1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.757
    Допаѓања:
    93.459
    Јас од почеток одам по 6 пати,сега па како притиска мислам едвај стигам до вц.Не се плаши,најнормално е.

На elimkd и RAK91 им се допаѓа ова.
  2. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.578
    Пред да легнам мислам дека никако не стигам до креветот, по 10 пати се враќам во вц, мочкам само една капка, а мислам ќе има цел млаз. Ама и доста вода пијам.

На Jana06 и elimkd им се допаѓа ова.
  3. Anna-Karenin

Anna-Karenin Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    289
    Да се пријавам и јас во "мочлите"хехе. Станувам скоро н секој 1-2час, така ми е од 7ми месец.

На Scorpio87 и elimkd им се допаѓа ова.
  4. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    138
    Пробајте да пиете помалку вода неколку часа пред спиење. Дефинитивно ќе го намали месечарењето до тоалет :)

На BY<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.578
    Имате менструални болки?

6. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    1.364
    Јас сум 35+3 пред некој ден имав,многу ретко се случува и кратко траат. Кога ќе осетам се покривам,го топлам стомакот и ако се напијам магнезиум одма поминуваат..
    И мене ме плашат ама кога траат кратко не се секирам

На Scorpio87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.578
    Јас сум 34+5 и вчера ги осетив, еве и сега сабајлево, веќе 20 мин, како ме тишти долу.
    Пиев сега магнезиум, па ќе видам како ќе биде. Кога ти е термин?

8. Ann.loves.you

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    1.364
    На 16ти март ,тука сме негде..

9. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.578
    А кога се алармантни болкиве менструални? И не ми поминуваат баш. (facepalm)

10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.757
    Допаѓања:
    93.459
    Немам сеуште болки,но поназад сум од вас 32+3 сум.
    Сакав да прашам,со енергија како сте?
    Јас се помалку ја имам,дома сум веќе не одам на работа,лесни секојдневни обврски извршувам,и до маркет одам пеш,некои си 600-700 м ми е оддалечен.Едвај се враќам,некако се на лежење ме тера.До пред некоја недела функционирав најнормално,полна енергија,сега нагло ко скапана сум.
    Дали железо ми е паднато нагло,поима немам..

11. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Јас сум 36 недела , умор осекам повеќе но доста сум активна на работа одам сеуште и пешачеме преку ден со мажот . За станување сега оваа недела почнав да станувам за мочање инаку до сега не ми беше проблем. А и доста вода пијам . Апетит некој зголемен немам и така

На dunika и Ann.loves.you им се допаѓа ова.
  12. Ann.loves.you

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    1.364
    @RAK91 незнам да ти кажам зошто ги имав 2 пати до сеа и траеја 10мин макс,па така не ни прашав доктор. Ако сакаш јави се кај матичната да не си создаваш страв. А и незнам до колку се нормални..
    @dunika за замор јас немам што да кажам ,зошто сум високоризична бременост па постојано одмарам и секако и до лекар да отидам веќе ми е како да сум искачила некој врв..
    По тоа што сум читала на крај веќе треба да се штедиш,да одмараш колку можеш,сепак тежина имаш.
    Кај секоја е различно ама мислам најдобро е да си го слушаме телото,ако се заморуваш и те тера на одмарање тогаш одмарај си и така си дома..

@PinkGir123 вода пијам и јас по 3 литри,осеќам жед постојано. Дури последното литро мислам дека во спиење го испивам и само станувам.
    А се гледам баш во огледало и гледам дека немам целулит, си викам еден добар бенефит од водата:D(y)

На Scorpio87 и dunika им се допаѓа ова.
  13. VanillaSky1

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    138
    Ако се силни болките сепак е најдобро да се јавиш или отидеш кај матичен гинеколог или до ГАК. Нека те прегледаат да си бидеш мирна.

На RAK91 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.578
    Бев и цтг е мирно, ама болките тука се цело време. Не се јаки туку онака тиштат постојано. Па ќе видиме :)

15. VanillaSky1

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    138
    Ти дадоа некоја терапија? Магнезиум или слично? Од што рекоа дека се болките?

16. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.578
    Не знаат ни они, се беше ок. Ако продолжат болките ќе одам пак на цтг. Ми дадоа таблети и да продолжам со магнезиум.

17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    11.030
    Имам и јас, 35та недела сум. Ако земеш предвид дека бебето последните недели по 200-200 и кусур грама става на тежина, значи од тоа ширење се јавуваат.

И мене ми се језиви, ги имам и почесто, особено кога се заморувам или ако се изнервирам, и ко за беља ќе ме стегне половината и ќе си речам пак нервирај се за глупости, трпи сега. Ќе се искарам самата, ќе стегнам еден магнезиум шумлива и ќе прилегнам.
    А @dunika , и кај мене енергијата се намалува, не е постојано така, ама не ми е прелесно. А железото ми е во ред.

На Scorpio87, dunika и RAK91 им се допаѓа ова.
  18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.109
    И кај мене исто, се изморувам ептен брзо, движењата ми се успорени иако не сум голема, крвната слика ми е добра

19. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    318
    Неделата со мм пешачевме во парк, па вечерта имав баајги менструални болки, а еве денес влегов во 9ти т.е. 36 недела, така да малку се подуплашив, но сигурно од движењето беше. Еве од тогаш навака немам. Патем термин ми е 12 март, па еве тие што сме блиску со термини ќе си се консултираме :)

На Ann.loves.you, dunika, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.578
    Два дена ги имав по ред, вчера дури цел ден, дури и нозете ми беа пресечени, исто како пред да добијам, и затоа се уплашив. И денес ги имам по малку, не знам може од тежина веќе, плодот си расте. Јас сум доста слабичка, имам +10 ама се ми е во стомак.

Исто потешко се движам, одма се заморувам, ама секој ден идам да шетам, за да не се залегувам многу.
    Најтешкото допрва иде :lol:

На PinkGir123, Ann.loves.you и Scorpio87 им се допаѓа ова.