1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    217
    Жени,пишав и во другата тема ама немам одговор :(
    Како изгледа тоа постепено течење на водата? 34та недела а беба одговара за 35та. Имам последните неколку дена како безбоен исцедок. Исто болките при клекнување или некои движења долу се почести и поголеми.
    Исто, ви кажа ли доктор дали пораѓајот ќе биде природен или не предвреме? Зависно положбата на бебето дали и колку е спуштено надолу на почеток на деветти. Како се справувате со стравот од самиот пораѓај?
    Поздрав

2. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Spremi si se, najsigurno da e. I papuci! :) Ne se sekavam dali davaa od tamu...

3. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Zdravo! Postepeno tecenje na vodata... mislis otkako ke pukne vodenjakot? Pa poleka tece so saati, jas si mislev deka odednas istekuva i gotovo :) ama ne bese taka, tece celo vreme i zatoa trebaat tie vloskite debelite so mrezicka da se ponesat (vo drzavnite, vo privatnite moze davaat od tamu). Iscedokot najubavo da vidi ginekolog od sto e predizvikan, ama mislam deka ne e strasno. Brisevi sekako ke treba pred da pocnes na CTG vo bolnica da odis.
    Vo vrska so poragjajot ako se e uredno i e OK sekako ostavaat da se ceka prirodno. Carski zakazuvaat ako nesto im kazuva deka prirodno nema da odi kako sto treba. Vo privatnite mislam prifakjaat i na dogovoreno carski, vo drzavnite kliniki mislam deka sekogas se za prirodno do posleden moment ako ne mora carski.
    A vo vrska so stravot... prviot pat povekje se plasev zasto ne znaev sto me ceka, tolku filmovi, tolku prikazni..., megjutoa najiskreno otkako mi pukna vodenjakot osekjav samo ogromna vozbuda i srekja edvaj da go vidam bebeto :). Slusav bukvalno se sto ke mi kazea sestrite i babicata vo predrodilna sala, odev pa gi izdisuvav kontrakciite, gledav da ne vikam, da ne placam za da ne si ja gubam silata i vo rodilna sala bev so 10 prsta otvorena i za 15 min iskoci bebeto :). Ubavo bese mnogu. Sega sum pri kraj so vtorata bremenost, isto taka sum vozbudena kako se ke se odviva, megjutoa planiram uste od sega da bidam srekjna i pozitivna koga ke vlezam vo bolnica, se da slusam, da bidam silna i se ke bide dobro. Maticniot vaka mi zboruvase pred prvoto poragjanje - ragjanjeto e najpriroden proces sto zenite od pamtivek go pominuvale sami. Zivotnite ragjaat sami. Babici nemalo od sekogas, a od pred 100/200 godini zenite se poragjaat so doktori. Taka da nie sega ja imame prednosta da sme i so babici, i so sestri, vo bolnica, so doktori, so sekakvi pomagala sto moze da se koristat i mora se da bide dobro. Taka ke si mislam i sega :). Bolkata kakva i da e pominuva, inaku ne bi se osuduvale lugjeto na vtoro, treto, cetvrto... tesko e da se bide roditel nekomu cel zivot 24 casa na den, toa e pogolemata rabota :). Ama se vredi <3 So lesno!!!

На crazylady, Dikinzi, Anenik и 9 други им се допаѓа ова.
  4. mamaibebe

mamaibebe Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    66
    Od koja nedela ve pratija na ctg?sum zaboravila kako bese....utre vleguvam 36ta

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    18.275
    Јас последен пат кај матичната бев во 34та недела и ми рече од 36та си одиш на цтг таму кај што ќе се пораѓаш.
    Ми дадоа упат за на гак, бев вчера 36+2, само на ехо ме виде докторот ,кога прашав за цтг рече нема потреба,контрола за 3 недели, а во случај на болки на 5мин да се појавам во било кое време..

На mamaibebe и Kaetana им се допаѓа ова.
  6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Женска дали ја излечи стрептококата, која недела си? дали случајно се породи? :)
    јас ја имам цело време и неможам никако да ја излечам.. пиев антибиотици ама нема фајде.. нз друго што да правам.. кажи ми те молам дали ја среди..

