Мешиња јас бев денес на преглед и сум скоро 2 прста отворена, ЦТГ покажуваше малку повисоки тонови (заради мене, јас имав тахикардија од страв ) и ако до петок немам болки ќе ме примат во петок вечер, пополнав документи за прием. Јас искрено се надевам дека природно ќе почне, ако не заради инфекции ќе мора во петок...
Да, во систина. Заради тоа што сум отворена, не било добро да сум долго време отворена подложен е плодот на инфекции
А @chache87 колку си отворена? Јас бев еден сантим отворена веќе во 32ра недела, 38ма бев два, но истерав без проблеми и инфекции.
pa i jas sum otvorena tolku... a plus iam i infekcija utre sum na pregled pa ke vidam so ke mi kazat ama nekako me jade nesto ....sakam da se porodam
2cm сум отворена... И бебето е спремно, одговара на 40та недела, и плодова вода има помалку... Веројатно заради сите овие причини...
abe si znaat oni u sistina... i moevo e ponapred 8 dena samo go mislam dali ima voda dali e vo red utre iskreno sakam da se porodam i da si go gledam pred mene dalo i vie vaka se custvuvate/ste se cuvstvuvale? ke vidime doktorot so ke rece utre sabotsts bev bese vo red od togss neam otideno utre ke odam...
@tincemajmunce честитки, да сте живи и здрави, голем да еасте бебуш! @chache87 јас сум веќе 41 недела по големина на плодот. Ме чекаат до недела со болки да се јавам, од понеделник рекоа ќе средиме ние. Друга женска да се јави? оваа излезе декемвриските бебуши, дека во ноември ќе бидат сите!
Дали некоја од вас знае какво е тоа нишање на плод? Се нишал стомакот за да се намести плодот подобро???!!!
Честито!!!А знаеш дека баш те помислив попладне пред да излезам од дома...си викам те нема денес да не си случајно на бокс....ете значи какво претчуство имам. Ајде среди се па пиши ни како помина.