имав заради тоа. Поентата ми е, се ќе се среди, ќе биде како што треба, бебчо ќе ти биде супер. Не се оптоварувај толку зашто можеби и не е баш кало што ти велат.

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.111
    Ајј,камо среќа да е до реагенси,ама јас исцедок во боја имам скоро цело време,често знае и да мириса,и плус од чешање збеснувам,од памет ме вади.Само се плашам да не му пренесам на малото,оти во првата бременост имав кандида до крај,и на синчето му се пренесе,лежевме една недела во болница,поради високо црп.Е сега не знам што ќе биде...

12. CurlyBlossomGirl

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Штом е со чешање мислам дека е во прашање канфида, но јас ги ставав Макмирор и ми помогнаа и во бременост ги користев и после тоа кога сум имала исцедок. Верувам ќе ти се среди.

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ti19943

Ti19943 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    51
    Мамички 33+2 сум скоро секое утро кога ќе станам ѓаките ми се мокри ми тече нешто како водичка не е многу количински но сепак во мисла ми е . Што може да биде? Искуства??

14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Нормално е.
    Јас цела бременост така ја поминав.
    За да не ти е на мисла спомни на следен преглед.

На CurlyBlossomGirl и Ti19943 им се допаѓа ова.
  15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    i jas sum taka cela bremenost probav so sekojdnevni uloski no dzabe i sega pocesto menam gaki nema spas. Mi kaza gin. deka imam kandida i ona beloto se zadrzuva vnatre a tecnosta nadvor ama non stop sum mokra duri nekogas mislis kako podmocana. Of trudnicki maki

На Ti19943 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    35+5 имам болки во грбот константно стомакот не ме боли ама грбот да и то од денес од 14ч нон стоп лежам но ме врви дали ми е од тежината на стомакот не знам некој искуство се плашам да не се породам рано ми е

17. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Си тежи бебето, затоа имаш болки во грбот. И јас ги имам веќе 2 недели, не е низ цел грб туку во кичмата. Раздвижи се, и мене од подолго време лежење ме боли повеќе.
    Какво породување пред време, од грб болење ли :D штом немаш болки и грчеви т.е контракции, нема зошто да паничиш

На CurlyBlossomGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Е ова ми требаше малку позитива а др. Ми рече да не се движам 29мм е цервикс демек да сум лежела до 37гн

19. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.165
    Душо отворена сум од 32нед лежев во кревет строго до 36нед и сега сум по цел ден подвижна ни ме боли нешто она нормално де грб,кичма си тежи мешко доле ми е мн ниско па често и пуштам :) јас го чекам секој ден ама ете му се уарни кај мама и си тераме 37+1

На Martka, fs-fs-fs и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  20. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    За 37ма недела и не е така негативно што е 29мм, веќе си во полн 9ти и не е ништо страшно нит неочекувано :)

За болење веќе јасно е, се боли, ама јас оваа недела се осеќам со повеќе енергија ко никогаш до сега!
    Станата сум од 6 денес, а легнав во 3 синоќа, па чистење,готвење,3 машини испрани, алишта спружено .. :D тоа не сум јас!
    Наместо последниве денови да одморам психички и физички јас ко за инат, се припремам за не-спиење. :yawn:

На Martka, Lavica2016, CurlyBlossomGirl и 2 други им се допаѓа ова.