Благодарам на одговорите. Да се консултирав со лекарот остави на мене да одлучам. Рече и да направиме нема да има последици. Па затоа прашувам дали има некоја искуство да сподели. Во недоумица сум. Инаку да исчезнува при природно но постои голема веројатност да се пренесе инфекцијата на плодот бидејќи минува низ грлото на матката. Затоа и ми е маката. Оти незнам дали е исчезнато. А несакам да ризикувам да пренесам било што на плодот...
36+ treba da odam na ctg vo sreda e Sega mi kaza maticniot ke me gledaat i eho. Kakvo vaginalno ili na stomak. Koj bil Sega brzo
Мешиња а брисеви последни која недела правевте? Јас сум 34+0 па се мислам дали да почекам до 36та или да правам во текот на оваа недела ?
Мислев дали е подобро подоцна као со надеж ако има нешто па се примени терапија да остане грлото чисто до пораѓај .
Во принцип овие брисеви се за да се знае на пороѓај дали си имала некаква бактерија во случај бебето да префати да знаат каква терапија да применат. Но има и шанси терапијата во бременост да делува. Мое мислење е порано да се направат за да има време да бидеш под терапија, зашто не секоја жена дочекува полно 40 недели.
Мила јас последните ги правев во 33та недела. Беа негативни и од тогаш веќе ми рекоа дека нема потреба за никакви додатни испитувања. И тоа само еден брис беше. Не се три или повеќе.
Што убаво звучи да испаднат чисти брисеви.Јас од почетокот бев со кандида и уреаплазма.Во 19та недела испив една доза Еритромицин,ништо.Во 32 ги повторив,пак истото па пробав со Лекоклар.И тоа не помогна,па сега во 35та недела земав и Сумамед,ама еве ме со истите симптоми,што значи сеуште се присутни тие две.Од денес ставам вагиналети Мак Мирор,тоа ми е последен обид за да се исчисти колку толку. Некоја од вас имала искуство со овие инфекции до крајот на бременоста?
Јас во првата бременост до 37ма недела бев постојано со антибиотици и вагиналети заради уреаплазма и кандида. За на крајните брисеви да излезе се негативно и баш на глас се израдував во Микробиологија дека конечно ги откачив инфекциите, а таа што ги даваше резултатите ми рече "Ти можеби и си немала инфекција, сега ја сменивме фирмата за набавка на реагенси, па покажува поинаку". Животе туго! Здравство на нивоу, стресови цела бременост имав заради тоа. Поентата ми е, се ќе се среди, ќе биде како што треба, бебчо ќе ти биде супер. Не се оптоварувај толку зашто можеби и не е баш кало што ти велат.
Ајј,камо среќа да е до реагенси,ама јас исцедок во боја имам скоро цело време,често знае и да мириса,и плус од чешање збеснувам,од памет ме вади.Само се плашам да не му пренесам на малото,оти во првата бременост имав кандида до крај,и на синчето му се пренесе,лежевме една недела во болница,поради високо црп.Е сега не знам што ќе биде...
Штом е со чешање мислам дека е во прашање канфида, но јас ги ставав Макмирор и ми помогнаа и во бременост ги користев и после тоа кога сум имала исцедок. Верувам ќе ти се среди.
Мамички 33+2 сум скоро секое утро кога ќе станам ѓаките ми се мокри ми тече нешто како водичка не е многу количински но сепак во мисла ми е . Што може да биде? Искуства??
i jas sum taka cela bremenost probav so sekojdnevni uloski no dzabe i sega pocesto menam gaki nema spas. Mi kaza gin. deka imam kandida i ona beloto se zadrzuva vnatre a tecnosta nadvor ama non stop sum mokra duri nekogas mislis kako podmocana. Of trudnicki maki
35+5 имам болки во грбот константно стомакот не ме боли ама грбот да и то од денес од 14ч нон стоп лежам но ме врви дали ми е од тежината на стомакот не знам некој искуство се плашам да не се породам рано ми е
Си тежи бебето, затоа имаш болки во грбот. И јас ги имам веќе 2 недели, не е низ цел грб туку во кичмата. Раздвижи се, и мене од подолго време лежење ме боли повеќе. Какво породување пред време, од грб болење ли штом немаш болки и грчеви т.е контракции, нема зошто да паничиш
Е ова ми требаше малку позитива а др. Ми рече да не се движам 29мм е цервикс демек да сум лежела до 37гн
Душо отворена сум од 32нед лежев во кревет строго до 36нед и сега сум по цел ден подвижна ни ме боли нешто она нормално де грб,кичма си тежи мешко доле ми е мн ниско па често и пуштам јас го чекам секој ден ама ете му се уарни кај мама и си тераме 37+1
За 37ма недела и не е така негативно што е 29мм, веќе си во полн 9ти и не е ништо страшно нит неочекувано За болење веќе јасно е, се боли, ама јас оваа недела се осеќам со повеќе енергија ко никогаш до сега! Станата сум од 6 денес, а легнав во 3 синоќа, па чистење,готвење,3 машини испрани, алишта спружено .. тоа не сум јас! Наместо последниве денови да одморам психички и физички јас ко за инат, се припремам за не-спиење.