Жени, 27 недела, во последно се како подмочана си сум Не знам дали е од кандидата, или нешто друго. Си правам филмови да не ми тече плодова вода Или да ми е од некоја инфекција Имам како жолтеникава течност, болки, пецкање, чешање немам. Шо може да е, некоја со слично искуство?
И јас имам во последно повеќе секрет јас сум 29 +3. И тоа одеднаш истекува повеќе, па после со часови ништо. Бел е и течен, без мирис и попратни симптоми за инфекција. Кога ќе му спомнам на матичниот само нормално е ми вика додека не мириса и чеша. А страв на секое и јас со полодовата вода да не ми тече.
Исто и кај мене. Сега се слушнав со др ми вика тоа е од кандитата слуз, дека внатре останува поголем дел а надвор течност. Ама да си бидам мирна, му реков дека ќе појдам да ме види, па можно е и денеска. Ќе ти пишам шо сум направила
Некако не сакам да ме чепка со спекулум без потреба. Се додека врвам со 1 пар гаќи се тешам дека е нормално. Ќе одам др недела на приватно ќе видам што ќе ми кажат таму.
Ќе му спомнам пак на наредна контрола на матичниот. Секако до крај треба да проверам уште еднаш брис. Макар што досега 100 пати му кажав и ми вели нормално е ако не мириса и чеша.
Бев на преглед, ми рече дека имало вода, се е ок со бебко, а таа течност е од кандида. Ми даде вагиналети, а за брис пошто прашав ми рече дека нема потреба од брисеви. Пред пораѓај тогаш се земале брисеви, така да мислам дека нема потреба да правиш сега брисеви.
Јас немав кандида на последни брисеви, а и тогаш си имав секрет само можи за нијанса помалце од сега. Мислам дека како што ми напредува бременоста се зголемува.
Ајде ако може совет. 31+ недела сум и од вчера еве и денес осеќам страшно гадење, нагон за тоалет и чести столици.... Нагон за празнење ама не класична диареа. Можно ли е да е некој вирус и што можам да превземам? И синот вчер се пожали на болки во стомак. Имал ли некој слична ситуација? Ви благодарам
Со 27 недела се влегува во 7 месец, а со 28 полна си во трет триместар колку што знам. Но готово ти веќе ја ситниш 28. Ајде со лесно нека ти врват и последните 3 месеци.
29 недела од вчера, почнаа несоници, уште почести мокрења, болки долу ниско во стомак, во половина, во колкови дома уште реновираме, не сме средени, немам ништо купено за бебче, хаос сум на работа мачно ми е многу и така се ова било нормално.
И јас сум во иста состојба, само шо ние уште не сме почнале со белење и реновирање. Како ќе ме биди не знам, а времето си лета
Јас влегувам во 33 недела и освен алишта немам друго ништо спремно и купено за бебе. И јас така се чувствувам како времето си лета а јас си седам неподготвена. Мислам нормално е тоа. Како сите животни што имаат нагон пред да добијат малечки да си бараат седелка, така и нас жените ни иде тој нагон. Само што нас постарите секогаш не успоруваат демек има време, има време, а нас кожа не не трае. И на крај веќе кога немаме сила се набрзина треба да се спрема. Ама кога е се за убаво се ќе се направи верувај ми.
Од денес 30та недела немам ништо спремано ни купено со Господ напред од другата недела ќе почнам едвај чекам само од туркија порачав нешто е тоа за 20 тина дена би требало да стигне
Ете ме и мене за првпат во темата.. 29та недела, стомакот огромен со неколку малечки стрии.. Денес нешто ми е чудно, стомакот ми е ептен тврд и затегнат и ме боли целиот, а беба се нема размрдано од сабајлево.. Пиев кафе, грицнав чоколатце и џабе.. Се загрижувам дали е ова нормано. Дури како да ми трне стомакот од што ми е затегнат и тврд
Баш така, само позитивна мисла и се ќе си дојди на свое место Мене некогаш ми е мек, некогаш тврд. Не знам како е правилно А и не знам колку треба да е активно бебето Моето навечер е по активно, преку ден ретко го сеќавам. Како вие го чувтвувате бебко во 30 недела?