Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Najmili, mi pomina na 4.12 mi bese i da mnogu i mene mi mrda ovie 2 - 3 dena i me stega dole besikata, pa se nadevam kaj i da e ke izleze.
    Azelea, uste ne sum gi potrosila mi ostanaa uste 2 vagin. i veke nemam sekret. Mislam deka poliginay se najdobri. Jas prethodna stavav kanesten i ne mi pomognaa. Da ja nema janicka, mozno e da e na box, obicno sekoj den se javuva. Ajde ke doznaeme naskoro. So sreka srcki na site!!!

На heppymom му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Lezi malku na leva strana i posle svrti se na grb, pogali go meseto i ke promrda:) taka mi preporacaa od bolnica, na site vi posakuvam so lesno da vi bide, ke si dobiete najubavi podaroci za nova godina:))pozdrav

На heppymom и Kaetana им се допаѓа ова.
  3. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Sinko dojde na svet na 04.12, carski so spinalna amestezija bidejki me fayija bolki a ne mozev da se otvoram nikako I plus pokaven pritisok. Se mina vo najdobar red. Pozdrav I kiss za site :inlove:

На espana, menelele, azelea и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    @BellaS честитки за бебуш нека расте големо :*

5. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Еве ме и мене во 42, незнам и докториве до кога ќе ме измачуваат! Го молам фемина модераторот да ми отвори трофеј со најдолг стаж на темава :) пукнав! Незнам веќе ни каде ни како да се пожалам.

На Kaetana, heppymom, pilenka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    @BellaS Честиткии!!!! :) Нека е живо и здравоо големо да расте !!!
    @Domakica Сигурно ќе ве изненади бебушот неделава ајдее само со позитивна мисла ,знам како ти е еве и јас сум се понестрплива....не има повеќе :D

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Честитки @BellaS на мојот термин се породи :) Сега одиме на ЦТГ пак да видиме што ќе кажат денес. И мене ми се смачи секој 2 ден на ЦТГ, ама тоа е, немам болки, не сум отворена, му се седи на бебе уште во стомачето, убаво му е.

На heppymom му/ѝ се допаѓа ова.
  8. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    @LusySkyDiamonds Хахаха што κе пρавиме јас и ти ,бебушκиве наши немаат абеρ за испаѓање... само со си дојдов од ЦТГ ми ρеκоа по два дена паκ,плодова вода си има и на душичκата моја му е убаво топло...а мамичκа неκа чеκа,мажот ми ми виκа детево е инат κаκо тебе хахахаха

9. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Исто и јас сега се вратив од ЦТГ...може се видовме таму :) Има плодова вода, постелката е зрела, ама бебето не еуште спуштено и абер си нема. Докторката ми рече не сакам да форсирам кога ќе биде тогаш. Во вторник сум пак.

На Domakica и heppymom им се допаѓа ова.
  10. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Последниве 2 дена почнав доста да отекувам... Рацете т.е. прстите на сабајле, ама во текот на денот се враќаат во нормала. Ама нозете обично на крај на ден се случуваше да ми отечат. Сега... На пола ден, а денес и станав со отоци... Не ми се страшно многу отечени и ако ги кренам + масажа олабавуваат, ама сепак се замислив.
    Нормално прв параноичен момент е помислата на прееклампсија, ама ја отфрлам оти немам други симптоми... И притисокот ми е ок (иако измерен со гној апаратче)...

Така што ќе си препишам на килажата и сепак, 37 недела.
    И неубавото спиење што почна да ми се случува во последно време... Како мумија спијам, не можам да се вртам, ептен по малце, колку да не се здрвам...

Сепак, не се жалам.
    До 36 недела бев супер.
    Треба да го ценам тоа.

11. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Сабајлето имав многу јаки контракции или барем јас така помислив бидејќи многу ме болеше не можев да спијам цела ноќ и некаде околу 13 ми падна чепот, па отидов пак на преглед, но ништо, ме вратија, не сум на 1 цм отворена. Контракциите на самото цтг беа многу мали.

12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @LusySkyDiamonds
    Ајде Луси, спремај се. :)
    А после чепот немаш контракции? Ич?

13. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Се' ми се чини дека Луси е на пораѓај веќе :lol: Со лесно мајче, само смирено! :sun:
    Честитки на новите мамички, и' посакувам побрзо олеснување на Домачица, и опуштено за сите други кои го поминуваат ова тромесечие :f:
    Јас влегов денес во 39та, ама немам никакви симптоми, нит болки. Па ко за беља, сега, после месеци лежење и пазење, се крена бебушов и ми го искина желудникот (facepalm) Сите наопаку, јас терсене, сега ќе треба да го симнувам....

14. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Не, не дома сум уште, утре сабајле ќе одам пак, па ќе видам што ќе ми кажат.Немам јаки контракции, се издржуваат.

На pilenka, Moira, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Neka ti e so lesno Lusy:)

16. Najmili

Najmili Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    48
    Mamicki kako ste? Jas vcera konecno ja isprav i ispeglav oblekata za princezata...torbickata e spremna e sega ostanuva da si pocekam koga ke resi maleckoto da izleguva!!! Inaku vo petok sum na CTG za prv zat i edvaj cekam da vidam sto ke mi kazat. Na rabota ke bidam uste ovaa nedela od slednata planiram da si zemam odmor.. Ne deka mi e tesko no imam 2 nedela pa da ne mi propadnat bi sakala da gi iskoristam. Azelea so lesno neka ti e denes veke nekako e normalno da bide nadminat terminot. Se nadevam ke uzivate vo poslednite denovi od bremenosta so kitenje na elkata ukrasuvanje na domot spremanje na domot za noviot clen koj pristignuva....onaka kako sto jas go uzivam sekoj moment i uste od sega se plasam deka ke mi fali. Inaku za setnaje sekoj den akam niz prodavnici. Ama veke preterav so kupuvanje i spremanje i zatoa sega samo ke uzivam vo praznicnata idila i ke go ocekuvam moeto malecko novogodisno paketce....

На danichap, pilenka и joy1 им се допаѓа ова.
  17. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    136
    Еве ме и мене :) од денес 40та недела,немам ништо од болки ниту најава за излегување на бебуш. Две-три трудници што бевме тука блиску со термините веќе се породени,и јас очекував некаде 38 недела дека ќе се породам ама засега се е мирно. Утре идам на болница на преглед па ќе видиме што ќе кажат-каква е состојбата :lol: Изгледа ќе се придружам и јас на неколкуте трудници што го надминале терминот и си чекаааааат 8)

На azelea и pilenka им се допаѓа ова.
  18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    15.755
    @BellaS честитки драга,да е живо и здраво синчето,му се брзало на душичето:)
    @LusySkyDiamonds ајде кај и да е се гледа крајот,сум слушала дека по паѓањето на чепот може и дури после некој ден да те фатат појаките контракции.
    И јас од денеска сум дома,еве си пеглам некои алиштенца за бебушка,во четврток сум на прво цтг и јас.Леле женски бе како го издржувате тој вагиналниот преглед,јас мислам од тој сум највеќе исплашена колку од раѓање:(.Инаку,овие два три дена насабајле се пудам како со некои грчеви ептен доле ниско како предменструални,и грбот и половината ме болат по малку,сигурно се оние лажни контракции,или веќе и матката ми се припрема :nod:.
    @danika ти каде ќе се породуваш?
    @Domakica ја нема може и она се олеснила
    @Najmili и јас планирам да си ја китам елката овие денови:dance:

19. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Ме пуштија по цтг-то и вагиналниот преглед дома, а отворена бев 2 цм, но др. ми рече подобро е дома да си се отвориш и ако ти пукне водењакот дојди. Контракциите не ми беа големи, а болки имав. Може прагот на толеранција ми е мал, не знам, ме боли некако, едвај издржувам кога доаѓаат, но среќа траат многу кратко, некои 20-30 сек. Азелеа, вагиналниот преглед не боли ич, само рашири ги нозете повеќе и опушти се :)

На azelea, Kaetana и Domakica им се допаѓа ова.
  20. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Тука сум, уште не олеснета, но примена на гак. Лудница е, но позитивноста и хуморот не ме напуштаат! :*

@LusySkyDiamonds ќе те чекам да ми јавиш ако те примат во лп! ;)

На azelea, Kaetana, Bufi и 1 друга личност им се допаѓа ова.