И кај мене беше спуштено во 36-37 но еве денес на контрола 39та и си отишла нагоре, ни отворена ни ништо. Последен термин 09.04
Хаххаха лепотица моја you make my day исто мислење за урмите и секогаш прашувам а со што ти се колачињава Инаку урмите биле за полесно отворање и јас тоа го имам слушнато и со првата бременост јадев цела бременост и воопшто не се отворив и завршив со царски
Урми и суви смокви Кога ќе ми текне оној рецепт за плодност со суви смокви и маслиново сум ги мелела смоквите и сум голтала без џвакање.У колачи За отварање се е до телото,се надевам не ми се направија овие кукови како на Џеј Ло за џабе
Одење по скали, ама одење она баш одење, не да изодиш 5-6 скали и толку, и се рачуна кога нагоре се искачуваш а не надолу. Е сега што душата во нос ќе ти дојде после 10 -то скалило нагоре, нема везе . Ова рецепт на една моја колешка и комшивка, ако упали на мене ќе ве известам
Дали во 34-35 недела е нормално од време на време да се појавуваат болки како да треба да ти почне циклус?
Денес почнувам 33та недела. Изминатава недела почнав да чуствувам болка доле, кај вагината. Не е постојано, од време на време знае да се појави. Обично кога сум на нозе, а поминува кога ќе седнам или легнам. Непријатна болка е, што понекогаш дури и ме фаќа страв. Дали е нормално, и што би значело тоа?
Не се плаши, тежина е затоа те боли, притиска бебето Породилните болки не поминуваат со седење или лежење.
Мене ме фаќаат такви болки а за 2 дена влегувам во 9ти месец, полна 36та недела Си велам нормално е штом поминуваат.. А и веќе секако се си боли
Почнав да отекувам да си се пожалам. Како балончња ми се стапалата навечер. Имам ли некоја друшка што отекува? 35 недела инаку.
Женски денес на цтг ми покажа болки ама јас не ги чувствувам инаку утре сум точно 40та недела, веќе ме фаќа паника дека не чувствувам никакви симптоми некој со слично искуство?
можеш да се отвориш за кратко време тоа е индивидуално јас првото породување подолго време се отварав а со второто породување за неполн саат се отворив