Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    35+5 сум до 37ма гн да лежам ми препорачаа јас и не се движам многу но строго лежење ми е премногу строго за 29мм цервикас

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    866
    Здраво девојки. Јас сум нова на форумот а ве читам веќе долго време. Се надевам дека ќе се дружиме. Јас сум 31+4 и фала му на Бога имам лесна бременост.

На CurlyBlossomGirl, Martka и tambelina им се допаѓа ова.
  3. Tweety Sweety

Tweety Sweety Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    61
    32+5 сум. Последнава недела отекувам во нозете и рацете ептен, понекогаш и в лице. Искуства?
    Земав упат в понеделник ќе видиме протеините и албумините како се. Последниот пат беа добри.

Инаку сакам да прашам: имам нон стоп исцедок жолтеникав ама повеќе е некако воден?

4. Искра 90Ј

Искра 90Ј Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2018
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    168
    Здраво девојки, 34 недела сум и веќе два дена не сум баш арна и осеќам внатрешна температура, чекам да си одам од работа да си измерам температура, кажете ми има ли простпр за паника со оглед ако сум веќе трето тромесечие. Страв ми е за бебушко многу......

5. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.201
    Здраво девојки 35+5 сум и чуствувам силни болки на карличните коски нокеска едвај се вртам во кревет и три дена по ред кога се движам ме фака болка на десната и левата страна како грчеви ме држат по 2-3минути.Дали е нормално тоа во оваа недела , сеуште ми е рано за порагај

6. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    1.642
    Од 35+ па еве ме 39+ си трпам такви болки , трета бременост ми е во првите две ништо слично немав осетено. Телото си се спрема така ми одговори др ништо алармантно не било , и секоја недела на цтг кога одам си се жалам за истото , а највеќе ме плаши резот од првиот пораѓај заради честите контракции кои ги осеќам . втор природно бев . Од помош ми е длабоко бавно вдишување низ нос и бавно издишување низ уста , пробај може ќе помогне и кај тебе во тие минута две . Не се обидувај тогаш да се вртиш боли уште повеќе , чиниш напад на бубрези имам . :worried: И Консултирај се со матичен , кај мене ги проверија на ехо и бубрезите и органите одоколу па исклучија можност дека нешто од нив ме боли .

На AngIv и ane.bella им се допаѓа ова.
  7. Ti19943

Ti19943 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    51
    Мамички 39 полни недели сум бебушот некако преку ден слабо ми мрда а ноќе си мрда повеќе. Нормално ли е или да одам на контрола да не чекам .. Иначе во петок сум на контрола...

8. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    И кај мене знае да е така,но тука пишуваа поискусните дека кога сме ние во мирување бебчињата највеќе мрдаат и се чувствуваат.

Мешиња,лета времето. 26+3 сме со бебка. Според толкувањата на неделите и тримесечијата што ги симнав по нетов,влезена сум во седми. А тоа е веќе трето тримесечие. Со лесно нека ни е на сите.

На FreeMind, Ti19943 и babydust им се допаѓа ова.
  9. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    660
    @verba neka ni e so lesno na site,i jas veke vlegov vo ova posledno tromesecie 27+2 sum.so netrpenie cekam da mine sto pobrzo i ova tromesecie,da bide bez pogolemi problemi kako i do sega super ke bide.iako do sega,samo nesto kukam i se zalam ama, toa e od strav poveke deka bas sum si golem panicar.ajde neka pisat poiskusnite kako go minaa ova tromesecie,dali da se ocekuvaat pogolemi tegobi ili ne mora da znaci deka nesto bas ke se smeni mnogu,pogotovo ako ima bremeni so bliznaci neka spodelat iskustvo.

Последна измена од модератор: 26 август 2018
  10. Ti19943

Ti19943 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    51
    Со среќа и на тебе нека ти е. Со лесно. Иначе прашувам зашто ми рекоа да бројам колку пати ќе мрдне треба повеќе од 10 пати во 12 саати па понекогаш послабо ми мрда а до сега се си било добро. Си спие сигурно :)

Последна измена: 26 август 2018
  11. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Нема врска тоа.Некои денови мрда повеќе,некои помалку. @lavica82 мене хормоните ми прават харикири. До плафон ми се последните денови. Пред тоа волку не беше изразено.Ме боли и половината и се потешко си наоѓам удобна положба за спиење. Паничар сум и јас. Се плашам многу. Од се!

12. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    660
    polovinata i mene me boli skoro sekoj den,sinoka pa epten bolese.ama nema sto da se pravi ke trpime,samo nela bide se vo red.za paniki inaku mislam sum maher,toa mi e najgolem problem

13. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.384
    Денес и јас влагам официјлно во трет триместар. Ја ситнам 28 недела. Страв имам до коски од предвремено породување. Нз колку ми е основан, но откако во 17 недела ми измерија цервикс 35 мм ми се всади и уште ме држи. А фактот што и на сестрами термин и беше Ноември, а се породи почетокот на септември само го засилува мојот страв. Нз како да се справам. На секој симптом се тресам. Некни ми беше стомакот мн затегнат и одма филмови. После тука прочитав дека на сите им се случува. Др ми закажа дури во 30 недела контрола ама ќе одам деновиве. Па сега и цервикс да мерам ми е страв откако на скринингот му се скина кондомот на сондата. И со тоа филмови си правам дека можеби добив некоја инфекција што ќе ми го скрати цервиксот и ќе се породам пред време. Аман веќе кога ќе им дојде крај на стравовиве и дали сите вака паничат или само јас сум посебен случај.

На lavica82 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.122
    Допаѓања:
    40.325
    Цервиксот ти е супер, не знам зошто би се плашела

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мила и јас сум со истиот страв. Во 20 ми мереа ми беше 40 а за само четири недели беше скратен на 36. Доволен податок за триста филмови

16. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.384
    Кај мене и во 21 си беше толку. И од тогаш немам мерено ни пак сакам откако се скина кондомот. Не се плаши зависи и од мерење до мерење. Дали ти била полна бешика, докторот што мерел, ехото...

17. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    И матичниот ми рече уште сега и веќе нема...

18. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    660
    i mene me plasi dolzinata na cervix,plus jas i so bliznaci sum pa ,epten imam strav da ne se krati brzo,posto od 25nedela do 27 za dve nedeli se skratil eden cm.i sea ne znam dali da sum vo miruvanje poveke ili pak moze da se dvizam,ne deka mozam mnogu da se dvizam ama pak barem malku da se razmrdas koga ke zdosadi.36 mi bese tocno vo 27 nedela.i se mislam dali koga ke odam na pregled vo 29 nedela pak da mi merat

19. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мојот матичен ми рече супер е. Ќе ми се чудеше ако го прашав дали да мирувам и лежам ... Си премолчев само и си се плашам потајно...

20. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Здраво девојки ова мие последно тромесечие многу сум среќна возбудена малку исплашена ама кога мислам на бебушка одма заборавам на страв прво бебенце мие едвај чекам да почнам да пазарувам за дунде.. иначе сум 27+1 го почнав 7ми месец :inlove: :D:^:

На Milaаа991 и @Verba им се допаѓа ова.