Јас немам затоа што заборавам да напоменам плус протеини да ми штиклираат бидејќи во обична крвна слика не спаѓаат. А за протеини не јадење прва сум,слабо комзумирам месо и јајца. Морам да подобрам. Последно во мокрачата траг од протеини ми пишуваше,како траг не било опасно,но да внимавам и на крвен притисок и на храна ми препорачаа.
Исто и јас, многу малку месо јадам. Сега гледам и месо и риба и јајца вклучувам во менито. Ич не ги сакам ама се за бебка.
Мислам дека немам проверено, немам приметено на крвната слика.. Ама не вервам да се намалени, оти месо јадам секој ден, јајца секој втор ден, а риба еднаш неделно Ама ете за секој случај за наредна проверка ке напоменам и за нив.
Vcera mi se slosi pa pa bev na infuzija. Vrtoglavica imam so povrakanje. Samo lezam. Primiv infuzija. Od sto moze da bude
За протеини плаќам 210 ден. Ме интересира за скриен шеќер колку се плаќа? И дали морам да го направам тоа испитување, ич не сакам.
На државно не се плаќа,ако одиш во приватна лаб. Можно е да се плаѓа ама незнам сигурно..погадно испитување од тоа за мене не постоеше,цела бременост...сто пати ми се слоши..ама добро е да се провери мислам со лесно
А протеини зашто се испитуваат? Мене чудно мојов тоа не ми го спомнал. Да си барам ли да ми испитуваат и тоа?
Не ми спонале ни мене за протеини,сега сама ќе си побарам чистп раат да сум за отоци. А за шеќер ми рече многу е гадно 4.3 ми е горе доле стално шеќерот на крвите слики а бебево е поголемко,но штом било од сам старт како што е случај кај мене,а не нараснало нагло немало потреба од испитување скриен шеќер. Јас се мислев ќе ме прати. Еве 27 ја заминав немам испитано.
И кај мене мила шеќерот ми е 4.3 горе долу секогаш, а бебка од 23 недела ја водат како поголемо и испитував скриен шеќер тука е задолжително тоа,зашто некогаш еден од симтомите за скриен шеќер може да биде зголемен раст на плодот, не секогаш значи ,кај мене не се покажа скриен шеќер,ама бебуш си крка многу изгледа им е потежок им за две недели понапред,а инаку не е толку гадно колку што треба да чекаш гладна ,мене ми се слоши зашто не бев јадена повеќе од 12 часа а и на сета таа ме испобуцкаа сто патитенки вени имам ,ама вреди да се испита да си бидеш мирна