Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Najmili

Najmili Активен член

Tince da si ziva i zdrava ti i tvoeto malo bebence....metodot kako ke se porodime ne e vazen (prirodno ili carski) samo se da si bide ok posle toa. Inaku i jas oteznav malku poveke denovive a koko sto ve citam izgleda me ocekuvaat uste poteski denovi....ama ke se izdrzi. Poslednite brisevi mi gi zemaa vcera i rezultatite go ocekuvam vo ponedelnik. A na CTG mi zakazaa za 12 dekemvri iako mi se vide mnooogu daleku sepaks e toa samo 2 nedeli....

tincemajmunce likes this.
  2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Честитки за Тинче да ти е здрав и жив бебушот голем да расти со Мама и Тато :)

3. mama27

mama27 Истакнат член

Mesina ubavi nie se guskame so princezata moja ...seuste sme na bolnica I na site vi posakuvam lesen porajgaj kako mojot...samo hrabro:*:inlove::l:

Bufi, Moira, Domakica and 7 others like this.
  4. heppymom

heppymom Активен член

честитки :) нека е жива и здрава принцезата:inlove:

5. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

cestitki i od mene da. ste zivi pravi zdravi :))

6. azelea

azelea Популарен член

Честитки за тинче и мама27,да ви се здрави и живи бебушките и вие со нив:inlove:

7. darcy

darcy Популарен член

Честитки, да се живи и здрави и големи да растат!

8. Najmili

Najmili Активен член

Mamuski kako ste? Vcera na ednaforum procitav deka bilo mnogu guzva na GAK i nemalo mesto pa gi preprakale vo CAIR. Jas se nadevam deka ova bilo samo vcera....denes se smenila situacijata ...ako bilo koja mamicka ima info neka pise...a sega sme vo iscekuvanje na dekemvriskite bebuski...azelea, domakica, do chache87 kako odi do kade ste?

9. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Мене ми е краен 4.12. а гледам дека во декември доста сме се пријавиле.Јас на ГАК ќе се пораѓам и прашав за ова препраќање ми рекоа нема врска не враќале никого, таман работа...Инаку немам се уште никакви болки, ниту пак сум отворена, ќе си чекам до крај, па после терминот ќе видам што ќе правам.

10. Domakica

Domakica Истакнат член

А затоа гужвата и докториве се испоизменети! Јас дури чекав на цтг само ги пуштаа бебињата и родилките а гледам многу и долу на ургентно спуштаа. Мм ме прашува ти ваква бледа ли ќе бидеш? Дај Боже се да ми биде во ред, без многу чекање и лежење, ама не сака!!! Не излегува, нема болки!!!

11. Najmili

Najmili Активен член

Мене ми е краен термин на 27.12.2014 ама бидејќи сеуште не сум била на првото ЦТГ незнам до каде сум и уште колку имам ....се надевам малецково ке си поседи барем уште две недели....да порасне уште малку сепак 36 недела е раничко за раѓање? Инаку генералката низ дома е веќе направена останува само уште да докупиме некои ситни работи и да ја исперам и испеглам облеката на принцезата!!!

12. Najmili

Najmili Активен член

Домакица за на првото ЦТГ ти закажа матичниот со упут? После секој нареден пат одиш без закажување? Кој период од денот нема гужи ако воопшто постои таков период од денот

13. Domakica

Domakica Истакнат член

Истиот упат важи еден месец, значи ќе те прати на пр. Денес и ти важи до 28 декември. Докторот кој те гледа на ехо и потпишува цтг ти закажува дали да одиш за 1 недела за 2 дена....имаш уплата што си ја носиш со себе секој нареден пат.

14. Domakica

Domakica Истакнат член

Еве денес се гужви, а и нешто неделава ептен растрчани имаше многу доктори. Оди после 2-3 до 6. Така и сестрата ме советуваше.

15. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Јас минатата недела бев на цтг понеделник и др. што ме гледаше рече дојди за 2 недели. Ќе одам во текот на идната пак, па ќе видиме...од 17-19 часот ми рече. Само 1 трудница имаше пред мене, одма завршив.

16. Bufi

Bufi Истакнат член

Tince te mislam veke nekolku dena, i se citam vo temata Se porodiv, i Trudnicki muabeti, a ti tuka si pisala deka si se olesnila:) Neka e ziv i zdrav sinko, golem da rasne, makite se zaboravaat brzo, radsta e mnogu pogolema vo odnos na makite, barem taka mislam, neznam, nemam iskustvo! i jas bev na kontrola i bebuska e mnogu golema odkolku sto treba da bide pa se plasam kako li ke bide do kraj i za poroduvanje! Tia posakuvam se najubavo, a na ostanatite polesno i pobrgu olesnuvanje:)pozdrav

janickaskopje and Domakica like this.
  17. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

@chache87 што напраи :) си се запозна ли со ангелчето :) луѓе ке ме претркате сите мене :) со леснп на сите денес бев на ехо и цтг има вода доволно отворена сеуште 2 прста ни б од болки...и така ке ме почекаст уште недела ако не бива док рече провокација

18. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Мешиња закрепнавме ние,веке се чуствувам добро синчето супер е си напредува.Толку од нас колку еден рапорт да ви поднесам,за 2-3 дена сме дома па ќе ви пишам што и како во породилни приказни.Тие што се олесниле во меѓу време нека им се здрави живи бебушките а на останатите со лесно.

joy1 and janickaskopje like this.
  19. chache87

chache87 Истакнат член

Мешиња денес на свет дојде моето прекрасно синче. Двајцата сме добри и имав многу брз пораѓај бидејќи беше индуциран и одлично поминавме. На сите нека ви биде со лесно и ќе пишам детали деновиве

Moira, danichap, heppymom and 8 others like this.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Честитки,да сте живи и здрави :inlove: