Mojot Puls vo bremenosta e 90 do 110 shto voopshto ne e normalno, od analizite na krvta izleze deka mi nedostasuva zhelezo I zatoa imam napadi( vrtoglavica, stemnuvanje pred oci, teshko dishenje nezavisno koe vreme I koja polozhba) Seushte imam problemi so povrakjanjeto isto kako na pocetokot i bolki vo muskulatura na vaginata, ishijas bolki na leva Strana od zadnikot se do prstite
Kako si pomagas za da se namalat bolkite od levata strana . Mene na istoto mesto me boli se po dolzina na edna ista linija skoro do koleno Nemozam ni da sedam ni da spijam veke nekolku dena
Jas so Malo topce na zid i so kruzhni dvizhenja si se masiram I navecer guma so topla voda I taka bar e polesno za stanuvanje i koga spiesh mozesh slobodno da se vrtish od Strana na Strana
Мешиња од денес сум 28+0 и денес бев на контрола во Ремедика кај др.Хаџи Лега рече се било супер грло на матка 3.1 ми рече супер е зрелост на постелка прв степен бебе супер напредува а минатата недела кога бев кај матичната она ми спомна дека грлото ми било скратено малце ама после рече демек нормално било да почне да се крати ама не ми кажа ни димензии ни колку е скратено само ми рече да лежам а и она грлото не ми го мери вагинално само со 4д ехо додека докторв во ремедика секогаш вагинално ми го мери и сеа според др.Хаџи Лега е супер рече не било скратено а според матичнава друго.исто така докторв пред месец дена ми го зголеми утогестанот на 3 пати на ден но денес ми рече да намалам на два пати на ден и аспирин ми рече да го прекинам зш му кажав дека цел месец од носот кога го дувам ми тече крв веќе месец дена па ми рече да го прекинам а матичнава вика зимај и незнам што да правам уставри нејзе на последната контрола заборавув да и кажам дека ми тече крв од носот веќе месец дена и незнам што да правам и што мислите добро ли е 3.1 грло во овој период од бременост? Дмиери испитував ми беа 1500.46 па ми рече за еден месец на контола лај него и пак да испитам димери. Инаку одам кај двајца доктори бидејќи првата бременост ми заврши со предвремено породување во 24 недела
Нормална должина на грлото на матката изнесува 40-50 мм, но во текот на бременоста нормално е да се намалува 16-20 недела, вообичаено должината изнесува 40-45 мм 24-28 недела, вообичаено изнесува 35-40мм 32-36 недела, вообичаено изнесува 30-35мм
бев вчера на 3тиот скрининг кај др.Петрова...презадоволна сум од неа...ми предложи за пораѓај кај др.Ефремов...во 36та недела ке треба да закажам кај него..дали знаете дали има гужва кај него? колку време пред 36та треба да се јавам да закажам? затоа што скринингот на 3 недели пред терминот го закажував
Јас во моментов пијам амоциклав 1000мг. Докторката ми рече несмеам ваква да одам на пораѓај, а од понеделник сум 40та недела. Незнам колку се силни панцефот ама прашај си го матичниот дали е ок да ги пиеш.
Јас правев во 31, се следат протоците, доплер ли како се вика, папочната врвца дали добро се храни бебето и толку.
девојки 33 недела сум...до сега немаме правено ЦТГ така специјално ..со тие фластерии и со каишот...кога се прави тоа? треба сама да барам или?