Денес правев крвна слика. Железото на горна граница а пред месец дена ми беше околу 12. Има место за грижа? Секако утре ќе ги носам кај матичната
Денес ми рече докторката дека дум еден прст отворена а цтг беше ок. Ме врати дома и на контрола во среда, 38+1 сум и некако збунета дали ке се породам за брзо или не
Женички во која недела се земаат контролни брисеви во трето тромесечие, кога ви ги правеа вас? Јас сум 34 недела од утре, а матичната ми нема ништо спомнато.
Здраво, девојки. При лежење, најчесто навечер имам болки во карлицата. Не само кичмата, туку и долу кај пубичната коска, позади кај отворот. Сношти дури и мислам дека при превртување ја чувствував цела карлица како ме боли, едвај се превртев. Денски во движење немам толку мака, ама при лежење многу. Иначе сум 33та недела и пијам по едн магнезиум од 350 насабајле. Дали некоја од вас имала ваква болка, или знае како да ја намалам. Нареден преглед ми е во понеделник, прашав претходниот пат, ме виде докторката, рече се е во ред, се шири матката, ама веќе станува неподносливо. Чаре? Совет?
Исто и јас. 33 недела, болки во карлица и препони шта да ти причам, дури ми се случува да поткрцне некогаш. Повеќе мене ме боли десна страна дека таму е бебе, тежи. Не се секирај нормално е, плус се шириме, плус од тежина. Поднесливо, неподнесливо, ќе издржиме. Мене повеќе во движење ми е така. Ми помага лежење на страна. Ама кога се вртам...боли корне
Некогаш знае и во движење да ме заболи, ама најчесто е навечер, или при расчекорување (влегување во кола, по скали). И кај мене крцка чат пат, првиот пат си реков готово, дис из ит, ама после прочитав дека е нормално, кај некоо жени побеќе, кај некои помалце. Ќе видам понеделник шо ќе каже матичнава, иначе си клоца, мрда нормално, активно, исцедок засилен сега во трет семестар шо исто читав дека е нормално. Само киселини и болкава ми се, па да знам дека не сум единствена, дека некогаш ме фаќа паника.
јас пијам магнезиум двапати по 250мг, на дневна основа 500. Види може ќе ти помогне. А сега веќе почнува и плодот полека да се спушта и се шири карлицата. Мене ми помага перница меѓу нозе
Иста ситуација, знам, но брзо помислувам дека не оди тоа туку така и дека е нормално, посебно при крај. А дали знаете кога се спушта бебе долу? Или тоа беше некаде во 9ти месец?
Првото кај мене до 41ва не се спушти и пак природно сд породив ама потешко затоа прашувам, второво е некако пониско од почеток, се надевам ќе излезе полесно
Кај мене, 36г.н. е веќе спуштено и наместено во втора позиција (што и да значи тоа). На ехо не можеше ни да се фати во 4д од што е спуштено. Инаку цела бременост е така пониско.