Обично ако јадам бело тесто и благо ми се зголемува исцедокот и е така бел, инаку и мене ми рекоа си се чисти. Дури еден гинеколог ми рече мора некако да излегува тој секрет, ти секс сега немаш оти поризична и затоа ти изгледа многу. Инаку не приметувате.
Blago si kasnuvam i belo testo da ,sirenje da ,seks nemam od pocetok uste ,redovna higiena ,pamucni gaki nosam ,ne e mn ama mislev da ne e nesto falaa ti
Девојки да ве прашам сабајле забележав на прслукот бели дамки (затоа што беше црн најверојатно) иначе сум 36+ ме интересира дали почнуваат да се спремаат за млеко дамиве или
Дали лактогинот е пробиотик во вид на апчиња нешто за пиење или вагиналети...мене ми препорчаа да пијам омнибиотик ама не го најдов па се мислам дали би можело ова да го земам како замена....
Има и таблети и вагиналети. Јас си купувам таблети за пиење. И вчера баш го прашав докторот што ќе ме пораѓа и он ми рече до пораѓај да ги пијам.
Мешиња Вие што сте со термин крај на мај и почеток на јуни што планирате да облечете кога ќе излегувате од болница? Мене бидејќи бебето ми е понапред, терминот ми се помести во мај. За бебче имаме облека за излегување, но мамичка нема. Ајде некој нека даде предлог! Убав ден на сите.
И јас се мислам Цела бременост ја поминав во туники и фустанчиња, така да планирам да си земам некое пролетно фустанче на преклоп, и евентуално џемперче ако е посвежо.
Девојки, Д-р мслку ме исплаши... Ми кажа дека сега требало дневно околу 7 до 10 пати малово да клоцка внатре, ако го немало да одам право во болница затоа што имало шанси да ја притиснало папочната врвца И сега што треба јас да се молам цело време да клоца, па ако го нема да ме фаќаат паники?
Воопшто да не паничиш моево два три дена е премногу активно клоца и во ребра и се па еве сега неколку дена е мирен мрзелив
Јас претходната недела имав жолти дамки на прслук. Прочитав дека е нормално. Заборавив само како се вика таа течност. И пред да се избањам малку се притиснав и пак потече нешто. Изгледа е нормално. си ставам некогаш масло за брадавици кога приметувам дека ми се испукани.
Јас сега само што купив од медела крем за брадавици со него планирам да се мачкам и откако ќе се породам
Од ДМ имав го земено BabyLove. Не беше повеќе од 100-150 денари. За понатаму ќе земам Ланолин кога ќе дојам. Сега за сега ова врши работа.
Девојки, на последното ехо кај матичната (35+) како беше поставеноста на папочната врвца и каква ви беше плодовата вода?
Јас понеделник сум на преглед, па можам тогаш да ти пишам. Зашто? Што ти кажаа? И каков е прегледот, ехо само?