Јас сум 33+ и сеуште еднаш месечно. Др кажа дека од 36 та се оди на 2 недели на цтг. @flower55555 значи да не се секираме дека пред време ќе испаднат? И јас ги имам истите симптоми еве де ми тежи, се ме боли. Цела кожа на стомакот ја осеќам затегнато и се страв ме фаќа да не решила да излегува порано и дали ќе познаам кога ќе дојде до тоа.
Нема зошто да се сеќираме Јас подолго од 10мин неможам да стојам на нозе.. Ми тежи стомакот, ме боли ептен ниско долу се си мислам ке се помочам за колкови и препони па да не зборам.. И сето тоа си е нормално за овие недели.. Бев на часови за трудници и баш ни ги опишуваа симптомите за пораѓај и нема шанси да не се препознаат.. Крварење, пукање на водењак или болки кои не поминуваат со малку одмор значи тоа е тоа. Уживајте, уште малку ни остана
Е дека уште малку ни остана, затоа е стравот. Барем јас, аууууфф премногу имам страв. Исто како тебе, @flower55555 болки во препони, доле. Ко да ќе излезе низ папок. И ме фаќа паника. 33+4 сум, и пробувам полека да се спремам психички.
Нема страв, не мисли така Што и да е пак нас не чека, нема бегање. Мисли си само дека ко ке дојди време за порагај со секоја болка си се поблиску до крајот, до гушкањето со бебушот Јас едвај чекам искрено да ви кажам.. А 100% дека ке појдам возбудена и во паники ама пак ке гледам да сум фокусирана на гушкањето
Ја и ти исто сме биле 33+5 сум јас. Жени мене киселина ме отепа. Ќе пробам сега со семка од маслинка, оти Гастро гард за прв пат не ми помагаат. Дојдов уствари само да си се пожалам
И мене мн ме мачат киселини, особено ноќе. Нема што не пробав, ништо не ми помагаше. Единствено што ми помага е пола лажиче сода растворено во чаша вода. Ќе го испијам на екс, ќе ждригнам два пати и одма сум како нова. Избегавам често да ја пијам, иако читав дека е безбедна во бременост, ама кога веќе не можам да издржам и доаѓа до степен да не можам да земам воздух пијам и одма поминува.
Избегавај ја содата, не ради бременоста, него ради тебе сама. Еден доктор баш сега скоро го прашував кажа дека е многу штетна за црниот дроб.
Знам бе срце. Ја пијам само ако ептен неможам да издржам веќе, кога градите ме печат како срцев удар да имам а ништо друго не помага. Вајда од еднаш макс два пати неделно по пола лажиче нема ништо да ми стане...инаку стварно нз што би правела..
Леле ќути знам како ти е, по цели ноќи дежурам не ме остава да спијам. Со избацување колена и лакти, со носење стомак лево десно, со преместување органи... Ако и кога ќе се родат се исто бесни ко во стомак тешко нас
Семка од маслинка имаш ли пробано да ја испиеш како таблета? Мене тоа ми помага сега кога гастро гард не ми делуваат
Да, не ми помогна. Имам пробано и жив ориз, гастро гард, ладно млеко, јаболко, не ми ни текнува веќе што друго...се што прочитав на форумов пробав, џабе. Единствено што не сум пробала е чај од ѓумбир, не знам дали да земам и тоа да пробам зошто никогаш не сум го поднесувала вкусот на ѓумбирот...
Шо знам дали ќе има некој ефект да не ти биде јак. Еве ти уште едно за проба да лизнеш сол кога ќе те фане киселина, ама малце повеќе.. и тоа исто ми има помагано порано. Други вака домашни не знам .знаев за оризот и за живо кафе мислам..
Пф маката на се ќе те натера. Еве па мене само тоа ми помага. И мене ми беше бљак на почеток, ама сега ми е најефикасна опција. И нема да бираш некоја голема маслинка па ти па, најмалата ќе заврши работа.
Маче,од оние каламата маслинки најситните што се ,малецка е семката.Ова стварно многу помага и јас ги голтам. Оној гастро гардот ми е ко прашак за печиво,бљак ,боље киселини ќе трпам него него да го пијам. Еј ,можеш и оние кисели води со арома што се на Добра вода.Јас таа со порѕокалово капаче ја обожавам