Болки во кичмата и цел грб се нормални во бременоста.Мене уназад месец дена ме боли кичмата кога стојам подолго време или кога ќе се заморам повеќе.Со лесно, ќе издржиме се за бебушките
Zdravo devojki pochetok 8mi mesec sum od bremenosta imam zgolemen bel iscedok peckanje i cheshanje sekoj den se javuvam kaj matichniot no nikoj ne kreva po ovaa situacija ne mi se odi do tamu dali znaete da mi preporachate da zemam neshto od aptekna da koristam dodeka da se slushnam so doktorot Blagodaram mnogu
Ако е кандида Микорил, тоа е најлесна вагиналета...јас често ја користев во оваа бременост... лактогин ја фалат. За други незнам дали смееш на своја рака оти сепак си трудница
Дали ви се десило од никаде пулсот да ви скокне на 140 и со тоа и притисокот на 140 со 80? Што би можело да биде? Од памет ме извади.А иначе ми е низок 100/65
Добро утро на сите Дали ви се случува еден ден да го чувствувате многу активно бебето, а друг ден да е многу помирно, или треба секој ден да бидат еднакво јаки движењата?
Јас така го осеќам, не е секој ден преактивно. Понекогаш ноќе е немирен и преку ден послабо, а понекогаш обратно.
Да. Некогаш е многу активно бебето, а некогаш е помирен. Вчера и денес некако слабо клоца. Дури и испаничив. Прееска зедов и го галев мешето, му зборував и почна да клоца. Еве сега ми го растури мешево.
Ако си јадела малку повеќе, може од тоа да ти е така. Мене ми се случува кога ќе претерам со јадење или ако јадам нешто појако зачинето, со запршка итн.
Здраво. Од утре почнувам 40 недела а денес некако многу ниско го осеќам бебето како со главчето да ме притиска и кога се движам осеќам како да ме влече надолу. Дали е ова некој знак за породување, некогаш кога се движи осеќам тапа болка на цервиксот? Прво бебе ми е па не знам какви болки да очекувам