Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.447
    Здраво и од мене, се надевам дека спаѓам овде со 27+5 :) дали во оваа недела сте чувствувале многу активност на бебето?

На PrincessLea05 и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  2. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    803
    Јас почнав од 33 да правам, на редовна контрола прво ме пратија на ЦТГ,ама кај тебе сигурно нема индикација за да се сомневаат. Ако има потреба ќе ти кажат уживај си

На Талкачка му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.447
    Бебка тежи 1.255 кг (28 недели +1 ден ) колкаво бебе треба да очекувам според вашите искуства? :D:D:Dмајка ми вели дека до крајот ќе накачи до 4кг и нешто 8):D

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.234
    Допаѓања:
    76.241
    Нема правило, зависи постелката како и кога ке созрее, колку ке добива бебето со 2ри, 3ти степен зрела.... Ако созрее покасно, може и ке стигне 4,4+ :) Кај мене 30та беше 1800+, се роди 3800, 40+
    За машкото ми утнаа, нормално го мереа, просечно цело време, 3500 на крај, а се роди 4400.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  5. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    639
    Рано ти е.Тоа после 36та недела се прави.Матичниот ќе ти даде упат

На Талкачка му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sirma.123

Sirma.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Дали може да се оди на гак за цтг во тек на втора смена кај 18 часот

7. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Добредојдов денес 27ма почнуваме :) ама осеќам болка од левата страна долу кај вагината кога се движам највеќе искуства ?поточно кај ципата

Последна измена: 20 декември 2018
    На ***Bony***, S.J.Parker и Viki tonci им се допаѓа ова.
  8. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Од кога влегов во трето тромесечје се почна да ме боли. Половина, грб, препони, ако поодам малку повеќе мислам дека ги стискам нозете за да не излезе бебе. И се е тоа нормално. Да ве прашам со терапија клексани ви порачаа да се движите повеќе или не? Мене докторот ми кажа во денот најмалку 3 пати да лежам со нозете на повисоко, а не ми кажа ништо за измеѓу лежењата, па имавме расправија мала каде што он ме убедуваше дека претерувам со движење, а не е така пошто 8 саати седам на работа, и да ми даде боледување а јас веќе си направив план на отсуство со боледувања од матичен гинеколог, од општ доктор и одмор што имам за од 33-34 недела да си седам дома а да не го отварам породилното до терминот и тоа што он ми го предлагаше не ми се вклопуваше во планот (јарец јбг) :lol:
    Па да ми кажете за ваши искуства во однос на движење и одмор а да примате клексани поради високи димери?
    ПС инаку сум 31+3

9. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    353
    Од мое искуство, боледување не отвораат 45 дена пред термин, само породилно. Убаво провери со матичната ова важи за сите.

10. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    45 дена ако си на патолошка, а инаку е 28 дена пред термин. матичниот гинеколог ќе ми даде боледување пред тие 28 дена, после ќе си користам одмор, па боледување од матичниот општ лекар. Прашав кај матичниот и он ми го кажа истото дека ако сум била на патолошка а сакам боледување мора породилно отсуство да ми отвори 45 дена пред термин, а ако не сум а сакам боледување тоа да биде пред тие 28 дена пред термин. Т.е. да ми заврши боледувањето пред да почнат тие 28 дена пред термин.

На ajaja95 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Ова третово тромесечие е вакво сентиментално или пак да префрлам вина на Флостеронон?

На Eni.r му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.212
    Јас сум мнооогу сентиментална :?: 30+3

На Charlotte* и S.J.Parker им се допаѓа ова.
  13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.982
    Допаѓања:
    11.632
    Јас вчера се утепав од плачење на една приказна што кружи по фб каде акушерка ја раскажува приказната на слабуњикава девојка што јаде само еднаш дневно, и мажот кој и подарува цвет скинат од некоја градина кога ги зема со бебето од болница. Значи глава ме заболе дури. Маж ми се исплаши скроз, едвај ме смири. Пред некој ден гледав некој документарец и една гнасна змија изеде едно беспомпшно глувче. Абе срцето ме заболе и во секунда почнаа солзи да ми течат.
    Искрено мене цела бременост ме тера на плачење, ама последниве денови премногу е веќе.

На Charlotte* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Ај цела бременост ја издржавме сега на крај ќе се лигавиш. Сега треба да се смееш онака како хистерична будала неконтролирано оти секое делче боли.

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Мешиња здраво и од нас 27+2 како лета времето не ми се верува, некако неможев да поверувам дека така брзо ке стигниме до тука се ми изгледаше многу далеку :D ме фака страв кога знам дека имаме уште малку а од друга страна одвај чекам да дојде тој ден :inlove: до сега не се замарав многу, гледав да не бидам преокупирана со прашања ама сега и да несакам сами доаѓаат, еве и додека пишувам од возбуда ме штрека стомак :rofl: Бебушка е добра си игра многу често и многу и се радувам :inlove: на преглед сме некаде на почеток на јануари одвај чекам да видам како е како напредува, колку тежи. Треба да ја средам крвната слика незнам зошто сеуште не ми дава терапија д-р само здрава исхрана ми препорачува, а јас едно здраво што се хранам ама ич :?: Поправени сме 6 кг и тоа само во меше а баш чекав да бидам трудница да направам кукче ама ништо :lol: сега почнува потрагата по креветче количка и се што треба имате ли некој список што се ни треба се ми е страв да не заборавам нешто :lol:
    Многу пишувам и уште имам ама доста е, поздрав мешиња со лесно на сите :) :*

На Iki lepi, 789_angela, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Charlotte*

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Пробав и тоа.
    Мајка ми ја исплашив. Жената помисли се швркнувам.

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  17. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Нема што да мисли оддамна не си тоа ти таа старата:D

На Charlotte* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Charlotte*

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Едвај чекам да се вратам у форма.
    Ваква кротка не ме личи. :devil::angel:

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293

и јас исто почеток на јануари сум на преглед поправена 9
    за крвната слика јади мед со семе од коприви мене на граница ми е железото па планирам такво да направам велат дека е ефикасно, досега добро ми е немам мачнини некогаш знае од лево или десно да ме боли како да ми се преметнува нешто ама изгледа бебчето од што се врти
    и каков е нормален исцедок во ова тромесечие ? јас имам како жолто малце и само како водени некогаш гаќите

сега сум на испитување другата недела за скриен шеќер,мокрачата и крв потоа кои испитувања се на ред ? и кога гледаат вагинално која недела?

20. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Знам за тој лек ги имам дома намирниците ама ете немам пробано за котек сум (facepalm)
    За исцедок велат ако е жолт и има мирис дека е знак за бактерија а за белиот дека е нормален, јас ги имам и двата постојано само без мирис но имам три дози на антибиотик испримано и веќе несмеам здравје во 36 недела пак се земаат брисеви па ако покаже нешто тогаш ке мора терапија.
    Чим испитуваш скриен шекер сигурно си од 24-28 гн сега се испитуваат и ддимери ама не секој ако смета дека треба д-р, следни се само брисевите кај 36 гн а за вагинален преглед незнам веријатно е кога влегуваме во 9м за колку сме отворени друго незнам јас ако знае некој нека пише :)

Поздрав убав ден :*