Лелеее алал да ти е до тука штом си издржала со работа, браво. Јас до 4 ти месец одев и тоа едвај, кога дознав дека сум бремена, на почетокот си земав 2 недели боледување и после идев до 4ти месец и си земав боледување до крај.... Што се однесува до мешко и мојот е таков, 36 недела влегувам, менструалните болки зависи колку ти се чести и колку се издржливи, ако се постојани цел ден тогаш иде Д денот и спремај си се лека полека. Ако доаѓаат накратко и си идат и не доаѓаат пак тогаш уште не е тоа, ама пак се спрема матката дека набргу ќе биде. Види како ќе ти се болките па ако треба иди до таму каде што ќе се пораѓаш, да те ѕирнат. Со лесно
Мене ми се покачи неколку пати во трето тромесечие,ми дојде и до 170. Се напив два бедоксина (бев на лекар) и ми се смири.
Фала ти мила, еве се ближи среда ќе одам на преглед и цтг кај докторот што ќе ме пораѓа, па ваљда после тоа нештата ќе бидат појасни Инаку околу работата, немаат баш многу разбирање, шефицата ми е во стилот јас кога бев бремена до крај идев на работа бла блааааа али па затоа нишо не ме малтретираат само си седам искрено побрзо ми поминува и денот, не сум навикната дома да седам, мислам ќе збудалам од досада и од мисли што ќе ме напаѓаат Ќе бидеме во контакт, ќе ве информирам ако има нешто ново
Како си се осеќаш, така прави. Ако можеш да издржиш, оди. Мое искуство, првата бременост одев до последниот ден без проблеми, втората едвај издржав до околу 3 недели пред породувањето, ама оти беше близначка до крај сé ми беше потешко.
хахаха ме изнасмеа мила браво штом ти текнало на секс. јас сум 32 недела и мислам дека ми треба кран да се превртам а не па секс да имам. Уживај за сите
Јас сум 36 та и сакам ама не можааамм, баш како што викаш, да се оревртам не можам, а камоли секс да имам, сирот маж само го туркам кога ми се приближува, во текот на ноќта, ама нр можам немам ич желба
Јас 30та, а таква желба имам... Мислам дека 2 месеци не сме имале. Кај нас е обратно, му викам кога ќе дојдеш купи кондоми и нонстоп 'заборава' Ми вика страв ми е, стрпи се уште малку. Се надевам дека после пораѓај нема да се запустиме.
Ние на почеток нормално си имавме, не ми беше тешко ич и имавме и желба, ниту стомакот ми беше голем, до 7 месец не ми се ни познаваше, крај на 7ми преку ноќ рипна и секој ден како да се дува ко балон се повеќе. Плус тоа никогаш немаме кондом употребено откако сме заедно, во сите 3 бремености имаме нормален секс без заштита и со свршување внатре
Се шалиме дека ако имаме почесто, бебе побрзо ќе излезе Инаку немам некоја посебна желба овие последни 2 месеци, сум заборавила како изгледа Во карантин сме со маж ми
Јас првите три месеци само на тоа мислев, мислам дека го исцедив мажот ми не дека му било лошо е после кога почна да ми се познава стомакот и он не сакаше. Страв го било дека ке го повреди бебето и ете така почна апстиненција која уште трае :/ веќе не се сеќавам ни како беше хаха незнам после пораѓајот како ке биде баш ме загрижува таа мисла
Аааа нас не ни е страв за бебето, т.е. мене малку ми е страв да не ми пукне водењак баш у тај момент, а мм мува не го лази, ме гледа како и претходно, јас му викам страв ми е, немој, а он еее ајде бе од што страв, ќе бидам нежен
Абе маж е ке го удри тоа спермата у глава и толку е сум слушнала тоа помагало за полесен пораѓај. А штом веќе си во 9ти месец (мислам дека така прочитав некаде) ич гајле да не ти е и да пукне
Да да тогаш подобро нека почека уште малку, кај толку се издржало нека поседи. Со лесно да ти е и со убаво па чекаме вести
Денес бев на цтг, ама бебе мирно бубаче Го мрдаа, сма слабо реагираше, може успано беше Вие од 37ма недела како одевте на цтг, секоја недела или?
Да, секоја недела се оди. И моето беше успано сабајле па ме пратија да доручкувам убаво и да се вратам пак. Е после тоа да видиш мрдање, како лудо се вртеше цело време додека бев уклучена на Цтг