Cestitkiiiii, neka e zivo i zdravo sinceto i golemo da rasne, uzivajte si vo pregratka, kolku li e ubavo, nestrpliva sm da doznaam)
aj te molam pisi mi nesto poveke okolu vakcinite.oti jas ne sledev nikakvi predavanja a veke se porodiv ama mn sum protiv vakciniranje. inaku fala za sovetite ova za jadenjeto da se presira so viluska ne go znaev.
Chache честито, многу порано од мене се породи, а мислам дека 5.12. ти беше краен. На моево бебенце не му се излегува, вчера се изнаскокав на свадба и пак ништо. Ајде пиши ни детали во породилни приказни
Chache нека е живо и здраво големо да расте !!!И ние си немаме абер, до утре ни е терминот,ама на бебувчето мое не му се испаѓа изгледа ...ааа јас сум се понестрплива
@chache87 честитки, голем да расте дечкото, како помина жено кажувај. Ти посакувам убави моменти со бебушко
Mesinja, sakam da ve prasam nesto, dali i na vas istoto vi se slucuva?! od utre sum 30nedela bremena, i se nesto belo dole mi potekuva, ne e belo pranje, neveruvam ni deka e infekcija, pa se prasuvam dali e toa normalno ili samo mene mi se slucuva?pozdrav
Нормално е мила, ќе биде и бетер, бар кај мене е така. Немам инфекција ни кандида се е во ред ама тече ли тече, само се мијам и менувам гаќички ама не помага ништо. Тоа е мора да издржиш.
Ti blagodaram Lusy, i jas imam citano deka e normalno ama si velam pak da prasam neznam po kolku sekojdnevni trosam na den....pozdrav
Mislam deka veke sum za go ovaa team neli? Ke me druzite ma da veke site ste pred olesnuvanje, ama ako na site da vi e so lesno. Jas sum kako vremeto promenliva postojano, eden den sum super, drugiot zanikade. Bitno bebuska rovari po stomakot na mama, pogolemata dadicka si IMA zanimacija, pa cel den so igra so stomakot na mama I taka. Inaku utre sum na redoven pregled, pa se nadevam ubavo ke si pomineme. @chache87 cestito since @Bufi I kaj mene e slicna situacija, samo nesto protekuva, po malku, no dovolno da me rastrevozi, duri mi vrti nekogas I na zoltenikavo
Нормално е, има безброј жлезди кои се активираат за време на бременост чија функција е да го навлажуваат родилниот канал, се подготвуваат за породувањето. Се додека е проѕирен исцедокот и без мирис, нема потреба од загриженост, уште една мала непријатна состојба за време на бременоста.
Cestitki na site novi mamicki....a za ostanatite ke si pocekame drugo ne ni ostanuva. Inaku jas gi zemav rezultatite od poslednite brisevi i site se super. Fala bogu vo vakov period so nastinki i bolesti pomninav bez infekcii....E sega ostanuva da si go pocekam prvoto CTG iako sum bas netrpeliva. Neznam za vas ama jas sum izgubena 100%. Se zaboravam, ne mi teknuva vo momentot sto da napravam....i si sakam da mi se vrati mozokot na mesto. Inaku na rabota ke odam do kraj bidejki si se custvuvam ubavo....
Само што се вратив од ЦТГ, абер нема бебе да излага. Во четврток пак. Откако ќе влезеш во 40 недела се одело секој 2 ден, така ми кажа докторката, не знаев. Епа во четврток е мојот краен термин, ќе видиме тогаш до кај е. И вие ли сте нестрпливи како мене?
Zenski da ve prasam, za mukoziot cep, dali samo krv se gleda na gakickite i dali mora da e jasno crveno (imam slusano vo skoloto za trudnici deka kaj nekoi e i rozovo, kafeavo i sl.) Pred malku zabelezav na sekojdnevnata vloska kafeavo portokalovi locki, ne e beloto pranje sto si go imam poslednive nedeli.