Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Еве и @Joki99 да види- Пред некој ден бев забрисевите, па кога стигнаа рез. беше и ехото. Се' беше ок, само се загрижив дека плодовата почнала да се заматува малку (др рече не е страшно, да пијам чаеви) а папочната врвца одела од кај грбчето и бебче си спиеше на неа до вратчето. Др рече нема гајле, лабаво била поставена ама јас се загрижив малку па затоа ме интересира како е кај другите....

Joki99 and babyboy1 like this.
  2. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Мене на последното ехо ми направија и цтг за папочната и плодовата вода не ми спомна ништо само ми кажа дек поателката е здрела 2-3 степен и ме праша дали пушам или седам во просторија во која што се пуши(како да тоа е единствено нешто од што здрее постелката) и кажав дека ни едното ни другото не е оа после ми рече е па во ред е така треба да биди сега демек да е здрела до тој степен...ама мене сепак ме мачи имам уште 3 недели до термин да не не добива кислород и храна незнм тоа дали ќе го следи сега другава докторка што ќе ме пораѓа...во понеделник сум на преглед па ќе ве известам

strelkata and lavinija28 like this.
  3. lavinija28

Денес бев прв пат на цтг, немаше контракции, како што гледам оди до 20, една цртка само имаше над 20. Тоа цтг-то во ПП крш...После докторот ме виде на ехо, кажа дека се' е ок, дека е рано. За плодовата рече да не се секирам, ја има доволно а тие точките биле од тоа што на бебче нели му се лупи кожата. За папочната заборавив да го прашам (facepalm)ама ништо не ми рече. Засега кажа дека доволно е еднаш неделно да одам на цтг(тој ќе ми закажува). Ми објасна дека треба да го барам доколку пукни водењак, се појави крварење или многу чести болки. Ако паднел чепот не биило за паничење...И тоа засега:) Бебче е со глава долу, грбче на моја лева страна а ножиња десно- ко кифле свиткано :lol::lol: душе мало...:inlove:

4. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Тие што сте при крај на јуни за породување дали купивте веќе нешто за бебчињата за облека мислам незнам што да спремам кратки или долги..дајте некој предлог споделете ☺

5. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

Јас само 2 бодиња на долги купив терминот ми е 10то јуни,може ќе нарачам уште некое

mamaorhidea likes this.
  6. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Јас купив и со кратки и со долги и без ракави. Само ич немам осет колку да купувам.

mamaorhidea likes this.
  7. Ceculka

Ceculka Истакнат член

И јас незнам какви и што па си зимам од се по малце хаха .Кажете ми 30 недела како ги осеќате бебките? Кај мене 2 дена активно 2 спие хаха

mamaorhidea likes this.
  8. Thallia

Thallia Популарен член

Мене ми е термин 30.06 јас имам по неколку и на кратки и на долги од потенок памук, не можеме да знаеме какво ќе е времето за сигурно, иако ќе биде лето календарски :wasntme: ако треба ќе купуваме дополнително

Chuchanov and mamaorhidea like this.
  9. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Ќе земам и јас измешано само за излегување незнам за што да се одлучам што викаш времево незнаеме кско ќе е..јуни знае и свежо да биде а и претопло.

Thallia and Maja92@ like this.
  10. Thallia

Thallia Популарен член

Ако мислиш за излегување од болница јас ќе земам комплетче од потенок памук на долги ракавчиња, чорапчиња секако (како што прочитав низ темиве хулахопчиња не препорачуваат повеќето за овој период, сепак ќе ни бидат летни бебиња) и за покривање памучно ќебенце, се надевам ќе е таман :) :wasntme:

11. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Кај оропан беше ти така?
    Какви се правилата сега со ситуацијава во болница сама си или можи и придружба?

12. lavinija28

Кај него, да. Идеше и сопругов, ја прашавме сестрата ама таа рече не знам, дека со ситуацијава, ако ви дозволи доктор. Ние рековме ок, не мора, па ме чекаше пред одделението.

babyboy1 likes this.
  13. Ivona S

Ivona S Истакнат член

А од кога се мачкаш на брадавиците?

14. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

И јас би сакала да знам .. уште малку ќе влезам во 8 ми месец , сеуште ги немам мачкано брадавиците.

IvanaAni likes this.
  15. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Од денес официјално го почнувам последното тромесечие ,се надевам дека брзо и лесно ќе помине :)

16. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

received_600960923829570.jpeg мене ова ми го понудија од аптека, не сум почнала уште со мачкање а за некој ден ќе влезам во 8ми месец. Барав на медена ама немаше ова е многу поефтино околу 130 денари.

Thallia, Ivona S, eta and 4 others like this.
  17. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Супер , фала ти
    Ќе си го земам уште утре од аптека и од 8ми ке почнам да се мачкам :)

IvanaAni likes this.
  18. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Јас да ви кажам со првата бременост не сум мачкала ништо пред да се породам ,па фала богу не сум ни имала проблем со брадавиците дур цицаше син ми .

19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Јас за 2 дена полнам 36та недела и уште не ги мачкам градите.
    Зашто ги мачкате толку рано? Имате некаква потреба уште сега или? Баш ги гледав пред некој ден да видам разлика ама скроз исти ми се, ни испукани, ништо.

strelkata, Ivona S, 0ли and 3 others like this.
  20. lavinija28

Дали имате некаков секрет и каков е по боја? Јас имам како бел, не по цел ден и не многу, пример 2,3 пати на ден ....