Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    ќе ти пишам лп ако одам вечер или утре сабајле. А зошто те задржаа?се отвораш ли, имаш болки?

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Болки и термин, а враќаат дома ако си отворена...ајд со лесно, чувај не Богородице мила.

На Moira, LusySkyDiamonds и anina им се допаѓа ова.
  3. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Кај и да е ќе го биде. Само диши:D . Можеби имаат многу за породување па затоа ве праќаат дома да чекате до крај

На LusySkyDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gagicka25

gagicka25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    здраво идни мамички ве читам цело време и еве конечно да си ја споделам маката со вас, денес според поседната м треба да влеземе во 29 недела , бев на контрола и матицната ми вика дека според мерките куклицката моја малку касни со развој т.с дека стомацето и е како за 27 недела, ме прати утре да проверам хемстаза и ддмери до сегана на контролите се си бесе оки тески сме 1075 гр и сега сум испаничена прва бременост ми е а лани во мај имав спонтан

5. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Пред да се породам со ќерка ми на последната контрола, поточно 40 недела, испадна дека касни со развојот на ножињата. И беа развиени како за 37 недела. Кога се породив цело време прашував за ножињата ама педијатрите ме гледаа како улава. Испадна дека е се во ред. Можеби ќе има потенок струк:D Ти сепак провери си се и се надевам дека ќе пишуваш убави вести

6. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @gagicka25
    Не се секирај многу. Прво, последната менструација не секогаш е релевантна во однос на развојот, а мешето се случува да е помало. Јас носам девојче и исто од сите мерки мешето и е најмало... Докторката ми кажа дека не е страшно и дека таа разлика е во границите на нормалата. Види, направи ги испитувањата за секој случај...

@LusySkyDiamonds & @Domakica
    Ајде жени, само храбро, ќе биде кај и да е... ! Со лесно!

Инаку, јас утре сум на скрининг и цтг, па ќе видиме што ќе испадне. Мала мрда ли мрда деновиве, а јас нит се водам, нит се терам... Седејќи ми отекуваат нозе, лежејќи ме боли грб. Се си мислам дека има доста во килажа качено, оти мевот во оваа недела го осеќам ептен зголемен и затегнат.

Ајде, чекам утре да видам што ќе биде...

7. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    ne me primija. se bilo isto kako i sabajleto,no za nekolku saati ke odam pak i ako moze nekako so provokacija ili carski neka me poragaat ne mozam veke da izdrzam,me boli mnogu.

8. Najmili

Najmili Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    48
    Mamuski ajde sto poskoro da si se olesnite....jas pocuvam da otekuvam premnogu na prstite od racete i nisto nemozam da napravam kako sto treba...krsam casi se nesto mi paga premnogu sum nesmasna. Isto taka mnogu lesno se nerviram raspolozenieto mi e promenlivo oblacno kako i vremeto. Inaku utre vleguvam vo 38 nedela i planiram da si se izdepiliram i da si bidam spremna za sekoj slucaj. Vo petok sum na prvoto CTG pa ke vidime sto ke mi kazat....Bellas neka ti e zivo i zdravo bebceto bas mi e milo sto si se olesnila!!!!

9. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    Здраво на сите.
    Ве молам некој ако знае или ако има искуство да ми пише.
    Јас сум на комисиско боледување во оваа бременост и веќе сум 29та недела.
    Сега сакам да ги искористам деновите од одморот откако ќе ми истече комисиското и потоа да отворам ново боледување пак од матичен лекар. На работа прашав ми рекоа нема проблем но кога им кажав кај матичниот ми рекоа а тоа не може во исти месец да ти отвараме друго боледување. Ќе мораш од матичен лекар. Не ми е јасно која е логиката... Што ако јас почнам на работа и не дај Боже добијам болки или друг проблем зар нема да можам да земам боледување ??

10. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    @LusySkyDiamonds i @Domakica сигурно се гушкаат со бебушите, чекаме радосни вести:*:*:*:*

11. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    39та недела тековна...
    Се осеќам ко ѓуле. Отечена, со мев како камен. Од време на време така ми се згрчува се, ама не знам дали се тоа лажни контракции, дали дете се тегне некако, или ми се цревата... Во вц сум и повеќе од редовна, не знам што човек ќе бев (пред бременост пиев лен, па кафе, па 2-3 цигари, па да тргне работата и тоа еднаш во ден). Сега нит пушам, нит кафе, лен никако, и сум си топ - дете ваљда ми забрза метаболизам ептен.

