Само јас ли имам проблем со немање апетит 32 недела сум , последниве 2-3 дена мислам дека би можела и без оброци да ги поминам , ама ради бебе јадам со сила двапати доручек и ручек и измегу апетисани и овошје. Ама се е со сила воопшто не ми се јаде
Јас напротив многу апетит имам ,јади ,грицкај нешто,пиј течности повеке ,и мора каснувај почесто а помалко
Течности пијам , грицкам бадеми лешници ореви фстаци , овошје свежо и суво јадам во текот на денот , салати исто , ама многу се осеќам сита најадена , како балон подуена , храната ми се враќа во грло после секој оброк ај си викам после саат два ќе помине ама не
Нè има и други без апетит. Кај некои, како кај мене, цела бременост е така, а на некои во трето тромесечие им го снемува апетитот. Ништо страшно, ќе си јадеш сосила
Во однос на апетитот, и јас скоро цела бременост го немам баш. За поручек осеќам дека ми се јади, после за ручек само од салатата се прејадувам ама продолжувам со јадење бидејќи сепак не сакам да останам и гладна (по ручекот одвај дишам). За вечера можам и ништо да не јадам, осеќам дека цел стомак ми е преполн, но поткаснувам оти пак може кога ќе си легнам да почне да ми се јаде Значи, јадам колку да не сум гладна
Ахх добро е , ја мислев само кај мене е така. Луѓево околу мене само коментираат како толку малку јадеш а трудница , диета ли тераш , не јадеш за да не се здебелиш бла бла ..живци искорнав.Зар ако ми се јаде , ќе трпам глад , плус и знам и свесна сум дека бебушка се храни од мене. Ама ај оди докажи се
Алал да ви е, јас овој 9ти месец мислам дека и маж ми ќе го изедам дома, значи цело време сум гладна ама гладна до раце и нозе да ми се тресат за храна
Важно бебето да си се развива како што треба, ако на прегледи сè е како што треба, нема потреба од паника.
На последниот преглед во 31 недела беше супер ,ама тогаш си јадев како што треба, е сега сум дури другиот четврток , се надевам ова немање апетит нема да трае долго
Да си прашам јас нешто. На преглед сум 34та кај матичната за брис а и Димчев ми рече ако се пораѓам кај него да дојдам во 34та. Сега сум 31+3, прегледите ќе дојдат некаде на почеток на мај. Ме интерсира тоа ќе ми биде последен преглед кај матичната, треба да земам нешто, што треба да се прави освен брис? И во Систина да си закажам само обично ехо кај Димчев? После тоа ваљда ќе ми каже да дојдам после 36та за ЦТГ или...? Не знам што да очекувам, не знам како е процедурата понатака.
Здраво, кога се бришам имам нешто многу лигаво, како мрсул. Болки немам нешто многу. Бев денес на контрола и сега не знам дали е тоа од тоа што др ја "бркна" раката таму доле или е тоа чепчето. Не знам. 40+2 сум. Во четврток пак сум на контрола.
Здраво, и јас со прашање Дали некоја од вас носи компресивни чорапи или хилахопки како превенција или помош при натечени нозе? Дали треба доктор да се консултира за ова? Читав на некои стари постови на форумов дека ги користат од Медикус хелп...
Како сте со спиење навечер ..од утре во осми влегувам и веќе некое време последниве две недели навечер тешко заспивам..ми се спие ама како да ме фаќа нервоза ме чешаат стапалата ми се ствара некој немир, се вртам само се шетам до вц ☺ па станувам шетам пијам чај и ме фаќа два саат дури заспијам па сабајле неможам да се разбудам..совет од некој доколку вака се осеќа ☺
Јас сум 30+3, сеуште немам проблем со спиењето. Спијам ко топ, само мака имам кога лежам. Де не можам да се свртам, де кичма боли ,ми се грчат нозете некако.. Ама генерално и легнувам кај 1 часот. Порано не сум легнала. Пијам магнезиум и бедоксин пред спиење и немам гајле
Дали може оној магнезиум директ што е со б витамин што е во кесичка дирекно се истура во уста да го земам или некој да препорачате