Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    и јас без мирис ми е досега на брисовите што сум ги правеела немав ништо чисти ми беа а некогаш на мокрачата имам бактериии покажува и кога ќе направам уринокултура нема ништо
    ајде со лесно да ни е на сите :)

2. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    И кај мене исто на мокрача да а на уринокултура ништо, јас кренав раце не се замарам, секогаш имав чисти брисеви пред да останам може вака кај нас е нормално :)

На anita123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Ајде јас да се пријавам за почеток на последното тромесечие,денес точно 27 недела.Се надевам дека лесно ќе го поминам.
    Вака кога ќе видам дека остануваат уште само 13 недели како да ме фаќа паника,како да ќе поминат со брзина на светлината:lol: а кога ќе видам дека треба да чекам да крај на март така па ми се гледа како да има уште многу време.
    Мислам дека е време веќе да почнам со купување и спремање за бебо:inlove:
    На два ума сум какви алиштенциња да купувам со оглед на тоа што ќе биде пролетно бебе,за ептен дебелки алишта некако не ми е ма да секако ќе треба да се има и такви.
    Ајде некој што е тука некаде со терминот како мојот да ми каже мислење околу оваа моја дилема:?:

На 789_angela, ***Bony***, Ygritte и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Еве сум иста, со истите прашања и недоумици во глава. (facepalm) денес 27+1, не сме купиле ништо поголемо освен некое ситно алиштенце.. Некако ми оди да земам само по некое подебелко тренерче, кебенце, ама повеќето мислам ќе биде стандард, нит предебело нит претенко... Си викам дека секако нема кој знае каде да одиме првите 5-6 недели, дома ќе ни биде секако топло а за дома и на мама и на бебе во пижами ќе им е најзгодно, така ми мириса работава :D
    Мене повеќе ме мачат збунките со ситници за бебе и прашањата со 1000 пелени - која за што служи и како се користи:$ виша математика :lol:

На ***Bony*** и ***Najsrekna*** им се допаѓа ова.
  5. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.212
    30+6 сум и буквално ништо немам купено. Мерак ми е ама рано ми е некако од кај знам сега ке изнакупувам дали ке и е таман..дали ке и е топло ладно во тоа не знам. И онака домашните плус притисок рано е не купувај ништо ние се ке земеме кога ке дојде време се ке е спремно немој да му ја мислиш. Се оставам во раце на свеки ја можам да си купам нешто што ке сакам да носи од мерак таму при крај кога ке сум и тоа е тоа. Па ако нешто не ми одговара кога ке излеземе мм ке го праќам да зима се што фали или што не ми се свиѓа:D

На ***Najsrekna*** и YoursTruly им се допаѓа ова.
  6. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Леле и мене исто ми викаат, не се замарај демек ти, ќе купиме се што треба ама пуста душа не дава, мерак голем па им расипувам планови :lol:
    Ако им е големо ајде ќе го израснат туку мало ако земеме ќе биде интересно.. :D ете, ти си некоја недела пред нас, па ние помалите ќе чекаме упатства и ќе бараме помош после(fingers):inlove:

На ***Najsrekna*** и Eni.r им се допаѓа ова.
  7. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.447
    Јас сум на почетокот на март за породување, побарајте во темата :"се што е потребно за новороденче " имам таму пишано.... Инаку за утеха јас сум 29+3 и немам ништо купено, свеки само купи едни ѕиврички со стапалки имам еден комплет не отворен, купен за подарок, ама немаше долни пантолончиња и си го комплетира.... Инаку паника не ме фаќа, ќе купам се за два дена се купува... Него не шетам по продавници заради настинка и ми е страв од грип.... Па кога ќе поминат празниците ќе се шетаме.... Инаку март па и април знаат да бидат ладни, па имам на списокот и подебелки шпикозниња со долги ракави.... Со лесно нека Ви е на двете :inlove::inlove::inlove:

На Ladyyyy567*, ***Bony***, Ive13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Кога веќе сте кај купување да се вмешам и јас :D сеуште немам ништо купено а 27+4 сум ама многу ме напнуваат од страна посебно свекрва ми демек она ке купе за изнесување од болница :^) зар мора да е тоа така јас си имав едно замислено ако не ми погоди :D како е кај вас има ли некое правило ? :D:D

9. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Јас се си купив сама, мерак ми беше, 32+6 сум и веќе се е спремно, само ситници некои и да почнеме со перење,пеглање :inlove:јас купував малку по малку и среќа понавреме зашто како иде времето се помачно ми е шетање:wasntme:

На FreeMind и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  10. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Паметно, сега ми е отежнато движењето можам да замислам како ке биде подоцна, не решена сум на помине божиќ и се ставам во акција како што сум неодлучна сигурно ке ми треба многу време :lol:

