Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Здраво на сите. За тука сум веќе...лета времето...28+, негативна крвна група, па треба да примам инекција рогам или слична. Скриен шеќер испитан, крвна слика и димери редовно, се е во ред, се чувствувам добро, немам тешкотии, а со оглед дека имам поголемо дете кое после работа/градинка си бара свои работи, можеби затоа немам време да ја осетам оваа бременост. Ама ако, подобро...лесно е барем.
    Се читаме.

На Ava.84, eci85, Lolipop23 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Женски кажете ми дали кога долу во пределот на јајници нешто ве боцка како со игла е знак за лажни контракции? Инаку сум 37 недела и имам такво чувство одеднаш како некој со игла да ме боцне внатре

3. Mia.99

Mia.99 Нов член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Здраво,34-та недела сум , докторот ми препиша канестен 1 но никаде по аптеките ја нема , што би можело да биде замена ?

4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    10.415
    Ни во Виола аптеките ги нема?
    За замена прашај го матичниот само,он знае зашто ти ги препишал.

Инаку да се пријавам овде 28-ма недела.Трето тромесечје нели?

Инаку @kikin и јас ќе примам од понеделник рогам исто.Ја купи ти? Колку кошта?

На Ive13, cinderella5 и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  5. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.450
    Допаѓања:
    8.994
    Канестен нема увоз веќе поодамна, со истиот состав се микорил и микотрит. Составот е клотримазол

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    И јас пред неколку месеци ги барав низ сите аптеки нема канестен 3. Замена е микорил. А маста канстен ја најдов па надворешно се мачкав од неа. Мене и микорилот во комбинација со канестен маст веднаш ми ја средија кандидата и секретот.
    @srekice добредојде во ова тромесечие, со лесно да ти помине. Се ближи денот :inlove:

На Septemvri и srekice им се допаѓа ова.
  7. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Здраво, 35 недела сум, и кога одам осеќам притисок долу, дури на моменти морам ептен полека да одам. На цтг сум оваа недела

8. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Нормално е, тежи бебето.
    Ние еве полека но сигурно ја почнуваме 38 недела уште две недели до краен термин :whew:. Не чувствувам ништо дека се ближи породувањето. Вчера бевме на преглед, уредно цтг, но водата почнала да се намалува. Сеуште има, не е алармантно но ќе ја следеме на 3 дена. Постелка зрела, бебе спремно за надворешниот свет. Ме фаќа возбуда :)

На flower55555, Ringishpil_, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    со лесно мајка и да си де гушкате наскоро со бебе Мене дека со првото не ми беше вака, до пораѓај ништо не осеќав, затоа сес гледам разлики :)

10. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Фала ти мила, и тебе ти посакувам уште малку да се галете со мешко и потоа да си имаш лесно породување.

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    10.415
    Добар ден трудници :*
    Кажете ми кога бирате каде саката да се породувате,конкретно државна или чаир дали почнувате од 36та недела да одите или порано уште кај одреддн доктор си фаќате прегледи?

12. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    И ние сме уште два дена 38 недела, немам никакви болки освен како бодежи долу во јајниците од време на време како со игла некој да ме боцне инаку други знаци сеуште немам ништо и сега во среда сме на цтг.

13. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Јас и ти ептен близу. Јас немам ни бодежи ништо. Секој момент очекувам некоја болка и чепот да го видам, но сега за сега е се мирно

14. Novella

Novella Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2018
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    184
    Здраво мешиња. Од денеска сум за во оваа тема. 27 недела. До сега се е во ре, контроли 1 месечно. Едвај чекам 1 април да си го видам бебушот.

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    еееј, касно видов, ама да ти одговорам. ЈАс ја купив имуно ро, само таа ја имаат по аптеките (и минатата бременост таа ја ставив), кошта околу 2800 денари. Да не заборавиш да си земеш фискална и сметкопотврда за рефундација и секако потврда од таму кај што ќе ти ја стават.

и плус, за пораѓајот, минатиот пат на последниот преглед кај мтичната во 35/36 недела, кога се прави и последен брис, она ми даде упат за таму каде што сакам да се пораѓам за цтг (конкретно кај мене беше чаир), и по упатот си одиш на прво цтг, и после тој доктор си ти закажува за наредно, наредно....и така ќе стигнеш до пораѓајот :)

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Срекиче со последниот преглед кај матичниот кога и ги испитував последните брисеви требаше да одлучам каде сакам да раѓам и доколку имам доктор кај кого сакам имав опција да бирам ако познавам некој. Мене ми беше сеедно па само одбрав Чаир а слободен се погоди док Младен и од 38гн почнав со преглед кај него. Потоа тој ти одлучува на колку време ке ти бидат другите прегледи се зависи од бебушот :)

17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    10.415
    Ти благодарам.Јас во четврток ќе ја примам па утре планирам да ја купам.
    А за упат значи она закажува,а конкретно кај некој доктор или не? Мислев да не може и порано да си отидам онака доктор да ме следи или стриктно морам на цтг прво.

@**Bony** јас би сакала кај Кирковски да се паднам.Скромна а :rofl:

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Па упатот земи го за кај тој доктор што сакаш, некако натемпирај го. Инаку, мој совет да си ја купиш пред да одишп да те боцкаат, јас така си нправив, си ја купив по пат за накај матичната и одма таму ми ја ставија. Инаку, прашај како да ја чуваш, во фрижидер треба мислам.

19. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Хихи зш да не ако има слободно кај него можеш ама не се замарај многу ако те вракаат како мене на два дена нема да биде само тој сигурно а и за пораѓај е доскутабилно кој ке е на смена :)

20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    10.415
    Па можам и тогаш да ја купам.Ја има во сите аптеки ваљда.