Вчера на два-три пати имав вртоглавица кратко траеше, еве и сабајлево еднаш не знам дали да одам на лекар, не ми се случило ова до сега, крвна слика последно пред точно еден месец во ред ми беше. Дали е нормално?
Мене ми се случило неколку пати од лошо спиење,укочен врат и такви работи,освен во меѓувреме ако не ти се намалило железото. Мислам дека не е нешто страшно,пробај да пиеш многу вода,да не ти бара телото вода.. Ако не помине за некој ден отиди на лекар да те видат чисто
@elimkd За еден месец може доста да се смени крвта, можеби треба да си ја провериш пак, месец дена штом поминало. Да не паднало железото во меѓувреме. И притисок измери си. Се извинувам, не сум трето тромесечие, но ве читам.
Мене ми се случи неколку пати, па проверив крв и излезе дека и железото и хемоглобинот значително ми опаднале за разлика од последниот пат кога проверував. Нормално е во трето тромесечие, само мораш да провериш. Мене одма ми даде докторката Малтофер, чекам да ми ги донесат од Бугарија да почнам да ги пијам. Тоа е, си зема бебе резерви од мајката, и како што расте и тоа, му се зголемуваат и потребите, па крвта страда
Да, мене ми се случило неколку пати така од нигде никаде да ми се заврти или дома седејќи или надвор излезена, одејќи..исто и мене крвта супер, се хранам добро, со витамини, зеленчук да речеш ете не јадам како што треба па затоа....којзнае што е, друго стање џабе не рекле Србите, ќе си ќутиме и ќе издржиме се
И јас исто се хранам здраво обавезно овошје, зеленчук, салата, само вода пијам, све кувано... ќе видам другата недела Фала ви на сите Со лес нека ви е
Јас сум цела бременост со вртоглавица Не секој ден, ама често ми се случува. Имам и доста низок притисок. Не се плаши. Пијам и Б6 па со тоа малку ми е подобро.
Сакам да ве прашам дали почнавте со пазарење и од која недела? Шубе ми е некако, уште ми е стегната душата. Како сте? Како се носите во трето тромесечке?