11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Уште потешко ќе ви биде покасно. Се купува во второ тромесечие кога имате енергија, кога уште спиете и немате отоци. Во трето е многу тешко плус после 32 недела може да ве сместат да лежите и ништо нема само да си изберете.
    Не се плашете бабини деветини ич да не слушате, за секоја состојба на бебето има симптоми и лесно се распознаваат. Опуштете се и со лесно до крај:)

На Vaga~ и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  12. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Се мислев рано е ама летна времето многу брзо, ме фаќа паника малку (waiting) треба да се среде детската да се бојадисува да се купи креветче завеси трпихче, плакарче ми вети сестра ми, коритцеее (facepalm)ништо немам вие што сте со второ сигурно ви е полесно јас незнам од каде да почнам :D има едни коритца незнам дали се практични какви имате вие, еве јас на какво гледав што мислите? 20181224_124110.png 20181224_124128.png

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Мене ми е прво дете ова што го носам :)
    Не знам дали е добро или не, искуство нула со бебиња.

Јас вакво купив најдобри критики има:
    https://www.google.de/search?q=chic...oECBUQAQ&biw=375&bih=553#imgrc=6dsLZV94MCaM4M

На Nina 2014, Ygritte и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  14. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    А да ги знам и овие на чико беа убави се само го имав делот за облекување но ке мора некоја комбинација да направиме :)

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  15. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    И јас (ќе) си купувам главно сама, со маже, тоа се подразбира нели :) знам дека им е мерак и на бабиве/дедовциве и оставам што сакаат да си земат ама од моите желби не си отстапувам, колку и да е голема нивната радост од нашата поголема не е сигурно! Лоша снаа/ќерка, ете ме! :$

Исто ми е шкртнато на календар после 10ти да почне акција Бебе шопинг, тогаш ќе сум и на одмор од работа и може на раат да си уживаме во шетањето.. Искрено, одвај чекам..:lol::inlove:

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  16. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    За излегување од болница ми купи свекрва ми,а јас си бирав.
    Останатите работи кои ги купивме за бебе,исто си бирав јас,а ги купи мајка ми и свекрва ми.
    И двете изразија желба дека сакаат да купуваат за бебето, па излегов еден ден со едната, друг ден со другата и заедно одбравме (секако она што ми се допаѓаше мене). И двете се разбрани, и сакаа да ми се допаѓа тоа што ќе го купат.
    Исто и сестра ми купи алишта за бебче,баба на маж ми и се собра еден куп облека,па нема потреба дополнително јас да купувам нешто.
    Јас си купив козметика за бебе,памперси,шишиња, цуцли,неколку играчки и толку.
    Купував откако влегов во 7 месец, откако влегов во 8 исправ се,испеглав,наредив во шкаф и се ми беше спремно.
    Подобро е порано да се спреми се додека се може,зошто да се чека во последен момент?!
    Многу порелаксирано и поопуштено ќе си уживате потоа во бременоста :^) кој може,а кој има потешкотии во 8,9месец барем нема да се стресува дополнително.

На warrior, S.J.Parker и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  17. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Ммм интересни овие коритца,за првото дете пред 7 год.ги немаше :)..Мене ми е второ дете ама ко да ми е прво..и мене ми требаат некои нови работи-креветче,бодиња,капички,шишенца,коритце..и уште др.работи потребни за почеток.Да си земам и цуцла за во болница сега,лекција од минатиот пат..цицавме се ок,ама цуцла ич нејќеше да фати..а заплаче само на цице:DМе фаќа и мене лека паника,никој не ме притиска додуша,ама свесна дека после празниците треба да се почне со шопинг...Нека е се во ред само,смирено и позитивно да помине се како што треба..и да зафали нешто се купува за еден ден,ич не се секирајте;):inlove:

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  18. talentirana

talentirana Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    248
    Јас во 32 недела си купив се шо мислам дека ќе ни треба, само уште ништо не ми е испрано...ај денојве ќе периме на рајат,а инаку сега сум 33+5

19. Hana1234

Hana1234 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Mene pulsot cela bremenost mi se dvizi 110 - 130. Nemam kazano na doktor zasto od samiot start e taka i smetam deka normalno. Deveta nedela sum, plodot e dobar. A teskotii vo disenjeto si imam redovno :)

20. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.447
    Мораш да го соопштиш тоа на лекарот кој те води ... Ако е сега толку како што одминуваат неделите може да се покачи.... Не е во ред да не му кажуваш.... Пред се за твоето и здравјето на бејби ;)

На Hana1234 му/ѝ се допаѓа ова.