Крајот е тука. Прво едвај го чекав, а сега пак си викам да имам една недела гратис да се доспремам некако... И да ја имам, сеедно. За трема се работи.

Дете таман, околу 3200, зрело за надвор. Во петок уште еден дефинитивен преглед, па ќе видиме каков ќе е планот. Се мислам да чекам природно, ама па од една страна сакам да знам, да се спремам - ако воопшто човек може да се спреми за нешто што не знае како изгледа...

Во секој случај, најневеројатно нешто ми е сеуште детето. Дете бе! Мое дете. Не постоело, а сега ќе постои, ќе живее, ќе чувствува, еден ден ќе љуби, ќе се бори за својата иднина (само да е се во ред)... Многу чудно. Не знам дали е до мене, ама некогаш мнооогу шлакнати емоции ми виреат...
    Најлудо од се, се додека не дознав дека сум бремена, никогаш не сум помислувала на тоа колку е конечен животот, затоа што некако ми се чини со дете дека почнува побрзо да минува...

Исповедални лудории.
    Очигледно вријат хормони.

Патем, кај сте трудници со скорешни термини?
    @azelea @Najmili ...?
    Како сте?

Поздрав трудници...

На mon4i91, Domakica и menelele им се допаѓа ова.
  12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    @Kaetana Исто сме ние, јас 39+3 терам и петок сум на преглед ^_^ Каде ќе се пораѓаш? Јас на ГАК, ако до петок ништо не стани, ќе видиме тогаш како ќе се одвива процесот понатаму, зошто јас сум со претходен царски, а сега рековме ќе тераме прво природно...

13. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Јас сум во Ремедика (секако немам здравствено за на клиника)... Планот е природно породување (со епидурална)... Само дали ќе се договориме да чекаме да си дојде само од себе, или индуцирано ќе е... Не знам. Некако ништо не знам. А кога немам направено план се чувствувам беспомошно... Иако да, за некои работи не се планира...

Си велам да одиме на договорено... Ама па после ме фаќа шубе... Демек треба да се чека, најубаво е така... Ама па после ме фаќа паника што ако не сака да излезе... Или не дај боже нешто се случи...

На крај, не мислам на тоа, и си викам каква ќе ми биде приказната, таква. Ќе го слушам докторот што ќе каже. Тој нека пресече. :)

Со лесно @Moira ... анестезија или хард кор природно?

На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Мене ми е втор пораѓај, и овој пат сакам хард кор природно :) Одбив провокации, ќе чекам кога ќе му дојде денот...мој совет, ако нормално се' е во ред и нема потреба од итно вадење на бебето, да си го оставиш процесот да си тече природно, епидурал кога ќе треба и тоа е тоа. Телото најдобро си знае, не го форсирај :f:
    Со лесно и на тебе :l:

На Glasna и Kaetana им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    :inlove: so vi e ubavo tuka :inlove: so lesno na site sto vi se blizi terminot.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    И јас си викам кога ли ќе бројам толку ситно... Утре ја завршувам 31ва недела, понеделник е следниот преглед (едвај чекам, минатиот пат малце си кренав паника), и после се надевам на мира ќе си чекаме Нова година...

17. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @darcy и јас така во 31-32 недела си викав кога ќе дојде крајот, ајде, ама некако последните недели најбрзо ми поминаа... Сега па некако ме фаќаат лудите дека ќе ми фали детето во мевов... движење, мрдање, ...

Пак ќе речам, не ми се верува на крај колку емотивна станав...

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    15.755
    Женски еве сум,јас се породив во средата ,ме фатија болки утрото и за брзо се отворив и на пладне се роди мојата душичка.

На espana, Domakica, pilenka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Zivo i zdravo da e.I na mamicka pobrzo oporavanje.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355

Честитки живо здраво малото душиче,се најубаво и гушкајте се и топлетесе во овие ладни зимски денови.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.