7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Се породив во јуни :)
    Водата беше заматена и одма црп на бебе му проверија дали има инфекции ако се напило. Моето мемаше. Ама во родилиште имаше случаи и што имаа инфекција бебињата, одма им дадоа антибиотик и не е ништо страшно. Едино ппред да раѓаш потсети ги докторите да ти стаат антибиотик инекција, мене не ми ставија немаше вррме.

На Dikinzi и Miss.N им се допаѓа ова.
  8. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    честитки да е здрав и жив бебушот :) а порано се породи? викаат дека носи и предвремено породување..
    природно или царски се породи?
    страв ме фаќа пошо никако неможам да се ослободам од неа се отрув од антибиотици.. :( значи немаа галје бебушите да бидам пораат.. кај мене се е ок за сеа со бебушот и водата.. 27 недела сум .. ставам макмирор вагиналети сеа..

9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    На време се породив, точно на термин. Природно. Со лесно, се ќе биде во ред.

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Feminki, ajde iskustva kolku dolgo moze 3 cm otvoreni? :) Nokjeska imav strasni bolki 2/3 saati, bev na CTG, nisto ne pojavuva, ama 3 cm otvorena. Se vrativ doma zasto se smirija bolkite i mi rekoa nema garancija kolku dolgo moze vaka. Moze da se vratat bolkite za nekolku saati, moze so denovi. Ne se brzam, sakam da dojde noemvri :).

11. MMA

MMA Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2019
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    159
    Здраво на сите,
    Како се чувствувате?
    Јас сум 30+3 и до сега се е како треба. Споделете искуство :)

На Dikinzi, Ann.loves.you и Филотеа им се допаѓа ова.
  12. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Здраво како сте . Јас сум нова во третото тримесечие . Сум 27 +2
    Не ми се верува колку брзо помина месеците еве 7 ми месец од вчера . Добра сум , ме факат грчеви повремено иако пијам магнезум .

На kavadar4anka, Dikinzi, Ann.loves.you и 2 други им се допаѓа ова.
  13. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Денес полни 29 недела, почнавме 30та да ја раситнуваме :l: Не ми се верува колку брзо летна времето... И јас како и сите пијам витамини, наутро почнувам се разбира со еутирокс, па МагЦитра... со појадокот пијам Хемовит+Вит С 1000 крвта ми е слаба, па после час време пијам Фемибион 2 :). Истите витамини ги пиев и во првата бременост, само што сега нема одмор. Болки осеќам повремено доле кај коската, навечер се потешко ми е спиењето... тоа ти е ,, друго стање" :D

На Dikinzi, Sexybaby86 и 0ли им се допаѓа ова.
  14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.109
    :hai: Од денес тука

На Sexybaby86, 0ли, BY<3 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mala30

Mala30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    250
    Здраво мајки. Јас сум 36та недела. Денес бев на преглед кај матичната и ми рече дека бебето касни со големината цели три недели.
    Ме прати во Чаир и ми рече да ми дадете клексани, ама во Чаир се вика дека бебето е супер за неделите.
    Дали на некоја членка и се случило вакво нешто, немам ум сега што да правам. Понеделник ке одам на трето мислење најверојатно...

16. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.005
    Допаѓања:
    5.542
    Колку е големо ?

17. Mala30

Mala30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    250
    Според матичната е за 33та недела 2100. А во Чаир ми рекоа 2800 дека е

18. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    318
    Moeto vo 30+2 bese 1700 i doktorkata mi e prezadovolna so goleminata..
    Taka da i tvojto e super, nema potreba da se zagrizuvas.
    Mnogu stresovi vi pravat doktorite za bez veza (facepalm)

На Mala30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    318
    Screenshot_20191220-230359_Pregnancy+.jpg

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.504
    Допаѓања:
    23.738
    Мене ми згрешија и тоа не само кг туку и во раст.. од ординација излегов со плачење 5 дена не знаев каде сум. Според таа мојата беше 31/2 недела 1000г и 2 недели каснење во развој т.е недоразвиено стомаче. Во 32 недела бев на скрининг Ремедика (после 5 дена) таму ми кажаа 1700 и дека со бебчо е се во ред, нема потреба од грижи.