Bev na doktor, me pregleda na eho i vaginalno i kaza toa e bila sokrvicata, 1cm grlo na matka, bebceto spusteno nisko so glavata, meko grlo na matka...so drugi zborovi mozno e da iznenadi maliot a sum 2nedeli pred termin
Ke vidime Lusi, kaj nekoi i posle 2 nedeli od paganjeto na cepot pocnuvalo poraganjeto, sekoj razlicno... Ti kako si?
Мешиња еве ме и мене,Честитки за @chache87 да е живо и здраво синчето мила,дај Боже сите лесно да поминеме како тебе. Во петокот бев на ехо и сеуште постелката ми е прв степен на зрелост,има доволно плодова вода,така да ќе тераме изгледа до крај со цуца моја.Инаку уште си одам на работа,ама веќе се чувствувам изморена и кога ќе станам насабајле сум како да сум копала,а не спиела,и од понеделник веќе нема да одам. Стомакот никако да се спушти и кога сум најадена неможам да седам ни да лежам,има ли некои вежби за спуштање,постојано сум во движење,дури премногу за трудница,ама ете не оди надолу Поздрав до сите се читаме
Многу ми е голем стомакот и се уште горе.При вагиналниот преглед др. ми рече дека има време уште, иако утре 4.12. ми е термин.
Se plasam deka temava nema da bide tolku aktivna otkako ke se porodite, a ve ima dosta za ovoj period, kako i da e na site vi posakuvam da vi bide so lesno poroduvanjeto, bez maki i so mnogu radost! E sega imam edno prasanje, koga pravevte brisevi i dali e zadolzitelno? vo koja nedela? mene doktorov moj se uste ne mi napravi brisevi, neznam dali da baram sama ili da ostavam na nego?! nemam nikakvi problemi ama ve citam tuka i se nekako mi e strav! eve 30nedela sum i do sega samo krv i seker mi ima provereno i nisto drugo!pozdrav
I jas isto ke te druzam nemaj gajle... Inaku rano ti e za posledniot bris, mene vo 36ta nedela mu go zemaa toj eden samo posleden bris sto se zemal na kraj od bremenosta.
Не се секирај, мене во 35 недела сите 6 ми ги земаа. 3 мислам дека се оние на почетокот што се прават, а 3 се кламидија, микоплазма и уште нешто... Во секој случај, можеш да ги направиш сите на крај - 35-36 недела. И без тоа тогаш мора да се направат ако сакаш спонтано породување.
Mesinja ve citam i gledam deka poveketo go nadminuvaat krajnoto termince....moze i doktorive neznaat bas tocno da ni go presmetaat... jas denes vlegov vo 37 nedela i seuste odam na rabota. Se custvuvam odlicno osobeno koga bebusko mrda...na CTG sum tek nadedniot petok imam mnogu vreme za cekanje....ama se trudam sto poveke da dvizam i da si go organiziram vremeto bidejki iscekuvanjeto za sredba so princezata bez nikakvi drugi aktivnosti ubiva!!! Znam deka od mene nisto ne zavisi ....koga ke saka madam togas ke izleze...moe e samo da bidam podgotvena za najubavata sredba vo zivotot!!!
Jas gi napraviv vo 36 nedela site 4 i site mi bea negativni, a dr. sepak mi dade da stavam poliginay vaginaleti bidejki imam mnogu zgolemen sekret. rece ne steti toa nisto. sega gi stavam i podobro nekako kako da mi e.
Иста ситуација беше и кај мене.Се негативно но мн секрет имав.Таман почнав да ги ставам за два три дена се породив
Каде сте сите?Да не се породивте ме оставивте сама да си пишувам Ајде чекам убави вести. Јас како што гледате уште сум тука.
Јас сум уште тука!!! Не си сама ...... Колку сум само нестрплива немозам да ви опишам,легни стани само со помисла сум ајде кога,кога??? Утре здравје сме на CTG па ќе видиме до кај сме и колку сме отворени...поз.мешиња !!
И ти ли? До кога ќе чекаме?Што ти вика др?7-12 дена мене ми рекоа вчера да почекам, ама не се издржува веќе, огромна сум, едвај се движам.Овие последниве неколку дена рацете ужано ме болат од што ми се отечени.
Jas sum tuka ne si sama LusySky ...a tebe terminceto koga ti e? Jas nekako imam precustvo deka ke teram do kraj iako za toa treba da pocekam uste celi 3 nedeli. Sepak se dvizam sekojdnevno niz prodavnici i trgovski centri...vcera kupuvav higiena za maleckoto prasok za perenje pelencinja.....Denes planiram se da isperam ama se dvoumam sto da spakuvam za vo bolnica...za poroduvanje sto si stavivte vie vo torbica? Edni vikaat samo higiena pa naknadno posle poroduvanje nekoj ke donese obleka za maleckoto drugi vikaat moze pred poroduvanje i spavaca za mene i higiena se.... stvarno neznam!!!
Ќути и јас исто, неможам да ги движам прстите на рацете али во текот на денот ми се стабилизираат...а Др. истото и мене ми го рече 7-15 дена,само ме теши тоа со ми рече дека и може у секој момент да не изненади бебушко наш ке видиме утре на CTG-то што ќе каже.... вие два дена осеќам дека многу клоца бебушот иии бууутка надоле ме болииии и тоа како .....јас и ти сме значи тука некаде,,само со лесно со убаво да си минеме сите
И јас сум тука женски,конечно денес последен ден на работа,доста беше се изнаработив,сега сакам малку да одмарам и да се спремам психички за бебушот,синоќа го наместивме креветчето и дури тогаш станав свесна дека уште малку ќе имам бебе,исправ некои алиштенца,иам уште ама ќе ги досредам овие денови. Мене терминот ми е до 19 декември ,ама јас мислам дека ќе го надминеме или па не,бебе ќе каже хахха. @LusySkyDiamonds колку полигинакс стави,едно паковање? И јас ставав неопенотран,а еве уште имам секрет и тоа овие денови пообилно,а брисеви уредни? @BellaS ти до каде си мила? Каква е ситуацијата? Ние со @Najmili изгледа последни ќе си чекаме Ве поздравувам сите и со лесно да ни е
И јас сум тука, и верувајте последна ќе бидам, иако се се спремаме демек порано... Сега си дојдов од цтг, уредно. Вчера и денес бебе слабо се движи, нервите ми ги изеде. Не благо, не кока кола, џабе. Стварно ме нервира, а втор пат вака се залежува. Абе @janickaskopje ја снема, на дума ме стави...?