Може да си се пожалам? Не можам веќе! Никако не спијам огромен стомак, сите мускули ме болат и ми се грчат, не можам ни да седам ни да лежам немам погодна положба, ребрата ме болат премногу од што нема место веќе, сабајлево не можев воздух да земам од што се качил бебуш горе... Најмногу си го сакам ова бебенце ама сакам да ми е во раце, не во стомак... Кутрото нему може му е уште полошо не може да се сврти... Ете толку... Се надевам не звучи многу себично постов... Само јас сум ваква или има и други како мене.
i ja sinoka si rekov taka pocna grbot da me boli ama gore koga disam.... i tesko se vrtam ns strana i kukovite me ubija...i samo mislam deka go stiskam zaso si reagira levo mava desno mava haha aj uste malce ke se olesnime jas u cetvrtok sum na pregled pa ke vidime so ke bide....
Mamicki si ja zemavte potkovicata za doenje? Jas otkako pocnav da spijam so neja gajle nemam iako za razlika od vas jas sega vlegov vo 36 nedela. Sepak toplo vi ja preporacuvam za grb, noze za se e pogodna....Pozz do janicka i chache 87 ajde ke izdrzime uste malku ostana...eeee pominavme 8 meseci za posledniov ke go projdeme pa so saka neka bide!!!
Драга незз веќе дали е до хормоните или незз што ама и јас исто се чуствувам,термин поминат,синко абер нема за излегување,јас не да сум напната туку и превише,секое негово мрдање за мене е болно ми ги има разместено сите органи и пореметено цел стомак,преку ден немам мн мака ама затоа навечер е мн активен и имам мн болки кога се размрдува.Утре сме на контрола,па ќе видиме што ќе ни кажат,ако нема нешто посериозно,после во петок пак,па после ќе сме виделе во петок што како. Ви посакувам се најдобро,побрзо олеснување и најлесно породување.
Неда неможам, се чешам се нервирам се штипам ама не му се излегува. Еве да се пофалам и по скали потрчнувам и го чекам маж ми има да му се нафрлам па колку сака некаму е страв. Сега и јадење со кари ќе правам. Последни се денови ве читам сите, бреј замислете сите во ист ден да не фати?
Ќе те испрати во амбуланта 36 со упат за доктор кој е дежурен тогаш, ако сакаш зА на клиника. Те гледа на ехо тој што е слободен, не секогаш тој што е на упат е и во амбуланта. Ако види дека е се ок те праќа дома со препорака за 1 недела пак да одиш, може ќе те пушти на цтг може и да не. Вагинално ако се пожалиш на болки. Оди после 12 помалку е гужва.
И мене исто една рака под гради,денеска влегуваме у 39 недела и мислам дека деновиве се поспоро ми минат, со нетрпение чекам да го видам душичето мое, да го осетам ,,вие денови е мрзливко не мрда многу па го задевам макар малку да ме клоцне и успевам у тоа ...бев на контрола и се си е добро фала му на бога ,само кога ми рече гинекологов плус 15 дена до термин ме издиши па ми кажа дека немора да значи дека до тогаш ке се породам можно е и порано( немам многу искуство прва бременост ) .....едвај чекам со лесно мешиња!!!!
jas sum u cetvrtok ama nejkam da me zadrzuvast na patoloska....zasoke se svrkosam da lezam ida cekam ..a ako resat da me poragast go jadev.. sakam bolkiiii )))nejkam provokacija na neotvoreno a i od carski mi e strav )
Jas zenski nemam nekoi posebni macnini, maliov e mnogu poslusen nesto, minatata nedela vo rebrata se butkase ali sega e super, valjda nema mnogu mesto za manevar. Jas 37ma nedela sum i nekoj den, ctg pokazuvase kontrakcii i zatoa vo sistina i vaginalno me pregleda doktorot (i so eho vaginalno i so raka) ali se si e ok, rano e za izleguvanje kazaa. Ve baknuvam i guskaaaaam site
Еве и ние да се пријавиме. 39 недела сме и стомаков само што не пукнал. Тешко се спие ама тоа е сега, треба да се навикнуваме и така со бебушите нема многу да спиеме Следната недела ќе одам пак на цтг па ќе видиме тогаш што ќе ни кажат, сега за сега абер си нема. ве гушкам
36та недела, и почнувам со цтг. До петокот мислам дека бев скрос полетна... Имаше денови кога ми беше мака, ама ќе одморев еден ден и ќе ми поминеше... Сега некако континуирано ми е тешко. Ве читам и не можам да замислам колку пак Вас Ви е тешко, штом мене ми е вака, а на почеток на 9 месец, башка малецкаво бебе... Малку намали на движење ама претпоставувам дека нема место... И дека е нормално... Инаку се таман, брисеви земени, грло високо и затворено... Ќе си чекаме, а и има време... Само стварно некако стана тешко... Уште допрва ќе станува... Не се доседува на работа, кичма боли... Може е време за породилно...
Многу јако видео, јас синаправив и од мојот палавко кај што ми го изместува стомакот. Еве ме мене ненаспана, цела ноќ со киселини се борам, возбудена, а од што ни сама незнам. Болки ич, ќе одам на цтг денес и ќе скитам низ град после.
Денес и јас планирам да шетнам, до каде и колку ќе издржам ќе видиме. На facebook гледам сите што беа после мене се породиле веќе.
Здраво друшки,изгледа сите сме при крај со трпени,нестрпливи сме да си ги видеме бебушите.И мене почна да ми станува тесно во стомакот,мислам повеќе ми се качува бебуш отколку што се спушта,од вртење ноќе во кревет кога се разбудив едно време и отворив очи цела соба ми се вртеше во глава. Вчера ми земаа брисеви,па после ми се јави сестрата ги загубиле им ги немало во цела ординација,па сега утре пак да поминам да ми земат,уфф . Инаку земав упат за на цтг и ехо во Чаир за на 11 декември кај др Георгиев.Изгледа сите што сте за во декември ќе се пораѓате на ГАК само јас Чаир па нема да се сретнеме со некоја. Поздрав мешиња,се читкаме пак
Мешиња најубави само да ве известам,станав мајка на едно прекрасно момченце,денес во 10:15.Не му ја посакувам никому мојата судбина завршив на хитен царски рез.Здравје да се стабилизирам малку ќе ви пишам што како.До тогаш позз и се најубаво
Tince честитки, нека е живо и здраво синчето, големо да расте. Ти посакувам брзо опоравување, да бидете добри двајцата и пиши ни кога ќе бидеш подобра