1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    3.825
    Лелеее алал да ти е до тука штом си издржала со работа, браво. Јас до 4 ти месец одев и тоа едвај, кога дознав дека сум бремена, на почетокот си земав 2 недели боледување и после идев до 4ти месец и си земав боледување до крај....
    Што се однесува до мешко и мојот е таков, 36 недела влегувам, менструалните болки зависи колку ти се чести и колку се издржливи, ако се постојани цел ден тогаш иде Д денот и спремај си се лека полека. Ако доаѓаат накратко и си идат и не доаѓаат пак тогаш уште не е тоа, ама пак се спрема матката дека набргу ќе биде.
    Види како ќе ти се болките па ако треба иди до таму каде што ќе се пораѓаш, да те ѕирнат.
    Со лесно :)

На Martka и Scorpio87 им се допаѓа ова.
  2. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Имате висок пулс?

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    18.275
    Мене ми се покачи неколку пати во трето тромесечие,ми дојде и до 170. Се напив два бедоксина (бев на лекар) и ми се смири.

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    318
    Фала ти мила, еве се ближи среда ќе одам на преглед и цтг кај докторот што ќе ме пораѓа, па ваљда после тоа нештата ќе бидат појасни :D:D
    Инаку околу работата, немаат баш многу разбирање, шефицата ми е во стилот јас кога бев бремена до крај идев на работа бла блааааа али па затоа нишо не ме малтретираат само си седам :) искрено побрзо ми поминува и денот, не сум навикната дома да седам, мислам ќе збудалам од досада и од мисли што ќе ме напаѓаат :$
    Ќе бидеме во контакт, ќе ве информирам ако има нешто ново :D:l:

На Thallia и Kallias2 им се допаѓа ова.
  5. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.578
    Во 9ти месец се препорачува секс? :)

На Babymaybe му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    ohooo....i toa so svrsuvanje vnatre...za da omekne grloto na matkata...no da e odobreno od doktor;)

На Petrova Ceca му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Како си се осеќаш, така прави. Ако можеш да издржиш, оди. Мое искуство, првата бременост одев до последниот ден без проблеми, втората едвај издржав до околу 3 недели пред породувањето, ама оти беше близначка до крај сé ми беше потешко.

На Scorpio87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mare92

mare92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    160
    хахаха ме изнасмеа мила браво штом ти текнало на секс. јас сум 32 недела и мислам дека ми треба кран да се превртам а не па секс да имам. Уживај за сите :D :D :D

На Lady Leona, RAK91, Butterfly1107 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    3.825
    Јас сум 36 та и сакам ама не можааамм, баш како што викаш, да се оревртам не можам, а камоли секс да имам, сирот маж само го туркам кога ми се приближува, во текот на ноќта, ама нр можам немам ич желба :sweat:

На Scorpio87 и Jana06 им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.796
    Јас 30та, а таква желба имам... Мислам дека 2 месеци не сме имале. Кај нас е обратно, му викам кога ќе дојдеш купи кондоми и нонстоп 'заборава' :D Ми вика страв ми е, стрпи се уште малку. Се надевам дека после пораѓај нема да се запустиме.

На Bebac и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  11. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    3.825
    Ние на почеток нормално си имавме, не ми беше тешко ич и имавме и желба, ниту стомакот ми беше голем, до 7 месец не ми се ни познаваше, крај на 7ми преку ноќ рипна и секој ден како да се дува ко балон се повеќе.
    Плус тоа никогаш немаме кондом употребено откако сме заедно, во сите 3 бремености имаме нормален секс без заштита и со свршување внатре :whew:

На Kitten, Scorpio87 и Jana06 им се допаѓа ова.
  12. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.578
    Се шалиме дека ако имаме почесто, бебе побрзо ќе излезе :lol::lol:
    Инаку немам некоја посебна желба овие последни 2 месеци, сум заборавила како изгледа :) Во карантин сме со маж ми :lol:

На mare92 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mare92

mare92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    160
    Јас првите три месеци само на тоа мислев, мислам дека го исцедив мажот ми :D не дека му било лошо :D е после кога почна да ми се познава стомакот и он не сакаше. Страв го било дека ке го повреди бебето и ете така почна апстиненција која уште трае :/ веќе не се сеќавам ни како беше хаха незнам после пораѓајот како ке биде баш ме загрижува таа мисла

На Jana06 и Kallias2 им се допаѓа ова.
  14. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    3.825
    Аааа нас не ни е страв за бебето, т.е. мене малку ми е страв да не ми пукне водењак баш у тај момент, а мм мува не го лази, ме гледа како и претходно, јас му викам страв ми е, немој, а он еее ајде бе од што страв, ќе бидам нежен (facepalm) :D

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mare92

mare92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    160
    Абе маж е ке го удри тоа спермата у глава и толку е :D сум слушнала тоа помагало за полесен пораѓај. А штом веќе си во 9ти месец (мислам дека така прочитав некаде) ич гајле да не ти е и да пукне

16. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    3.825
    Епа викам рано е де, денес влегов во 36 недела, нека поседи уште малку викам, затоа :)

17. mare92

mare92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    160
    Да да тогаш подобро нека почека уште малку, кај толку се издржало нека поседи. Со лесно да ти е и со убаво па чекаме вести :D

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    3.825
    Фала душо и тебе исто :)

На mare92 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.578
    Денес бев на цтг, ама бебе мирно бубаче :) Го мрдаа, сма слабо реагираше, може успано беше :)

Вие од 37ма недела како одевте на цтг, секоја недела или?

20. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    3.825
    Да, секоја недела се оди. И моето беше успано сабајле па ме пратија да доручкувам убаво и да се вратам пак. Е после тоа да видиш мрдање, како лудо се вртеше цело време додека бев уклучена на Цтг :D